Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 1645

Innlogget: 2

Hund og ernæring


av Angelika FlorvaagEn hunds velvære og helse avhenger av at den får tilført korrekt mengde av næringsstoffer. Næringsstoffer er kjemiske komponenter som inntas av levende vesener og er nødvendig for overlevelse. Næringsstoffer deles inn i følgende 6 grupper:

 • vann

 • protein

 • fett

 • karbohydrater

 • mineraler

 • vitaminerMed unntak av vann er de fleste kommersielle hundefôr markedsført som 100% komplette. 


EnergiHunder har behov for energi, og får dekket dette behovet gjennom karbohydrater, fett og proteiner fra kosten. Energi er ofte hovedregulatoren for hvor mye mat hunden skal tilføres. Fett inneholder mer kalorier/gram (9 kcal/g) enn karbohydrater og proteiner (4 kcal/g).Hunder kan ikke utnytte den totale mengde energi de tilføres gjennom kosten. Dette er årsaken til at innholdet av energi i noen tilfeller oppgis som fordøyelig energi.Hva påvirker energibehovet ?


Sammenlignet med en voksen hund, trenger en valp så mye som 2-4 ganger så mye energi per kg kroppsvekt. Kaloribehovet per kg kroppsvekt avtar etterhvert som valpen vokser.Hunder som bor ute og er utsatt for ekstremt vær har et varierende kaloribehov. I varmt vær avtar energibehovet, og mindre mat er påkrevd. Motsatt vil kaldt vær øke hundens energibehov fordi mer energi er påkrevd for å holde kroppstemperaturen.Hardtarbeidende hunder trenger mer energi per kg kroppsvekt i perioder når de trenes eller arbeider hardt. Et eksempel er jakthunder som i jaktsesongen har et økt behov for energi per kg kroppsvekt. Når en hund ikke trener eller arbeider hardt er ikke energibehovet økt, og vedlikeholdsfôring er tilstrekkelig.Energi er påkrevd for alle prosessene i kroppen, og hundene spiser for å dekke sine energibehov. Inntaket av næringsstoffer er påvirket av inntaket av energi. Energiinnholdet i et fôr begrenser normalt den mengde fôr en hund vil få tilført. Ansvarlige fôrprodusenter tar hensyn til dette slik at hunden ikke må tilføres overflødig energi for å få dekket sitt behov av næringsstoffer. 


VannAlle dyr trenger vann for å leve. Vann finnes inne i cellene og utenfor cellene og er involvert i de fleste biokjemiske reaksjoner i kroppen. Vann er det viktigste næringsstoffet for overlevelse på kort sikt, og ofte det næringsstoffet som oftest blir neglisjert.Vann er essensielt når det gjelder regulering av kroppstemperaturen, drenering av kroppsvev og som væskemedium for blodet og lymfesystemet. Fordi vann er involvert i praktisk talt alle reaksjoner i kroppen vil tilførsel av for lite vann fort gi negative reaksjoner.Vanninntaket er kontrollert av tørste, sult, metabolsk aktivitet i kroppen og miljøet (luftfuktighet og temperatur).Hunder får dekket sitt vannbehov gjennom vannet de drikker, fôret og vann dannet i metabolske prosesser i kroppen. Vann er tapt gjennom urin, avføring, respirasjon og i små mengder gjennom tap av hudceller, spytt og nasal sekresjon. For tisper med valper vil vann også være påkrevd for produksjon av melk.Behovet for vann er hovedsakelig bestemt av den mengde fôr hunden konsumerer hver dag. Generelt kan en si at en hund trenger 1 ml vann for hver kcal energi. En hund som trenger 1000 kcal om dagen vil da trenge omtrent 1000 ml vann. Noen hunder vil trenge mer enn dette, andre mindre, og det er derfor det anbefales at hunder har tilgang på friskt vann hele tiden.Dersom vanninnholdet i fôret øker vil hunden normalt drikke mindre vann. Hunder som spiser hermetisert fôr der vanninnholdet er omtrent 70-75% vil normalt drikke mindre enn hunder som spiser tørrfôr, som inneholder omtrent 8-12% vann. 


ProteinProtein er et essensielt næringsstoff, og deltar i flere funksjoner i kroppen som vekst av muskler, reparasjon av vev, enzymer, blod, immunforsvar, hormoner og dannelse av energi. Proteiner er bygd opp av aminosyrer som er bundet til hverandre i forskjellige mengder og sekvenser. Hver proteintype har en spesiell kombinasjon av aminosyrer som er spesiell for akkurat den typen protein, og rekkefølgen av aminosyrene bestemmer proteinets natur. Proteiner som tilføres gjennom kosten blir fordøyd i magen og tarmen, og brytes ned til aminosyrer som tas opp i kroppens blodbane.Over 20 forskjellige aminosyrer er involvert i syntesen (dannelsen) av proteiner i kroppen. 10 av disse er essensielle, det vil si at hunden ikke kan danne dem selv eller i tilstrekkelige mengder, og de må tilføres gjennom kosten. Ikke-essensielle aminosyrer kan kroppen selv produsere i tilstrekkelige mengder, og de må ikke nødvendigvis tilføres gjennom fôret.Essensielle aminosyrer for hund er;

 • arginin

 • histidin

 • isoleucin

 • leucin

 • lysin

 • methionin

 • fenylalanin

 • threonin

 • tryptofan

 • valinProteinbehov hos hunderHunders proteinbehov varierer avhengig av alder og aktivitet. Generelt trenger valper mer protein tilført gjennom kosten enn voksne hunder. Energibehovet er også høyt i vekstfasen, og proteinbehovet hos en valp kan dekkes ved at 20-25% av energien kommer fra høyverdig protein. Voksne hunder bør ikke gis fôr der proteininnholdet er høyere enn 22%.Fôr utviklet for vedlikeholdsfôring av voksne hunder gir som regel tilstrekkelig protein, mens undersøkelser har vist at minimum proteinbehov for aldrende hunder er opptil 50% større enn for yngre voksne hunderProteinmangel hos hunder kan føre til redusert matinntak, hemming av vekst, vekttap, gi unormale konsentrasjoner av blodproteiner, tap av muskelmasse, hunden blir avmagret og kan i verste tilfelle dø. Mindre alvorlig proteinmangel kan gi ru matt pels, nedsatt immunforsvar og dårlig melkeproduksjon hos tisper som har valper (reproduserende). Hunder som har utilstrekkelige proteinreserver er mer utsatt for stress, infeksjoner og effekter fra giftige eller kreftfremkallende substanser.I perioder med stress kan proteinbehovet øke. Ved reproduksjon anbefales for eksempel et fôr med minst 21% protein. Hardtarbeidende hunder trenger et diett med høyere innhold av kalorier og fett. Normalt, når kaloriinnholdet økes, vil også proteininnholdet øke.´Slankefôrª laget for overvektige hunder har lavere fett- og kaloriinnhold, og ofte lavere proteininnhold. Disse fôrtypene har ofte også en høy andel av fiber. ´Slankefôrª er påtenkt hunder som skal redusere sin vekt, og passer ikke for unge valper som skal vokse eller tisper som venter eller har diende valper. 


ProteinkilderProtein kan være både av animalsk og vegetabilsk opprinnelse. Animalske proteiner er proteiner fra kjøtt og kjøttbiprodukter mens vegetabilske proteiner er proteiner fra planteriket. De fleste proteintyper inneholder utilstrekkelige mengder av en eller flere aminosyrer, og er dårlig egnet som eneste proteinkilde. Unntaket er proteiner fra melk og egg. Det er derfor viktig å sette sammen en diett der ingrediensene utfyller hverandre. Hverken proteiner fra kjøtt eller soyabønner er idealproteiner, men de er tilstrekkelig i kombinasjon med andre proteinkilder.For noen hunder er et fôr bestående av bare planteproteiner tilfredsstillende.


Mange hunder vil imidlertid reagere negativt på et fôr som bare inneholder proteiner fra korn, spesielt dersom de ikke får tilført andre proteiner gjennom middagsrester, godbiter osv. Slike ´kornhunderª vil etter 6-8 uker få grov og skjør pels, huden blir tørr og flasser og pelsen blir oljeaktig. Ved tilførsel av kjøtt eller andre høyverdige proteiner vil tilstanden bedre seg i løpet av et par uker.Proteinkvaliteten avgjøres av fordøyeligheten og innholdet av de ulike aminosyrene. 


ProteinfordøyelighetNår en vurderer proteinnivåer i dyrefôr er det to faktorer en bør ta hensyn til. Den ene er innholdet av protein, den andre er proteinets fordøyelighet. 2 dietter kan inneholde samme mengde protein, mens et fôringsforsøk kan vise svært forskjellige nivåer av proteinfordøyelighet. Et hundefôr med 21% protein med 85% fordøyelighet vil tilføre like mye protein som et hundefôr med 23% protein og 78% fordøyelighet.Tilføres mer protein gjennom kosten enn det som er nødvendig, vil overskuddet bli omdannet og brukt til å dekke energibehovet. I motsetning til fett vil ikke overskudd av protein lagres i kroppen som protein. Når behovet for aminosyrer er dekket og proteinreservene fulle, vil energi fra protein kunne lagres i kroppen som fett. 


 


KarbohydraterKarbohydrater er ulike typer sukker, stivelser og kosfibre. Enkle sukker som består av de minste sukkermolekylene er lettest fordøyd og absorbert. Komplekse karbohydrater eller stivelser er sammensatt av enkle sukkermolekyler som danner lange kjeder, og krever mer fordøyelse før de kan absorberes i blodstrømmen. Kostfibre er karbohydrater som ikke kan fordøyes fullstendig.Hovedsakelig er karbohydrater i kosten tilført gjennom korn og enkle sukker som glukose, sukrose og laktose (melkesukker). Karbohydratene fordøyes hovedsakelig i tynntarmen der komplekse forbindelser brytes ned til glukose, som er et enkelt sukkermolekyl. De fleste karbohydratene i hundefôr brytes ned til glukose, som er en energikilde brukt av de fleste cellene i kroppen.Får hunden i seg mer karbohydrater enn den trenger vil karbohydratene lagres som glykogen i leveren og musklene, og omdannes videre til fett og lagres som fettvev. I situasjoner med stress eller under trening vil glykogen raskt brytes ned til glukose som via blodstrømmen spres i hele kroppen. 


Karbohydratbehov


Hovedfunksjonen til karbohydrat er å tilføre energi via kosten.


Undersøkelser har vist at drektige tisper som ble fôret på karbohydratfri diett hadde problemer med å føde valper, og valpene var heller ikke sterke og sunne.Noen minimumskrav for hvor mye karbohydrater hunden trenger er ikke satt, men de er lett fordøyelige og omdannes til energi som kroppens celler kan utnytte. 


Karbohydratkilder


Karbohydrater utgjør mellom 40 og 55% av tørrfôr til hund. En stor del av karbohydratene i fôr stammer fra korn. Kornet er vanligvis malt, fjernet skallet på eller kokt for å øke smakeligheten og lette fordøyeligheten. Typiske karbohydratkilder i hundefôr utenom korn kan være melkeprodukter som tørket skummet melk eller myse, havre og havremel, hvete, ris og bygg. 


Fiber


Fiber er komplekse karbohydrater som ikke fordøyes av enzymene i hundens tynntarm. Noen fibertyper kan brytes delvis ned av mikrofloraen i tykktarmen.Kostfiber har en rekke effekter i fordøyelsessystemet. Noen fiber sveller opp i vann eller har høy vannbindingskapasitet. Evnen til å binde vann kan påvirke tiden fôret bruker på å passere gjennom tarmen. Fiber har en normaliserende effekt på hastigheten til fôret gjennom tarmen, ved diarè vil hastigheten senkes og ved forstoppelse vil den øke. Kostfiber reduserer fordøyelsen og absorpsjonen av næringsstoffer som fett, vitaminer og mineraler.For mye kostfiber kan føre til luft i magen og flatulens. 


Diabetes Mellitus


Diabetes er en sykdom der bukspyttkjertelen skiller ut for lite insulin. Symptomer er økt tørste, økt appetitt, tretthet, vekttap og økt urinering. Sykdommen skyldes ikke for høyt inntak av karbohydrater. Bukspyttkjertelen skiller ut for lite insulin, og for lavt innhold av insulin i blodet hindrer sukker i blodet fra å entre musklene og fettcellene der det kan brukes som energi. Dette fører til økt bruk av fett som energikilde mens sukker akkumuleres i blodet eller skilles ut i urinen.Har en mistanke om at hunden har diabetes bør en kontakte veterinær. Diabetes behandles med insulin, regelmessige måltider og trening. Energi- og proteinbehovet til hunder med diabetes er ikke annerledes enn hos friske hunder, men en moderat økning i kostfiber kan være fordelaktig. 


Problemer med karbohydratabsorpsjon/karbohydratmalabsjorpsjonKarbohydrater må omdannes til enkle sukker av enzymer i tarmen før de absorberes. Karbohydrater som ikke er fullstendig absorbert kan gi problemer som gass i tarmen og/eller diaré. Det vanligste problemet med å fordøye karbohydrater skyldes mangel av enzymet laktase i tarmen. Laktase kan bryte ned laktose, som er det sukkeret en finner i melk. Valper har mulighet til å fordøye laktose, men mange voksne hunder mangler laktase i liten eller stor grad. De fleste hunder kan tolerere en liten mengde laktose i fôret uten å få problemer, mens en hel skål med melk nok vil gi problemer ! 


FettFett er en konsentrert form for energi. Det meste av fettet i hundefôr er triglycerider, som er en gruppe av tre fettsyrer. Fettsyrer kan klassifiseres etter lengden av karbonkjeden (karbonmolekyler danner ´skjelettetª i fettsyrene), nærvær eller fravær av dobbeltbindinger, dobbeltbindingers posisjon og fettets smeltepunktet.Fett som ikke inneholder dobbeltbindinger kalles mettet fett. Fett som inneholder dobbeltbindinger kalles umettet fett. Mettet fett er normalt i fast form ved romtemperatur, mens umettet fett er flytende. 


Fettbehov


Hunder trenger linolensyre, som er den eneste essensielle fettsyren kroppen selv ikke kan danne. Linolensyre må derfor tilføres gjennom kosten. Det benyttes fett både av animalsk og vegetabilsk opprinnelse i hundefôr, men vegetabilske oljer er den beste kilden til essensielle fettsyrer. 


Fettets funksjoner


Fett har flere funksjoner i hundefôr. For det første er det en konsentrert energikilde. Fett tilfører essensielle fettsyrer som hunder trenger for å vedlike sunn hud og pels. I tillegg er også fett bærer av fettløselige vitaminer. Fett øker også smakeligheten av fôr, 


Overskudd og underskudd av fett


For stor tilførsel av fett fører til at fettet lagres i kroppen i fettvev, og hunden blir overvektig. Overvektige hunder har større risiko for å oppleve komplikasjoner ved inngrep, og faren for mange andre sykdommer som for eksempel diabetes mellitus øker også.Mangel på essensielle fettsyrer fører til tørr grov pels og flassende tørr hud. 


 


MineralerMineraler er relativt enkle molekyler sammenlignet med andre næringsstoffer. Hundefôr bør inneholde en passende balanse av de ulike mineralene hunden trenger.Mineraler deltar i flere funksjoner i kroppen som ben og brusk, enzymatiske reaksjoner, opprettholdelse av væskebalansen, transport av oksygen i blodet, normal muskel- og nervefunksjon og produksjon av hormoner.Tilførsel av et spesifikt mineral kan føre til ubalanse i kosten, og påvirke hundens ernæringsmessige helse. Seriøse produsenter av dyrefôr produserer fôr der inneholdet av de ulike mineralene er tilstrekkelig høyt.Mineralene deles inn i to grupper; makromineraler og mikromineraler. Makromineraler er mineraler det er behov for i større mengder i fôret, og som er funnet i større mengder i kroppen enn mikromineraler.Makromineraler;
 • kalsium (Ca)

 • fosfor (P)

 • natrium (Na)

 • klor (Cl)

 • kalium (K)

 • magnesium (Mg)

 • svovel (S)Mikromineraler
 • Jern (Fe)

 • Sink (Zn)

 • Kobber (Cu)

 • Mangan (Mn)

 • Selen (Se)

 • Jod (I) 


Kalsium og fosfor


Kalsium og fosfor er nødvendig for normal utvikling av skjelettet. Disse mineralene gjør tenner og bein sterke, medvirker til normal blodkoagulering og bidrar under kontroll av væske gjennom celleveggene.


Underskudd av kalsium eller fosfor, spesielt i valpens første leveår, vil føre til svakheter i benstrukturen eller alvorlige skjelettdeformasjoner. Skjelettet inneholder også små mengder av andre mineraler som magnesium, natrium, fosfor, klor, fluor og andre sporelementer.Kalsium og fosfor skal inngå i kostholdet i et forhold der 1 til 2 deler kalsium følges av 1 del fosfor per vektenhet. Overskrider fosforet i kosten mengde kalsium i kosten kan føre til unormal skjelettstruktur.


Natrium og klorDisse to mineralene bidrar til å regulere væskebalansen mellom utsiden og innsiden av celleveggene. Natrium deltar i transporten av næringsstoffer til cellene, transport av overflødigt materiale og opprettholdelse av vannbalansen i vev og organer. Klor er nødvendig for dannelsen av saltsyre (HCl) som finnes i magesekken, og bidrar til fordøyelsen av protein.Mangelsykdommer på grunn av manglende tilførsel av natrium og klor er svært sjelden fordi de fleste hunder i dag fôres på kommersielle hundefôr. Diaré og/eller oppkast over lang tid eller kronisk kan føre til mangel. Tilførsel av for mye natrium og klor vil, for det meste, føre til at det blir passerer gjennom nyrene og skilles ut i urinen. 


Kalium og magnesium


Kalium er funnet i høye konsentrasjoner inne i cellene, og er påkrevd for tilfredsstillende enzym-, muskel- og nervefunksjoner. Kalium bidrar også til å holde væskebalansen i kroppen. Mangelsykdommer på grunn av for lite kalium er svært sjeldne i dag. Kaliummangel kan imidlertid opptre hos hunder som har kronisk diaré og/eller oppkast eller andre sykdommer. Mangelsymptomer viser seg som dårlig vekst, tap av appetitt, tretthet, vekttap og dehydrering.Magnesium er en viktig komponent i både muskler og bein, og spiller en viktig rolle i mange enzymreaksjoner i kroppen. Magnesiuminnhold i hundefôr avhenger av ingrediensene, og tilsettes vanligvis ikke som supplement. Normalt inneholder hundefôr 0,05 til 0,2% magnesium.Jern


Hundekroppen inneholder bare omtrent 0,004% jern, men likevel spiller jern en viktig rolle i livsprosessen. En liten del av jern (heme) kombinert med et stort protein (globin) gir hemoglobin, som er den oksygen-bærende komponenten i de røde blodcellene. Jern er også en komponent i de enzymene som er nødvendig for utnyttelsen av energi.Anemi er en kjent sykdom som skyldes jernmangel. Ved anemi er antallet røde blodceller redusert. Endringer i hemoglobin kan også oppstå. Symptomer på anemi er redusert vekstrate, tretthet og økt mottagelighet for stress og andre sykdommer. Anemi som følge av for lite jern i kosten er svært uvanlig da de fleste hunder får fullkostfôr.


Dersom en drektig tispe får tilført for lite jern gjennom kosten vil dette påvirke jernreservene hos de nyfødte valpene. Å gi en tispe med valper jerntilskudd er ikke nok, da dette ikke øker jerninnholdet i melken.Jern, kopper og B12 er alle essensielle for å forhindre anemi hos hunder. De fleste kommersielle hundefôr innneholder jern i tilstrekkelig grad slik at supplement ikke er nødvendig. For mye jern i en diett kan påvirke opptaket av fosfat ved å danne uløselige fosfatkomplekser. 


Sink


Sink er viktig for produksjonen av proteiner og et funksjonelt immunsystem. Noen enzymsystemer er også avhengig av sink, spesielt det enzymsystemet som beskytter celler mot å bli ødelagt av oksidasjon.Sink finnes naturlig i mange ingredienser i hundefôr, men tilgjengeligheten og det lave innholdet gjør at hundefôr normalt må tilsettes ekstra sink. Sink absorberes i tynntarmen, men bare 5-40% av sinken i fôret absorberes.Sinkmangel er sjelden observert hos hunder. Sink er ikke ansett å være giftig, men ekstra tilskudd av sink anbefales ikke uten konsultasjon med veterinær. Overskudd av sink kan over tid føre til redusert absorpsjon og lagring av kobber. 


Mangan


Mangan finnes i kroppen hovedsakelig i leveren, men er også tilstede i vesentlige mengder i nyrer, bukspyttkjertel og i skjelettet. Mangan er involvert i protein- og karbohydratmetabolisme og i reproduksjon. Mangan virker som en aktivator på enzymsystemer som produserer energi, syntetiserer fettsyrer og i aminosyremetabolismen. 


Kopper


Absorpsjon av kopper er større (60-70%) i unge dyr enn i eldre dyr (10-20%). Kopper er absorbert i magen og i tynntarmen, og lagres i leveren, nyrene og hjernen.Behovet for kopper varierer fordi det er involvert i dannelse av kollagen og elastisk bindevev, dannelse og modning av røde blodceller, antioksidant-funksjoner samtidig som det bidrar til pigmentering av hår og ull.Koppermangel er ikke vanlig. Noen raser har høyere frekvens av problemer med koppermetabolisme enn andre. Bedlington terriere, West Highland White terriere og Doberman har ofte vært plaget av denne arvelige defekten som fører til at kopper akkumuleres i leveren. 


 


Selen


Selen vil hovedsakelig virke sammen med vitamin E slik at de danner antioksidanter i kroppen. Dagsbehovet for selen er ikke stort, og mangel sees sjelden. Høyproteinplanter som korn er bedre kilder for selen enn frukt og grønnsaker. Kjøttprodukter inneholder også selen.Selenforgiftning er ikke normalt, men kan oppstå dersom hunden får mer enn 2 ppm (parts per million)i fôret over en lang periode. Tegn på forgiftning vil da være hårtap, tretthet, ømhet og anemi. 


Jod


Den eneste kjente oppgaven til jod i kroppen er at det inngår i produksjonen av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Disse hormonene regulerer blant annet hvor fort en hund skal bruke opp energien. Dersom skjoldbruskkjertelen eller hormonene den skal produsere ikke fungerer vil hunden vokse dårlig, miste pels, tape vekt og bli ekstremt svak. 


VitaminerSammenlignet med de andre næringsstoffene, er mengden vitaminer hunder trenger liten. I forhold til mineraler har vitaminer en kompleks oppbygging. Vitaminer deles i 2 grupper;
 • Fettløselige vitaminer (A, D, E, K)

 • Vannløselige vitaminer (B-vitaminer og C)


Fettløselige vitaminer avhenger av nærvær av fett og normal fettabsorpsjon for å kunne absorberes, mens vannløselige vitaminer er avhengig av tilstedeværelse av vann for absorpsjon.Å gi ekstra vitaminer når hunden fôres på en komplett diett i utgangspunktet kan skape en ubalanse med skadelige effekter. Rå egg kan føre til mangel på B-vitaminet biotin. Rå egg inneholder et enzym som ødelegger biotin. Torskelever og hvetekimsolje er gode kilder for vitamin D, men for stor tilførsel av vitamin D over en periode kan føre til skjelettendringer og forkalkninger. Mineral og vitamintilskudd er ikke sunt for hunder som får et komplett og balansert hundefôr. 


Fettløselige vitaminerVitamin A


Vitamin A er nødvendig for normalt syn, vekst, immunsystemet og for reproduksjon. Kilden til vitamin A i planteriket er grønnsaker som inneholder beta-karoten (for eksempel gulrøtter), som omdannes til vitamin A og absorberes.Mangel på vitamin A er sjelden. Hunder kan også lagre vitamin A i leveren, og ta i bruk reservene i perioder der behovet ikke dekkes. For høye doser av vitamin A er giftig, og fører til deformert skjelett, vekttap, anoreksia og i verste fall død. For å unngå dette bør ikke vitamin A gis som supplement uten først å ha konsultert en veterinær. 


Vitamin D


Vitamin D er også et hormon, og deltar i mineralisering av skjelettet, samt i absorpsjon av kalsium og fosfor fra tarmen. Vitamin D kan tilføres gjennom kosten, men hunder danner også noe vitamin D når de er ute i solen. Valper som ikke får tilstrekkelig vitamin D kan utvikle rakitt, en sykdsom der beinstrukturen ikke har fått tilført nok mineraler og blir myk. Dette fører lett til brudd.For høye doser D-vitamin kan føre til mineralisering av bløtt vev i kroppen som hjerte og nyrer. Vevet blir da hardere. 


Vitamin E


Vitamin E er en antioksidant, og spiller en viktig rolle innen reproduksjon. Mangel på E-vitamin fører til skader i celleveggen i cellene i kroppen.Vitamin E brukes også som konserveringsmiddel i hundefôr siden det motvirker oksidasjon av fett. 


Vitamin K


Vitamin K’s oppgave er hovedsakelig å bidra til koagulering av blod. Behovet er svært lite, og vitamin K-mangel hos hunder er aldri rapportert. 


 


Vannløselige vitaminerB-vitaminer


B-vitaminene består av thiamin (B1), niacin, riboflavin (B2), pantotensyre, pyridoksin (B6), biotin, vitamin B12, cholin, folinsyre og inositol. Disse vitaminene er påkrevd i små mengder daglig, og inngår i en rekke funksjoner i kroppen. Selv om de selv ikke inneholder energi, bidrar de til metabolisme av proteiner og fett som gir energi. Vannløselige vitaminer lagres, i motsetning til fettløselige, ikke i kroppen. De må tilføres gjennom kosten daglig.B-vitamin mangel er sjelden hos hunder som fôres på kommersielle produkter, men mangel av et eller flere B-vitamin er observert hos hunder som har fått hjemmelaget mat. Symptomer på mangel kan være tap av appetitt, dårlig vekst, svakhet, vekttap og til og med død. 


Vitamin C


Vitamin C, eller askorbinsyre, er involvert i produksjon av kollagen. I motsetning til mennesker, er ikke askorbinsyre essensielt for hunder. Supplement gjennom kosten er derfor ikke nødvendig, og heller bortkastet. 


(Sist endret: 12.10.2012)


Tips noen om denne artikkelen


Kommentarer til denne artikkelen

Kunde
Kommentar

Klasse 1

Bonuspoeng: 695
Innlegg: 0
Offline
Postet: Tirsdag 18. Okt 2016, 12:08 Støtende innlegg?

jianbin1018 adidas nmd runner ed hardy clothing new balance shoes ferragamo shoes sale ray ban sunglasses uggs on sale mizuno shoes prada sunglasses louis vuitton christian louboutin outlet michael kors handbags clearance nike free run nike air max 90 rolex watches,rolex replica watches,replica rolex watches,replica watches coach outlet online michael kors outlet fitflops sale coach outlet store chrome hearts cartier watches ugg outlet tods outlet online longchamp outlet ugg boots coach outlet store swarovski outlet cartier watches celine outlet ugg boots ralph lauren polo cheap nba jerseys true religion jeans sale longchamp pliage ugg boots ferragamo shoes cheap uggs canada goose jackets ralph lauren pas cher cartier outlet michael kors outlet online true religion outlet uk michael kors outlet ugg boots for women rolex watches tiffany jewellery fitflop clearance coach outlet online mcm outlet michael kors handbags ferragamo outlet ray-ban sunglasses longchamp handbags longchamp outlet rolex watches oakley sunglasses polo ralph lauren tiffany and co fitflops sale fred perry polo louis vuitton pas cher tory burch outlet nike blazer pas cher true religion outlet mulberry handbags sale fitflops outlet celine outlet online coach outlet online canada goose jackets nike outlet store online true religion outlet abercrombie outlet louis vuitton neverfull sale coach outlet kobe 9 nike air force 1 nike tn pas cher cheap canada goose jackets swarovski crystal north face jackets ugg outlet ralph lauren outlet michael kors outlet coach outlet lacoste polo shirts moncler coats ferragamo outlet nike free run ugg outlet converse shoes sale michael kors outlet store hollister uk michael kors outlet online ferragamo shoes michael kors factory outlet cartier watches for sale mulberry handbags toms outlet ugg boots louis vuitton bags michael kors handbags cartier watches lululemon uk michael kors outlet online beats headphones air max 90 coach outlet online cheap uggs cheap mlb jerseys lululemon outlet ralph lauren,polo ralph lauren,ralph lauren outlet,ralph lauren italia,ralph lauren sito ufficiale polo shirts ralph lauren outlet louis vuitton coach outlet clearance michael kors outlet giuseppe zanotti shoes coach outlet christian louboutin shoes louis vuitton pas cher ray ban sunglasses cheap oakley sunglasses ralph lauren uk ugg boots nike air huarache michael kors handbags burberry outlet store longchamp handbags louis vuitton michael kors outlet online ray-ban sunglasses longchamp handbags ray-ban sunglasses mlb jerseys air force 1 shoes swarovski crystal louis vuitton handbags ugg outlet mont blanc outlet longchamp bags vans shoes true religion jeans cheap ray ban sunglasses michael kors outlet clearance rolex watches air jordan shoes michael kors outlet louis vuitton handbags true religion jeans ray-ban sunglasses versace sunglasses on sale links of london jordan 13 salomon shoes sale michael kors outlet christian louboutin outlet louis vuitton louis vuitton handbags basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes ugg outlet store longchamp outlet nike trainers ray ban sunglasses reebok outlet store rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex tiffany and co fred perry polo shirts ralph lauren outlet air jordan 13 nike air max 2015 beats by dre moncler outlet cheap jordans celine outlet online true religion jeans outlet michael kors outlet online true religion outlet cheap jordans tory burch sandals ugg outlet ugg boots foamposite shoes ralph lauren shirts jordan pas cher yeezy boost 350 longchamp pliage uggs clearance coach outlet nike free running reebok shoes uggs outlet coach outlet swarovski uk cartier watches the north face jackets uggs outlet ugg australia lebron shoes nike air max cheap soccer jerseys dior outlet polo ralph lauren oakley sunglasses wholesale kate spade uk ugg uk,ugg outlet,ugg boots outlet salomon shoes ugg boots jordan 11 michael kors factory outlet canada goose outlet store coach outlet nike air max 90 coach outlet canada goose jackets michael kors wallet football shirts michael kors handbags outlet cartier watches for sale fitflops uk michael kors outlet ugg outlet prada sunglasses for women pandora outlet prada handbags oakley sunglasses ralph lauren uk uggs outlet louis vuitton outlet pandora outlet hermes belt for sale polo ralph lauren ray ban sunglasses new balance outlet tory burch outlet rolex watches the north face jacket uggs outlet longchamp handbags ugg boots michael kors canada nike air force 1 burberry outlet store nike outlet store hollister canada fitflops clearance ray ban sunglasses mulberry handbags coach outlet online tods outlet coach outlet store lululemon outlet ghd hair straighteners true religion jeans louis vuitton outlet prada sneakers puma shoes ralph lauren polo thomas sabo uk michael kors handbags lacoste pas cher coach outlet online ray ban sunglasses hollister clothing fitflops outlet sale giuseppe zanotti outlet christian louboutin outlet cheap michael kors handbags juicy couture outlet coach outlet supra shoes sale tiffany outlet nike huarache louboutin pas cher beats headphones ugg boots sale michael kors outlet beats headphones ugg boots supra shoes fitflops uk coach outlet online michael kors uk the north face jacket michael kors outlet cheap oakley sunglasses ray ban sunglasses nike store uk hollister clothing adidas outlet store michael kors uk michael kors outlet cheap ugg boots adidas nmd beats by dr dre hollister michael kors outlet online michael kors outlet hollister omega outlet ferragamo shoes louis vuitton handbags uggs outlet canada goose coats herve leger outlet jordan 4 coach outlet store coach outlet coach outlet online michael kors outlet clearance canada goose jackets polo outlet tory burch outlet nike huarache north face jacket michael kors outlet ugg clearance ugg outlet michael kors uk gucci outlet michael kors outlet michael kors wholesale michael kors outlet online tiffany jewelry michael kors outlet online ugg outlet cheap jordan shoes nike outlet store louis vuitton outlet ralph lauren uk ugg boots adidas wings nike roshe run cheap nike shoes sale mulberry handbags sale nike roshe run shoes oakley sunglasses nike free running longchamp handbags coach handbags tiffany and co oakley sunglasses uk louis vuitton replica nike air max 90 rolex outlet oakley sunglasses chrome hearts eyewear mulberry outlet ray-ban sunglasses canada goose sale louis vuitton handbags adidas trainers christian louboutin shoes cheap nba jerseys ferragamo shoes longchamp outlet canada goose outlet canada goose outlet coach outlet hollister hermes outlet store timberland shoes louboutin pas cher cheap snapbacks nike outlet store cheap oakley sunglasses ferragamo outlet ugg outlet tory burch outlet nike air huarache cheap uggs hermes birkin nfl jersey wholesale michael kors clearance gucci outlet online ugg outlet online michael kors outlet online ray-ban sunglasses hermes outlet cartier uk rolex watches for sale hermes bags ugg outlet hollister shirts polo ralph lauren ray-ban sunglasses timberland boots yeezy boost oakley sunglasses montblanc pens ugg boots ferragamo shoes hollister sale hollister uk north face jacket ugg boots clearance nike foamposite cheap nfl jersey longchamp handbags oakley sunglasses tiffany jewellery cheap replica watches chaussure louboutin mulberry handbags ray ban sunglasses mulberry bags michael kors outlet coach outlet online air max 90 michael kors uk outlet coach outlet clearance mizuno running shoes michael kors outlet clearance ray ban sunglasses sale longchamp pas cher lebron shoes fitflops sale clearance camisetas futbol baratas adidas outlet swarovski jewelry cheap uggs mcm backpack michael kors outlet online canada goose outlet cheap oakley sunglasses toms shoes oakley sunglasses cheap nhl jerseys coach outlet online michael kors outlet online store fitflops sale clearance michael kors outlet online true religion jeans ugg sale louis vuitton outlet stores ysl outlet ugg boots uk michael kors outlet louis vuitton sunglasses burberry outlet canada goose outlet lacoste shirts ugg boots uk michael kors handbags wholesale dior sunglasses air max 90 true religion jeans ugg outlet online coach outlet store lululemon pants pandora jewelry ralph lauren uk michael kors handbags longchamp solde ralph lauren outlet reebok shoes coach outlet michael kors outlet online ralph lauren outlet true religion outlet michael kors handbags nike roshe ralph lauren nike free 5 thomas sabo outlet replica watches adidas uk longchamp solde lululemon outlet nba jerseys tory burch outlet mont blanc pens michael kors outlet online hollister shirts cartier watches prada outlet cheap nfl jerseys michael kors outlet coach outlet vans outlet prada outlet beats by dre ugg boots prada outlet online nike tn pas cher louis vuitton handbags coach outlet true religion outlet mulberry uk converse shoes mbt shoes christian louboutin online instyler michael kors outlet mulberry outlet ugg boots sale rolex orologi hermes outlet michael kors factory store michael kors outlet clearance michael kors outlet online prada shoes yeezy boost fitflops sale clearance longchamp pas cher burberry outlet sale ralph lauren polo nike outlet canada goose uk herve leger dresses ralph lauren pas cher michael kors outlet marc jacobs sale air max 90 nike roshe run michael kors outlet clearance mbt shoes outlet louis vuitton outlet swarovski jewelry ferragamo shoes michael kors outlet kobe shoes burberry outlet ray ban sunglasses ugg boots louis vuitton sunglasses for women kobe bryant shoes moncler jackets cheap uggs lebron james shoes louis vuitton uk mont blanc pens ray ban sunglasses swarovski crystal canada goose outlet kate spade handbags michael kors bags michael kors factory outlet uggs outlet kobe bryants shoes juicy couture tracksuit ralph lauren pas cher tiffany and co coach handbags outlet nike outlet online ugg outlet air max 90 louis vuitton pas cher rolex watches polo ralph lauren true religion jeans louis vuitton bags michael kors outlet store chaussure louboutin michael kors outlet nike roshe run michael kors handbags michael kors outlet cheap mlb jerseys uggs outlet ugg boots michael kors handbags michael kors outlet kate spade handbags louis vuitton outlet snapbacks wholesale the north face outlet true religion uk iphone case uk tory burch outlet online coach factory outlet tory burch outlet online canada goose jackets true religion uk outlet michael kors outlet louis vuitton oakley sunglasses wholesale louis vuitton outlet online louis vuitton neverfull swarovski crystal rolex uk polo ralph lauren ugg boots coach outlet clearance toms outlet ray ban sunglasses ugg slippers ralph lauren outlet ugg boots clearance yeezy boost 350 michael kors outlet instyler ionic styler louis vuitton burberry outlet mulberry handbags versace sunglasses toms shoes nike mercurial michael kors wallet sale soccer jerseys replica watches sac louis vuitton pas cher tiffany jewellery mulberry outlet adidas uk store chrome hearts outlet uggs outlet nike trainers uk nike roshe run shoes basketball shoes coach outlet online ray ban sunglasses sale cheap ugg boots cartier watches for sale michael kors outlet store louis vuitton outlet store rolex watches outlet swarovski crystal mulberry bags ferragamo shoes louis vuitton outlet bottega veneta outlet online ed hardy tshirts michael kors outlet clearance coach outlet michael kors outlet nfl jerseys wholesale michael kors handbags clearance adidas nmd runner uggs on sale coach outlet store the north face jackets toms outlet mlb jerseys air jordan 11 ugg boots reebok trainers michael kors handbags louis vuitton nike uk store true religion outlet tory burch shoes longchamp outlet michael kors handbags mulberry outlet,mulberry handbags outlet hermes birkin bag cheap oakley sunglasses christian louboutin outlet rolex watches tiffany and co jewelry cheap jordans louis vuitton outlet michael kors outlet celine outlet michael kors outlet online oakley sunglasses ralph lauren outlet louis vuitton handbags sale coach outlet online louis vuitton outlet clearance chrome hearts sunglasses polo pas cher marc jacobs outlet longchamp handbag iphone case kate spade uk cheap jordan shoes fitflops clearance michael kors outlet uk ralph lauren femme ferragamo outlet jordan shoes mulberry handbags pandora jewelry polo ralph lauren cheap ugg boots swarovski outlet nike air max 90 toms shoes air jordan shoes for sale mulberry handbags futbol baratas michael kors outlet clearance the north face jackets mulberry sale coach outlet jordan pas cher longchamp pliage bottega veneta outlet canada goose outlet store omega watches longchamp pliage mac cosmetics sale ysl outlet online true religion canada uggs on sale toms shoes nike soccer shoes nike blazer pas cher louis vuitton bags cheap air max 90 true religion jeans ugg outlet true religion jeans asics true religion jeans ralph lauren polo shirts michael kors uk outlet oakley sunglasses sale hermes belt louis vuitton outlet true religion outlet ugg boots nba jerseys tory burch outlet online soccer jerseys wholesale calvin klein underwear toms outlet coach outlet online ugg outlet swarovski crystal cheap football shirts louis vuitton outlet stores ray-ban sunglasses tiffany jewelry lululemon outlet online true religion jeans christian louboutin uk michael kors handbags clearance christian louboutin uk coach outlet canada cazal outlet air max 2015 kobe 9 elite michael kors handbags moncler jackets moncler outlet air max uk moncler outlet store polo ralph lauren coach outlet nike free 5.0 coach outlet polo ralph lauren outlet fitflops sale ugg boots uggs on sale ralph lauren polo asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano beats by dre canada goose jackets michael kors handbags longchamp ralph lauren uk oakley sunglasses wholesale michael kors outlet online jordan shoes cheap ray ban sunglasses Til toppen
Send PM Andre innlegg av

Valp

Bonuspoeng: 38
Innlegg: 0
Offline
Postet: Mon 17. Okt 2016, 18:35 Støtende innlegg?

Mybabes Kolkata Escorts Agency offers attractive & high class professional Kolkata escorts service to seeking persons in Kolkata and all over in India. Kolkata escorts can visit you at your preferred hotel and join you at your own location or event. Our Services: Kolkata Escorts Escorts in Kolkata
Til toppen Send PM Andre innlegg av

Valp

Bonuspoeng: 38
Innlegg: 0
Offline
Postet: Mon 17. Okt 2016, 18:34 Støtende innlegg?

Riya Chaudhary a highly efficient and a very well-organized Independent Delhi Eescorts agency providing incall & outcall service for exciting price. Our Services: Delhi Escorts Escorts in Delhi
Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 2710
Innlegg: 0
Offline
Postet: Tirsdag 11. Okt 2016, 04:38 Støtende innlegg?

20161011yuanyuan

cheap nike sneakers

fitflop

christian louboutin outlet

cheap ray ban sunglasses

true religion outlet store

michael kors bags

canada goose pas cher

pandora bracelet

michael kors outlet store

uggs outlet

nike free 4.0 flyknit

north face jackets

cheap oakley sunglasses

coach outlet store online clearance

louis vuitton outlet online

burberry bags

birkenstock outlet

coach outlet online

toms

michael kors outlet online

louis vuitton purse

uggs for kids

longchamp handbags

canada goose sale

louis vuitton uk

coach factory outlet online

coach outlet online

michael kors

oakley sunglasses cheap

red bottom

ugg

bottega veneta outlet

adidas store

birkin handbags

fitflops sale clearance

jimmy choo shoes

canada goose outlet

polo ralph lauren

ralph lauren uk

polo ralph lauren pas cher

lebron shoes 

michael kors outlet store

canada goose jackets

fitflops sale

cheap jerseys

oakley sunglasses cheap

polo ralph lauren outlet

ray ban glasses

cheap jordan shoes

polo ralph lauren outlet online

pandora charms sale clearance

ugg pas cher

canada goose jackets uk

oakley sunglasses cheap

ralph lauren outlet online

levis outlet

ugg boots

polo ralph lauren

polo ralph lauren outlet online

ugg boots outlet

michael kors handbags

kd shoes

coach outlet online

nike free flyknit

air max 90

ed hardy outlet

pandora jewelry outlet

ray ban glasses

nike outlet

jordans

cheap ray bans

polo ralph lauren outlet

canada goose sale

uggs

oakley sunglasses wholesale

polo ralph lauren outlet

cheap nike shoes

louis vuitton outlet online

kate spade outlet online

longchamp bag

kate spade uk

fake rolex watches

red bottom shoes for women

salvatore ferragamo shoes

pandora charms sale clearance

james shoes

cheap ugg boots

canada goose jackets

polo ralph lauren outlet 

birkenstock outlet

nike blazer low pas cher

coach factory outlet online

rolex watches

pandora charms sale clearanc

ugg boots clearance

ugg canada sale

polo ralph lauren outlet online

cheap jerseys wholesale

levi´s jeans

ugg outlet store

coach outlet online

louboutin pas cher

burberry outlet

michael kors

discount nike shoes

michael kors outlet clearance

coach factory outlet online

adidas nmd runner

christian louboutin sale

jordan uk

coach factory outlet online

canada goose sale

ugg boots sale

coach outlet online

louis vuitton outlet online

true religion jeans outlet

vans store

coach outlet online

nike sneakers

pandora bracelet

uggs on sale

longchamp outlet store

polo ralph lauren outlet

nike outlet store

michael kors handbags outlet

canada goose outlet

uggs

louboutin shoes

coach factory outlet online

christian louboutin

moncler pas cher

chaussure louboutin pas cher

toms outlet

coach outlet online

cheap bottom shoes

coach factory outlet online

louboutin outlet

coach outlet store

ray ban glasses

canada goose coats

ugg boots clearance

louis vuitton outlet online

nike flyknit

adidas nmd runner

hollister co

ysl outlet store

ugg sale

oakley vault outlet store

pandora charms

ysl handbags

birkenstock shoes

hugo boss outlet online

michael kors outlet online

michael kors outlet clearance

cheap oakley sunglasses

adidas yeezy boost

louis vuitton pas cher

ralph lauren uk

toms outlet

ugg outlet online

michael kors outlet clearance

uggs outlet

ugg outlet

uggs outlet

rolex replica watches for sale

salvatore ferragamo shoes

uggs outlet

longchamp handbags

kobe bryant shoes

discount oakley sunglasses

true religion outlet online

cheap uggs

ugg boots clearance

uggs australia

ugg boots

ugg australia

louboutin outlet

cheap jordan shoes

ugg boots

michael kors outlet store

michael kors

louboutin shoes

red bottom heels

yeezy shoes

uggs outlet

polo ralph lauren outlet

polo ralph lauren

burberry outlet online

cheap jordan shoes

hollister uk

tommy hilfiger outlet online

air jordans

ugg boots outlet

montblanc pens

canada goose jackets uk

louboutin outlet

burberry outlet online

fitflops

longchamp bags

cheap oakley sunglasses

nike air force

abercrombie outlet

mcm outlet online

ugg australia

gucci borse

pandora charms

ed hardy clothing

michael kors purse

ugg boots sale

nike uk

yeezy boost

ugg outlet

true religion sale

polo ralph lauren

michael kors bags

ray bans

coach factory outlet online

pandora bracelet

outlet louis vuitton

true religion outlet

nfl jerseys wholesale

canada goose jackets

cheap jordans for sale

canada goose sale

lacoste outlet

birkenstock outlet

uggs outlet

kate spade bags

longchamp bags

michael kors handbags outlet

christian louboutin sale

ugg outlet online

true religion outlet store

tory burch sale

louis vuitton borse

birkenstock uk

michael kors outlet online

oakley sunglasses outlet

adidas yeezy boost 350

pandora charms sale

kate spade outlet online

christian louboutin sale

rolex watches

michael kors outlet canada

birkenstocks

coach outlet online

polo ralph lauren outlet online

moncler jackets

puma outlet

polo ralph lauren

adidas nmd r1

uggs sale

ed hardy uk

mlb jerseys

ugg boots

kd 8 shoes

michael kors uk

michael kors outlet store

ugg outlet

yeezy shoes

abercrombie outlet

gucci outlet online

coach outlet online

yeezy boost 350

gucci handbags outlet

michael kors outlet store

north face uk

adidas outlet store

michael kors outlet clearance

coach outlet store online

ugg australia boots

cheap rolex watches

michael kors outlet online

supra shoes

moncler uk

jordan femmes pas cher

timberland boots outlet

ugg canada

coach outlet online

uggs outlet

cheap ugg boots

hermes bags

raybans

red bottom

hugo boss suits

louis vuitton

ugg outlet

discount oakley sunglasses

ed hardy store

jordan shoes

true religion jeans outlet

air jordans

toms

oakley sunglasses outlet

red bottom shoes

michael kors bags

cheap ray bans

air force 1

polo ralph lauren outlet

coach outlet online

ugg boots sale

canada goose outlet

ray bans

adidas nmd r1

nike cortez classic

chaussure louboutin

cheap air max

tory burch outlet online

longchamp handbags

uggs canada

michael kors outlet store

cheap uggs

fit flops

armani exchange outlet

jordan retro

Replica Rolex

uggs

ugg boots outlet

ugg boots sale

converse uk

pandora charms

true religion jeans outlet

louis vuitton outlet store

michael kors outlet online

abercrombie

air max outlet

ugg sale

coach factory outlet online

timberland shoes

ralph lauren outlet online

oakley sunglasses outlet

ray ban sunglasses discount

canada goose

moncler uk

michael kors uk

adidas sneakers

coach factory outlet online

valentino shoes

moncler outlet online

coach outlet online

michael kors outlet store

birkenstock

louis vuitton outlet online

michael kors outlet online

louboutin shoes

christian louboutin shoes

louis vuitton handbags

oakley vault outlet

rolex replica watches

rolex watches for sale

gucci

adidas superstar

uggs outlet

christian louboutin shoes

moncler jackets

yeezy boost

cheap jordan shoes

true religion uk

louis vuitton outlet online

longchamp uk

michael kors outlet canada

mlb jerseys

true religion outlet store

polo ralph lauren outlet online

jordan shoes

longchamp sale

vans outlet

uggs on sale

christian louboutin outlet

canada goose jackets

birkenstock sale

discount oakley sunglasses

converse all star

uggs

michael kors outlet online

adidas nmd runner

michael kors purses

polo ralph lauren outlet

adidas superstars

coach factory outlet online

cheap rolex replica watches

coach outlet store online

coach factory outlet online

fitflops sale

cheap ray ban sunglasses

uggs on sale

stan smith adidas

canada goose jackets

ugg boots outlet

canada goose jackets

coach outlet online

ugg boots

cheap ugg boots

kate spade outlet

louis vuitton factory outlet

canada goose

true religion jeans outlet

celine handbags

nike air huarache

louboutin sale

hollister clothing store

discount oakley sunglasses

ugg sale

cheap nfl jerseys

cheap ray ban sunglasses

ray bans

cheap oakley sunglasses

authentic louis vuitton handbags

michael kors outlet clearance

coach factory outlet online

birkenstock shoes

north face outlet

cheap jordan shoes

ugg boots outlet

ray ban sunglasses outlet

oakley sunglasses sale

birkenstock outlet

timberland outlet

toms outlet store

pandora outlet

gucci outlet online

christian louboutin uk

coach outlet store online

coach factory outlet online

louis vuitton bags

dolce and gabbana outlet online

celine outlet online

michael kors handbags clearance

Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 2545
Innlegg: 0
Offline
Postet: Fredag 07. Okt 2016, 08:19 Støtende innlegg?

WQ

A Luxury Homes nike air max For Sale the north face In ralph lauren Prescott AZ

With michael kors outlet low-cost deluxe michaelkors.com homes christian louboutin common, more abercrombie house seekers is buying what abercrombie kids they tommy hilfiger outlet want their giuseppe zanotti sneakers fancy house jerseys from china to uggs be mcm backpack in. Noida air max Extension has supra footwear recently plainly come up nba jerseys as browns jerseys the location to start your calvin klein underwear research at. Because rolex watches for sale of the approaching pandora schmuck newer polo ralph lauren outlet season abercrombie.com you Luxury homes burberry for sale cheap oakley sunglasses in Prescott barbour factory AZ burberry handbags can start burberry outlet and puma online unique beginnings polo ralph lauren and burberry outlet now nike shoes we coach outlet online at reloj the moment ray bans exactly what reebok would definitely tory burch fit your. ugg boots Amrapali Work toms shoes at Noida Extension abercrombie fitch can be your very best opportunity.Whether Or ralph lauren outlet Not prada element bcbg max of coach factory one omega watches kitchen, patio, otherwise some cheap nfl jerseys other uggaustralia.com section new balance outlet of the garden, oakley frogskins it is new balance possible chanel handbags to coach outlet online enjoy tv, chi flat iron sounds, otherwise steelers jerseys other designs purses and handbags to activity oakley canada in fresh air. colts jerseys A nike mercurial vapor Backyard activity center must certanly ray ban be beats by dr dre very carefully in rayban the pipeline additionally built to help keep tory burch outlet whatever safer, rams jerseys secure, additionally immune to your hogan elements.

The belongings timberland femme provides baseball jerseys majestic tommy hilfiger 3 nike shoes BHK homes using rolex extravagance in their cleveland cavaliers each coach outlet square jimmy choo outlet inches. Wonderfully created homes coach outlet canada reflect that michael kors outlet effectiveness nike air force and also artistry ray ban zonnebril out of coach factory outlet their philadelphia 76ers jerseys creator. wedding dresses Each kate spade outlet online homes nike.dk tend true religion jeans outlet to ray ban outlet be nike outlet architectural splendor north face outlet using shape louboutin shoes ranging from 1435-1741 sq nike shop ft brooklyn nets jerseys in hilfiger online shop spot. wedding dresses Each red bottom shoes luxurious interiors michael kors handbags and air jordan shoes also exuberant ugg in the sacramento kings jersey open air provides at hollister the pandora canada very timberland boots top existence in the premise. Each nike air max 90 ritzy number marc by marc jacobs of leisurely and juicy couture outlet also accepted vans schuhe amenities at Skywards adidas canada Nirvana michael kors Magarpatta Annexe tend to north face be giants jerseys gym, children´s pool, Clubhouse, Children play michael kors spot, senior spot, michael kors outlet online interior nfl jerseys video converse shoes games, ferragamo shoes Yoga and lululemon canada also Meditation hallway, converse chucks Jogging oakley sunglasses outlet monitor soccer shoes etc. These knockoff handbags types ugg boots clearance of flats in Magarpatta milwaukee bucks jersey Annexe would be montre homme the deluxe locations whenever ralph lauren outlet online you jerseys from china will definitely juicy couture handbags like nfl jerseys to charlotte hornets jerseys explore unlimited deluxe true religion jeans and also coach outlet comfort.It denver nuggets jerseys try prom dresses the sterling barbour outlet residential glasses frames venture in which qualifies ugg boots all facets out of an burberry outlet online extravagance residence. ray ban outlet It´s michael kors situated near tommy hilfiger online commercial establishments in 143 B out of Noida burberry outlet and mcm bags will be beats headphones offering prada sunglasses 1/2/3/4 coco chanel BHK ray bans apartments. All cowboys jerseys of the apartments make certain that polo outlet store there replica watches is oakley sunglasses sufficient coach outlet enough bottega veneta lighter and also breeze. nike air max Such thoughtfully hollister clothing store designed puma outlet apartments michael kors outlet are equipped roshe run with a wide range memphis grizzlies jersey of amenities being giuseppe shoes listed utah jazz jersey below.A ralph lauren outlet online Luxury Homes For longchamp outlet Sale air jordan retro In Prescott AZ

With air huarache low-cost deluxe homes lakers jerseys common, more house cheap true religion seekers is levis jeans buying what they want jaguars jerseys their fancy house panthers jerseys to new orleans pelicans jersey be in. coach bags Noida hollister clothing Extension has oklahoma city thunder jersey recently plainly ralph lauren outlet come celine bags up ray ban sunglasses as the location to start nike store your chanel sunglasses research falcons jerseys at. rolex watches Because michael kors taschen of oakley sunglasses the swarovski jewelry approaching phoenix suns jersey newer season you Luxury homes ray ban wayfarer for saints jerseys sale baseball jerseys in ralph lauren polos Prescott AZ northface can nike free 5.0 start and unique hermes belt beginnings and ray ban sunglasses outlet now new balance canada we at hermes bags the moment exactly what would katespade definitely fit coach outlet online your. Amrapali adidas Work timberland shoes at mizuno wave Noida true religion outlet Extension can be your very best baseball bats opportunity.Whether oakley vault Or Not burberry outlet online element of one kitchen, baseball jerseys patio, michael kors outlet online otherwise roshe run some longchamp taschen other section of the mac makeup garden, toms shoes it mcm backpack outlet is possible supra footwear to air max schoenen enjoy barbour jackets tv, sounds, replica watches otherwise packers jerseys other air max designs longchamp to activity in fresh air. A uggs on sale Backyard michael kors outlet online sale activity tory burch center jets jerseys must certanly p90x be very coach outlet store online carefully in air max 2015 the pipeline softball bats additionally zapatillas nike built to help indiana pacers jersey keep whatever polo ralph lauren outlet online safer, secure, additionally immune to your elements.

The lunette ray ban belongings ugg provides majestic ralph lauren outlet online 3 nike huarache BHK homes using michael kors outlet online sale extravagance in michael kors v?skor their each square polo ralph inches. los angeles clippers jersey Wonderfully created homes reflect that adidas superstar effectiveness and also artistry mcm backpack outlet out of their creator. Each uggs outlet homes tend chi hair to be ray bans outlet architectural north face splendor using glasses online shape toms outlet online ranging m a c cosmetics from 1435-1741 vikings jerseys sq ft ralph lauren polo in spot. canada gooses outlet Each michael kors usa luxurious interiors thomas sabo uk and also exuberant bengals jerseys in the michael kors outlet online sale open michael kors air ugg australia provides at washington wizards jersey the oakley sunglasses very top existence michael kors canada in the premise. Each ritzy beats by dre number minnesota timberwolves jersey of leisurely barbour jackets outlet and also atlanta hawks jerseys accepted buccaneers jerseys amenities air yeezy shoes at Skywards jerseys from china Nirvana dre beats Magarpatta Annexe adidas superstar tend pandora to uggs be gym, beats headphones children´s asics gel pool, redskins jerseys Clubhouse, Children play mcm backpack spot, long champ senior spot, new balance interior video games, Yoga broncos jerseys and bcbg max azria also Meditation salomon schuhe hallway, Jogging christian louboutin shoes monitor long champ etc. These michael kors handbags types of flats eagles jerseys in portland trail blazers jersey Magarpatta coach factory Annexe would be the new balance deluxe locations tommy hilfiger whenever air jordan you michael kors purses will definitely like to explore ray ban wayfarer unlimited deluxe ugg boots and jimmy choo shoes also burberry outlet store comfort.It abercrombie try orlando magic jersey the sterling fossil uhren residential venture in barbour outlet which toms outlet qualifies all facets out ralph lauren factory store of oakley an abercrombie and fitch kids extravagance residence. It´s michael kors outlet online sale situated near commercial valentino outlet establishments tommy hilfiger outlet stores in prada outlet 143 toronto raptors jersey B seahawks jerseys out nike air max of Noida marc by marc jacobs and will be offering michael kors 1/2/3/4 lacoste shoes BHK apartments. salvatore ferragamo All chiefs jerseys of houston rockets jerseys the apartments make swarovski certain nike schuhe that there is air max sufficient enough ray ban sonnenbrillen lighter and also breeze. Such swarovski online thoughtfully oakley sunglasses cheap designed burberry online shop apartments adidas online are equipped longchamp outlet with a ed hardy clothing wide range golden state warriors jersey of amenities being listed below.A hollister kids Luxury moncler outlet online Homes For Sale In Prescott the north face outlet AZ

With louboutin shoes low-cost azcardinals jerseys deluxe homes ralph lauren common, burberry outlet online more house seekers is wedding dress buying what they celine outlet want boston celtics jersey their oakley fancy house to gafas oakley be in. Noida Extension toms shoes outlet has cheap oakley recently adidas online plainly come jordans up hogan outlet as northface the indoor soccer shoes location to oakley vault start nike free run your nike shoes outlet research thomas sabo at. Because babyliss pro of the chicago bulls jersey approaching cheap coach purses newer season heat jerseys you nike roshe Luxury homes louboutin for sale ray ban outlet in longchamp handbags Prescott AZ michael kors bags can start and ferragamo unique beginnings raiders jerseys and polo ralph now we at the dsquared2 moment ugg boots exactly michael kors outlet online what would definitely longchamp outlet fit oakley sungalsses outlet your. toms.com Amrapali Work oakley at Noida moncler mens jackets Extension iphone case can jordan retro be your handbags outlet very best ralph lauren outlet opportunity.Whether patriots jerseys Or michael kors uk Not element of one kitchen, the north face patio, texans jerseys otherwise michael kors bags some prada outlet other section pandora bracelet of straightener the jordan release dates 2015 garden, omega watches it is ravens jerseys possible to enjoy versace outlet online tv, sounds, otherwise veneta other jerseys from china designs ralph lauren to coach purses outlet online activity in fresh air. A Backyard activity center swarovski crystal must certanly hermes be adidas.se very carefully canada gooses in cheap basketball shoes the pipeline oakley sunglasses outlet additionally built to roshe run help keep whatever safer, secure, additionally adidas superstar immune to michael jordan your ray ban occhiali elements.

The dolphins jerseys belongings provides majestic mcm handbags 3 BHK homes pandora using wholesale clothing extravagance in nike schoenen their san antonio spurs jerseys each nike free 5.0 square rayban inches. lions jerseys Wonderfully new york knicks created nike air max thea homes ray-ban sunglasses reflect insanity workout calendar that pandora charms effectiveness uggaustralia.com and www.tommyhilfiger.nl also artistry out ralph lauren of burberry sale their creator. timberland outlet Each homes ugg tend coach outlet online to bills jerseys be titans jerseys architectural burberry outlet splendor huarache using the north face shape nike air max ranging from 1435-1741 sq north face jackets ft in cheap ray ban spot. Each luxurious cheap oakley interiors and also exuberant nike roshe in the open air purses and handbags provides dallas mavericks jerseys at the 49ers jerseys very top existence nike shoes in the premise. katespade Each ritzy number of leisurely and also tory burch shoes accepted amenities nike.se at Skywards toms shoes Nirvana cheap michael kors Magarpatta Annexe tend air max to be burberry sale gym, nike shoes children´s ralph lauren outlet pool, Clubhouse, Children philipp plein outlet play nike air max spot, senior vans outlet spot, detroit pistons interior video nike air max games, swarovski australia Yoga and boots on sale also mbt shoes outlet Meditation coach factory outlet hallway, Jogging hollister online monitor etc. These coach outlet store online types of flats swarovski jewelry in michael kors outlet Magarpatta Annexe ralph lauren outlet would be the deluxe locations whenever you chargers jerseys will bears jerseys definitely nike tn like prada shoes to explore unlimited deluxe and hollisterco also comfort.It coach outlet store try the sterling residential venture in vans shoes which qualifies all facets out of huarache an mont blanc extravagance residence. nike roshe It´s situated near toms shoes outlet commercial oakley outlet establishments in burberry sale 143 B out chanel bags of converse outlet Noida and free running will be rolex watch offering air max shoes 1/2/3/4 BHK lunette ray ban apartments. fivefingers All of the apartments nike free 5.0 make kate spade handbags certain that there christian louboutin shoes is north face backpacks sufficient michael kors outlet enough lighter michael kors canada and also breeze. Such oakley outlet thoughtfully asics designed apartments are coach outlet online equipped with a wide converse sneakers range instyler ionic styler of amenities being nike shoes outlet listed watches canada below.

Til toppen Send PM Andre innlegg av
Neha
Valp


Rase: Australian shepherd
Bonuspoeng: 92
Innlegg: 1
Offline
Postet: Fredag 23. Sep 2016, 04:22 Støtende innlegg?

Hello everyone, here are glad to introduce you with our Sydney escorts and Perth escorts who are providing world class entertainment services at lowest rates, in cause if you are in India then kind have a look at Gurgaon escorts and Jaipur escorts who also are offering the same services at the most affordable rates.
Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Neha

Valp

Bonuspoeng: 23
Innlegg: 0
Offline
Postet: Mon 12. Sep 2016, 10:39 Støtende innlegg?

I am very much pleased with the contents you have mentioned. I wanted to thank you for this great article. pof login
Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 860
Innlegg: 0
Offline
Postet: Tirsdag 06. Sep 2016, 09:20 Støtende innlegg?

Patriots coach Bill Belichick isn´t ready to break out Cheap NFL Jerseys the anointing oils for Cardinals running Wholesale Jerseys back David Johnson. The Arizona braintrust Jerseys spent Cheap NFL Jerseys the offseason lavishing unusually lofty praise on their uniquely talented second-year star. Head New NFL Jerseys coach Bruce Arians set the bar high when he acknowledged in February that Johnson has a chance to be one NFL Jerseys Store of the all-time best at his position. Running backs coach Stump Mitchell believes there´s a Hall of Wholesale Jerseys Fame bust in the former Northern Iowa star´s future.
Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 1720
Innlegg: 0
Offline
Postet: Torsdag 01. Sep 2016, 08:13 Støtende innlegg?

20160901meiqing

louis vuitton outlet store

designer bags

cheap jordans

coach outlet

toms shoes

nfl jerseys

coach outlet

louboutin pas cher

polo outlet

yeezy boost 350

michael kors outlet online

michael kors outlet

birkenstock sandals

ysl outlet online

ugg outlet

coach factory outlet

polo ralph lauren outlet

ray ban sunglasses

adidas shoes uk

canada goose outlet

canada goose jackets

babyliss pro

birkenstock sheos

ugg boots sale

timberland boots

christian louboutin sale

louboutin uk

gucci outlet

yeezy boost 350 balck

ugg boots

vans shoes

true religion jeans

michael kors outlet clearance

valentino shoes on sale

ugg boots

coach outlet

cheap jordans

michael kors outlet clearance

cheap ray ban sunglasses

true religion outlet

tiffany and co jewelry

ray ban sunglasses

cheap jordans

polo ralph lauren

polo ralph lauren

air jordans

hollister clothing

uggs for kids

polo ralph lauren outlet online

uggs sale

longchamp bags

louis vuitton handbags

ugg australia

timberland boots

christian louboutin

celine outlet store

michael kors bags

cheap ferragamo shoes

reebok uk

michael kors outlet clearance

coach outlet online

timberland boots

canada goose parka

kate spade outlet

air max 2016

red bottom shoes

uggs outlet

skechers shoes

louis vuitton outlet

lebron james shoes

polo ralph lauren

oakley vault

cheap uggs

versace sunglasses

ugg outlet

ralph lauren outlet

coach outlet

michael kors watches

ugg boots

nike trainers

canada goose jackets

true religion jeans

coach factory outlet

birkenstock sandals

cheap ugg boots

oakley sunglasses outlet

nfl jerseys wholesale

ray ban sunglasses discount

canada goose outlet online

michael kors outlet clearance

adidas gazelle

nike blazer

cheap oakley sunglasses

moncler coats

ugg outlet

jimmy choo outlet

coach outlet

louis vuitton handbags

louis vuitton pas cher

true religion outlet

cheap nike shoes

pandora outlet

nike huarache trainers

kate spade handbags

yeezy boost 350

omega replica watches

ralph lauren pas cher

oakley sunglasses outlet

nike air max

michael kors outlet online

doudoune moncler

bottega veneta outlet

louis vuitton outlet

moncler jackets

kate spade outlet

ugg outlet

michael kors outlet clearance

timberlands

nike free flyknit 4.0

ghd flat iron

air max 90

air max 90

bottega veneta handbags

air jordan retro

fitflops

uggs

canada gooses outlet

the north face

burberry outlet

oakley vault sunglasses

nike free flyknit 4.0

cheap ray ban sunglasses

nike store

ugg boots

valentino shoes

oakley sunglasses

oakley sunglasses

pandora charms

nike air max shoes

michael kors outlet

coach factory outlet

polo outlet

coach outlet

ray bans

ray bans

cheap jerseys wholesale

moncler jackets

adidas nmd

ugg australia

fitflops

uggs on sale

abercrombie and fitch

coach purses

michael kors handbags outlet

cheap nba jerseys

hugo boss outlet

rolex replica watches

tiffany and co jewelry

pandora charms

burberry outlet

ralph lauren outlet

adidas stan smith

ugg outlet

ugg australia

adidas nmd

moncler outlet

nike air max

abercrombie and fitch outlet

true religion outlet

cheap uggs

louboutin

nba jerseys

tiffany and co

michael kors outlet

birkenstocks

ray bans

ugg boots canada

chaussure louboutin

christian louboutin shoes

ugg boots

oakley sunglasses

chi flat iron

kobe shoes

uggs

coach outlet

ugg boots

true religion outlet

christian louboutin

michael kors handbags

ugg outlet

louis vuitton handbags

polo ralph lauren outlet online

true religion jeans

longchamp outlet

mont blanc pens

michael kors handbags

nike cortez red

reebok

tiffany and co

stephen curry shoes

coach factory outlet

converse uk

buy red bottoms

louis vuitton outlet

nike free flyknit

kevin durant shoes

coach outlet

nike cortez

louis vuitton factory outlet

gucci outlet

mcm outlet

louis vuitton outlet

timberland outlet

louis vuitton outlet

michael kors handbags

birkenstocks

uggs australia

versace shoes

polo outlet

birkenstock

coach outlet

uggs sale

canada goose uk

kd 9 shoes

michael kors outlet

adidas nmd r1

discount nike shoes

vans sk8 hi

nike air max

coach outlet

rolex submariner

coach factory outlet

uggs outlet

moncler jackets

cheap nfl jerseys

burberry sale

cheap ray bans

ugg boots on sale

fitflops sale clearance

longchamp handbags

toms

the north face

ugg australia

supra shoes

kobe 9

ugg boots

ugg boots

birkenstock sandals

canada goose outlet

nike air max 90

moncler outlet

oakley sunglasses

ugg boots canada

canada goose outlet online

michael kors handbags

ray ban sunglasses outlet

hollister co

birkenstocks

ugg boots

coach outlet

ysl outlet

fitflops clearance

michael kors outlet

polo ralph lauren

ugg outlet

rolex watches for sale

prada sunglasses

ugg outlet

rolex watches

adidas trainers

ugg outlet

cheap nhl jerseys

north face jackets

celine outlet

ugg boots outlet

cheap jordans

michael kors outlet

hermes outlet

true religion outlet

ralph lauren outlet

ralph lauren outlet

michael kors handbags outlet

canada goose outlet

canada goose jackets

michael kors outlet online

fitflops

yeezy boost

ray ban sunglasses

cheap uggs

ralph lauren outlet

nike air max sale

ugg boots outlet

converse shoes

ed hardy uk

christian louboutin shoes

ray ban sunglasses

lacoste outlet

kate spade

air force 1

ugg outlet

coach outlet online

tory burch outlet

jordan shoes

louis vuitton outlet

louis vuitton factory outlet

rolex replica watches

ralph lauren outlet online

adidas nmd

true religion jeans

michael kors outlet

cheap oakley sunglasses

lebron james sneakers

michael kors outlet store

michael kors outlet

coach outlet

michael kors outlet

prada outlet

nike free run

burberry sale

louis vuitton handbags outlet

coach outlet online

rolex watches

hollister clothing

michael kors outlet clearance

oakley vault

nike huarache white

louboutin outlet

jordan pas cher

adidas superstar

canada goose outlet

louis vuitton outlet online

ralph lauren outlet

true religion jeans

ferragamo shoes

ecco shoes

basketball shoes

louis vuitton borse

christian louboutin outlet

dolce and gabbana outlet

coach factory outlet

adidas superstars

canada goose jackets

louis vuitton factory

cheap ugg boots

michael kors outlet

hollister sale

converse trainers

christian louboutin outlet

canada goose jackets

cheap uggs

lacoste shoes

michael kors outlet

ugg australia outlet

designer handbags

coach outlet

burberry outlet

ed hardy outlet

coach outlet online

true religion

north face jackets

ugg outlet

michael kors outlet clearance

adidas nmd runner

birkenstock sandals

armani watches

christian louboutin outlet

rolex watches

nike air force white

armani exchange

longchamp outlet

michael kors outlet online

canada goose

ugg boots

nike roshe run women

coach outlet store

michael kors outlet

toms outlet

oakley sunglasses

discount oakley sunglasses

canada goose pas cher

christian louboutin shoes

polo outlet

yeezy boost 350

rolex replica watches

discount ray ban sunglasses

uggs outlet

nike air force 1

hermes belt

pandora uk

ugg outlet

uggs

tommy hilfiger outlet

ugg outlet

nike free flyknit

levis jeans

ray ban sunglasses discount

coach outlet store online clearances

louis vuitton outlet

ralph lauren outlet

michael kors outlet clearance

pandora jewelry

michael kors outlet

ugg boots

nike air max 90

michael kors purses

gucci handbags

louis vuitton factory outlet

cheap oakleys

nike tn

ugg boots

burberry outlet online

michael kors handbags

cheap ugg sale

christian louboutin

uggs

adidas supercolor

gucci borse

coach outlet online coach factory outlet

ugg boots outlet

jimmy choo shoes

coach outlet store online

oakley sunglasses

ugg pas cher

ugg boots

supra for sale

omega watches

michael kors outlet

ugg boots

reebok pump

cheap uggs

true religion

ugg sale

hermes belt

cheap jordans

pandora outlet

puma shoes

ralph lauren

canada goose jackets

birkenstock sandals

tiffany jewelry

ugg sale

pandora charms

uggs on sale

mlb jerseys

louis vuitton bags

ugg outlet

michael kors bags

ghd hair straighteners

nike free run black

coach outlet

coach outlet store

ugg outlet online

kate spade handbags

reebok shoes

air jordan uk

cheap mlb jerseys

moncler outlet

michael kors handbags

cheap jordan shoes

christian louboutin outlet

converse sneakers

oakley sunglasses

oakley sunglasses outlet

Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 1720
Innlegg: 0
Offline
Postet: Torsdag 18. Aug 2016, 10:43 Støtende innlegg?

chanyuan0818

chaussure louboutin

longchamp pliage

polo ralph lauren

polo ralph lauren

reebok trainers

basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes

dior outlet

ferragamo shoes

michael kors handbags

tiffany and co

mulberry bags

coach outlet

coach outlet online

rolex outlet

mac cosmetics sale

cheap uggs

nike air huarache

ray ban sunglasses

michael kors outlet clearance

michael kors outlet online

ferragamo outlet

ray ban sunglasses

cheap oakley sunglasses

ralph lauren outlet

coach outlet store

toms outlet

converse shoes sale

louis vuitton outlet

ugg boots sale

nike store uk

michael kors outlet

ferragamo outlet

michael kors handbags

hermes outlet store

tory burch shoes

coach outlet

lebron james shoes

michael kors uk

oakley sunglasses uk

snapbacks wholesale

ray ban sunglasses

nike blazer pas cher

beats by dre

louis vuitton neverfull sale

jordan pas cher

ysl outlet

marc jacobs outlet

michael kors outlet

michael kors outlet clearance

christian louboutin uk

cartier uk

coach outlet online

michael kors outlet online

adidas uk

coach outlet clearance

celine outlet

true religion jeans

ray ban sunglasses

michael kors outlet

polo shirts

tory burch outlet online

football shirts

longchamp

tory burch sandals

michael kors handbags

nike outlet store online

ugg boots clearance

adidas outlet store

michael kors outlet

coach outlet online

michael kors outlet

polo ralph lauren

soccer jerseys wholesale

ralph lauren uk

rolex watches

cazal outlet

uggs clearance

instyler

canada goose uk

mcm outlet

michael kors handbags clearance

coach outlet online

nike outlet online

rolex watches

oakley sunglasses

air max 90

kobe 9 elite

true religion outlet uk

yeezy boost 350

true religion jeans

longchamp outlet

true religion jeans

true religion jeans

nfl jerseys wholesale

cheap ray ban sunglasses

instyler ionic styler

true religion uk

timberland boots

michael kors outlet

tory burch outlet online

Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 2710
Innlegg: 0
Offline
Postet: Fredag 12. Aug 2016, 15:16 Støtende innlegg?

0813zhenhong

air max uk

coach outlet clearance

rolex watches

louis vuitton handbags

tiffany jewelry

tods outlet

swarovski outlet

longchamp outlet

beats by dre

jordan pas cher

uggs clearance

ralph lauren uk

michael kors outlet

ferragamo shoes

michael kors outlet online

oakley sunglasses

chrome hearts

tory burch outlet

ferragamo shoes

michael kors outlet clearance

cheap uggs

tiffany jewellery

longchamp handbags

hollister

longchamp pas cher

ugg boots clearance

coach outlet store

adidas outlet store

true religion outlet

christian louboutin outlet

michael kors outlet

hermes belt for sale

giuseppe zanotti shoes

michael kors outlet

ferragamo outlet

swarovski jewelry

longchamp handbags

salomon shoes

cheap ugg boots

rolex watches

michael kors wallet

ferragamo shoes

longchamp handbags

michael kors uk outlet

michael kors handbags

louboutin pas cher

michael kors outlet online

polo ralph lauren

christian louboutin uk

nike air force 1

nike roshe run

ralph lauren pas cher

pandora jewelry

ferragamo shoes

cheap ugg boots

louboutin pas cher

air force 1 shoes

longchamp

nike outlet store

louis vuitton pas cher

uggs outlet

tods shoes sale

michael kors outlet

rolex outlet

ugg boots clearance

air max 90

beats by dr dre

chrome hearts eyewear

fitflops sale

longchamp outlet

converse shoes

michael kors bags

uggs outlet

cheap oakley sunglasses

montblanc pens

mont blanc pens

mulberry handbags sale

michael kors outlet

adidas uk store

true religion jeans outlet

ugg outlet online

hollister canada

celine outlet

ralph lauren outlet

prada outlet online

lululemon pants

true religion outlet

mac cosmetics sale

michael kors outlet clearance

nfl jerseys wholesale

michael kors outlet clearance

ugg boots clearance,ugg australia,uggs on sale,ugg slippers,uggs boots,uggs outlet,ugg boots,ugg,uggs

michael kors handbags clearance

michael kors handbags

rolex watches

nike air max 2015

louis vuitton neverfull sale

cheap nba jerseys

michael kors handbags outlet

christian louboutin shoes

adidas nmd

air jordan 13

links of london

ferragamo outlet

prada outlet

moncler coats

true religion sale

nike outlet

swarovski crystal

true religion jeans

coach outlet clearance

futbol baratas

ugg boots

ed hardy clothing

coach outlet clearance

michael kors handbags clearance

polo ralph lauren

moncler jackets

converse shoes sale

new balance shoes

nike air max 90

michael kors outlet online

yeezy boost

lululemon outlet online

swarovski crystal

michael kors outlet online

ray-ban sunglasses

jordan 13

beats by dr dre

ralph lauren polo

ugg boots

rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex

ralph lauren uk

ralph lauren uk

michael kors outlet

cheap ray ban sunglasses

fitflops clearance

nike outlet store

michael kors outlet online

snapbacks wholesale

calvin klein outlet

mulberry outlet,mulberry handbags outlet

iphone case

chicago blackhawks

ugg outlet online

air max 2015

michael kors outlet

swarovski jewelry

hermes birkin

ugg boots clearance

ray ban sunglasses

louis vuitton sunglasses

louis vuitton bags

beats headphones

coach outlet online

michael kors outlet

gucci outlet

nhl jerseys

ugg outlet

yeezy boost 350

bottega veneta outlet online

babyliss flat iron

ray ban sunglasses

ugg outlet

nike huarache

ralph lauren polo

nike store uk

christian louboutin uk

mulberry handbags

canada goose coats

ugg boots on sale

cheap replica watches

mulberry sale

polo ralph lauren

ugg boots

cazal sunglasses

michael kors outlet online

michael kors outlet

ugg uk outlet

asics

air max 90

michael kors handbags

nike air huarache

celine outlet

mulberry uk

michael kors outlet

puma outlet

coach outlet store

coach outlet

cheap ugg boots

nike free running

lululemon outlet

coach outlet online

michael kors outlet store

cheap uggs

ralph lauren

soccer jerseys

cheap soccer jerseys

cheap uggs

ugg sale

tory burch outlet

michael kors handbags clearance

louis vuitton outlet

canada goose outlet

hollister shirts

mulberry outlet

ugg outlet

true religion jeans sale

louis vuitton pas cher

chrome hearts sunglasses

coach outlet online

puma shoes

prada shoes

mulberry bags

coach outlet store

swarovski crystal

nike roshe run shoes

cheap uggs

asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano

michael kors outlet online

true religion jeans

ray-ban sunglasses

mulberry handbags sale

kobe shoes

rolex watches outlet

ralph lauren outlet

omega watches

fitflops sale clearance

kate spade handbags

burberry sunglasses on sale

cheap michael kors handbags

true religion jeans

abercrombie and fitch

tiffany jewellery

ugg boots on sale

beats headphones

hermes outlet store

ugg boots clearance

hermes outlet

air max 90

reebok outlet store

hollister uk

uggs outlet

fitflops sale

nike free run

cheap nhl jerseys

michael kors factory outlet

abercrombie outlet

michael kors outlet

michael kors handbags

michael kors outlet

beats by dre

ugg slippers

fitflop clearance

ralph lauren polo shirts

camisetas futbol baratas

michael kors outlet clearance

mcm outlet

ray ban sunglasses

foamposite shoes

oakley sunglasses

ugg boots

ugg outlet

air max 90

toms shoes

polo outlet

michael kors outlet online store

coach outlet

swarovski crystal

louis vuitton outlet stores

nike roshe run shoes

true religion outlet uk

ghd uk

coach outlet

hollister clothing

ray ban sunglasses sale

oakley sunglasses wholesale

tiffany outlet

ugg boots sale

adidas wings

true religion uk outlet

nike blazer pas cher

coach outlet

ray-ban sunglasses

adidas shoes

jordan pas cher

fitflop sale

nike roshe run

nike free 5

giuseppe zanotti outlet

christian louboutin outlet

michael kors outlet

tory burch sandals

tory burch outlet

louis vuitton handbags outlet

mbt shoes outlet

mulberry outlet

ferragamo outlet

ray ban sunglasses

christian louboutin outlet

prada sunglasses for women

tiffany and co

nike roshe run

canada goose outlet store

cartier outlet

ray ban sunglasses sale

polo ralph lauren

nfl jerseys

burberry outlet store

air max 90

tods shoes

moncler jackets

coach outlet clearance

true religion jeans

ugg boots

tiffany jewellery

nike free 5.0

ugg outlet

instyler

ferragamo outlet

moncler outlet

cartier outlet store

cheap jordans

cheap nfl jersey

jordan shoes

ugg boots sale

swarovski crystal

uggs outlet

ralph lauren polo

nike blazer pas cher

yeezy boost

michael kors outlet

coach outlet canada

nike roshe

michael kors outlet online

mac cosmetics

coach outlet online

rolex watches,rolex replica watches,replica rolex watches,replica watches

timberland shoes

ugg outlet

air jordan shoes for sale

cheap snapbacks

cheap canada goose jackets

louis vuitton outlet online

longchamp bag

longchamp outlet

fitflops clearance

canada goose sale

air jordan 4

nike air max 90

rolex watches

hermes outlet

michael kors outlet

michael kors outlet

longchamp pliage

cartier sunglasses for men

coach outlet store

marc jacobs sale

true religion outlet

ugg boots sale

nba jerseys

michael kors handbags

toms shoes

ray ban sunglasses

cheap jordan shoes

christian louboutin outlet

ugg uk,ugg outlet,ugg boots outlet

ray ban sunglasses

ferragamo shoes

true religion jeans

hollister

michael kors uk

polo ralph lauren

michael kors outlet store

ugg boots

dior outlet

uggs outlet

michael kors factory outlet

louis vuitton handbags

ugg outlet

burberry outlet store

ugg boots

cartier watches

burberry outlet

lacoste shirts

ralph lauren shirts

uggs outlet

michael kors handbags

michael kors outlet clearance

nike tn pas cher

prada sneakers

moncler jackets

mulberry handbags

michael kors outlet

michael kors outlet online

michael kors outlet

moncler outlet

ralph lauren outlet

cheap jordans

ugg boots

the north face jacket

ray-ban sunglasses

thomas sabo uk

oakley sunglasses

louis vuitton handbags

babyliss pro

tory burch outlet online

nike air max

cheap ugg boots

air jordan 11

cartier watches for sale

louis vuitton outlet

uggs outlet

timberland boots

lacoste polo shirts

chaussure louboutin

kobe bryant shoes

reebok shoes

rolex watches

cheap oakley sunglasses

prada handbags

mulberry bags

ugg boots

fitflops sale

fitflops clearance

ray ban sunglasses

michael kors outlet online

longchamp pas cher

cartier sunglasses

north face jacket

cheap nfl jerseys

replica watches

polo ralph lauren

uggs outlet

hermes birkin bag

nike huarache

juicy couture outlet

true religion jeans

omega outlet

mlb jerseys

michael kors outlet

beats headphones

nike air force 1

celine outlet online

coach outlet

michael kors outlet clearance

swarovski outlet

michael kors handbags

air jordan shoes

ray-ban sunglasses

toms shoes

coach outlet

mbt shoes

michael kors outlet clearance

valentino shoes

cheap nike shoes

ray-ban sunglasses

kate spade uk

tods outlet online

canada goose jackets

ugg outlet online

rolex watches

cartier watches

hollister shirts

tory burch outlet

versace sunglasses on sale

coach outlet clearance

toms outlet

dior sunglasses

burberry outlet sale

ugg outlet uk

michael kors online

ferragamo shoes

louis vuitton handbags outlet

tiffany and co

cheap jordan shoes

michael kors canada

ugg outlet

soccer jerseys wholesale

cheap nfl jerseys

true religion jeans

nike foamposite

herve leger dresses

swarovski crystal

yeezy boost 350

uggs outlet

ralph lauren uk

christian louboutin shoes

michael kors outlet online

cheap oakley sunglasses

mulberry handbags

vans outlet

ugg clearance

true religion jeans

michael kors handbags

coach outlet online

adidas outlet

coach outlet online

the north face jackets

nike air max 90

air max 90

ferragamo outlet

salomon shoes sale

tiffany and co

michael kors outlet

michael kors outlet

oakley sunglasses

basketball shoes

ferragamo shoes

kobe 9

reebok shoes

kobe 9 elite

lebron james shoes

longchamp solde

tory burch outlet online

ugg boots clearance

burberry sunglasses

nike air force 1

ugg outlet

nfl jersey wholesale

ugg sale

coach outlet

fitflops outlet sale

louis vuitton handbags

oakley sunglasses

michael kors outlet clearance

nba jerseys

moncler outlet store

tory burch outlet online

louis vuitton pas cher

ugg boots clearance

rolex watches

chrome hearts outlet

nike soccer shoes

police sunglasses

michael kors outlet

hollister

Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 1046
Innlegg: 0
Offline
Postet: Mon 08. Aug 2016, 09:45 Støtende innlegg?

christian louboutin shoes

burberry canada

top sunglasses

Printed t shirts

chanel flap bag

burberry outlets

R.B Sunglasses

abercrombie paris

ralph lauren uk

michael kors black friday

major league baseball

coach factory outlet

Billat

pandora necklace charms

Nike Kobe 9

suspension training

Michael Kors Watches Online

coach outlet

Mizuno Shop

landing gear

pandora bracelets

christian louboutin shoes

michael kors clutch

trx suspension

michael kors outlet

nike australia

moncler coats

longchamp le pliage medium

yeezy boost 350 shoes

Hugo Boss Store

Basketball shoes

Nike Air Jordan

3d shirts

MCM Tote Bag

michael kors australia

balenciaga bags

ugg boots ireland

Coach Outlet Online

Longchamp Medium Shoulder Tote

michael kors outlet

pandora princess ring

Ralph Lauren UK

pandora rings jewelry

discount sunglasses

abercrombie and fitch

trx canada

michael kors tote

yeezy shoes

chanel flap bag price

jordan retro shoes

veronique billat

Kevin Durant Shoes

ray ban prescription glasses

burberry australia

michael kors australia

michael kors black purse

longchamp outlet

beats headphones

ray ban glasses

flash sunglasses

Nike Jordan Shoes

prada bags on sale

canada goose jacket

trx suspension trainer

coach handbags

Nike Free

Nike Hyperdunk Shoes

TRX Exercises

Nike Lebron Shoes

name brand sunglasses

sunglasses

michael kors canada

cheap ray ban sunglasses

MCM Bag

Longchamp Outlet

MCM Bags

prada bags

landinggear

MCM Outlet

coach purse

moncler down jackets

burberry outlet

pandora bracelet

oakley sunglasses

chanel bag

burberry australia

jimmy choo australia

polo online

asics kayano

michael kors outlet

michael kors purses outlet

chanel bags prices fall winter 2015

burberry outlet canada

michael kors handbags

asics shoes

TRX suspension workouts

chanel bags prices

burberry outlet online

TRX Training workouts

chanel tote bag

ray ban prescription sunglasses

prada outlet online usa

cheap michael kors purses

MIZUNO Shop US

burberry outlet

burberry scarf

nike basketball shoes

burberry

michael kors crossbody

Abercrombie Fitch

burberry outlet

sheepskin boots on sale

tiffany co

TRX Workouts

coach bags

coach outlet online

coach usa

Ralph Lauren Polo

asics Australia

pandora rings

burberry scarf

air yeezy shoes

sunglasses outlet

Michael Kors Watches

michael kors purses

true religion

shoes sale

Nike Air Jordan

burberry outlet

michael kors outlet

trx

burberry online

moncler jacket

michael kors outlet

michael kors handbags

Ralph Lauren

clk benz

Bed and Breakfast in chesterfield

chanel

trx band workouts

yeezy boost 350

cheap basketball shoes

ray-ban sunglasses

balenciaga bag

pandora jewelry

hermes birkin price

coach australia

Whitton Lodge Chesterfield Derbyshire UK

michael kors tote bags

cheap michael kors handbags

Jordan Retro Shoes

Prada Factory Outlet Store

2016 trx

michael kors outlet

B Derbyshire

Prada Outlet

Longchamp Bags

michael kors

abercrombie us

pandora necklace

burberry outlet

sheepskin boots

sac longchamp

Nike Lebron 12

Longchamp Factory Outlet Online

michael kors outlet

pirate system

trx suspension training

lebron james shoes

abercrombie and fitch

kate spade

nike shoes australia

Chanel Tote Bag 2015

longchamp sac

burberry outlet online

hermes bag

moncler outlet

sunglasses sm

Cheap Ray Ban

Hyperdunk 2016

coach bags

TRX Training

coach australia

TRX training exercises

ray ban aviator

mcm bags

michael kors jet set tote

michael kors outlet online

pandora jewelry

nike lebron shoes

abercrombie outlet

longchamps

mcm tote bag

mens sunglasses

chanel tote

TRX Workouts

longchamp sale

Nike Air Max

online sale glasses

trx workouts

air jordan retro

michael kors purses

3d t shirts

ralph lauren

asics gel kayano

Burberry Outlet

louboutin heels

trx for sale

michael kors satchel

pandora charms

cheap trx straps

pandora necklaces

canada goose sale

Nike KD 8

burberry online

ugg australia

ray ban clubmaster

michael kors

michael kors purses on sale

abercrombie and fitch

christian louboutin shoes

nike jordan shoes

Hermes Outlet

trx for sale

TRX Workout

sunglasses hut

coach bags on sale

adidas yeezy boost 350

Chanel Flap Bag Price

cheap coach purse

michael kors us

burberry outlet

coach

coach outlet

true religion uk

Canada Goose Outlet

polo outlet online

Kobe X Shoes

mk outlet

Official Ralph Lauren UK Online Store

asics shoes Australia

prada tote bag

abercrombie and fitch

trx ab workouts

Michael Kors Watches Outlet

christian louboutin online

longchamp tote

michael kors bags on sale

coach australia

ray-ban sunglasses

Burberry outlet online

burberry scarf

nike australia

Coach Outlet Store

piumini moncler replica

Mizuno Shoes

KD 8 shoes

michael kors outlet store

canada goose jacket

michael kors

prada outlet

abercrombie fitch

Pandora bracelet

ralph lauren australia

Nike Hyperdunk 2015

TRX Straps

louboutin shoes

pandora.com

coach carter

Chanel Outlet

michael kors black handbags

moncler jacket

Nike Jordans

longchamp bags

Coach Outlet

burberry outlet

longchamp backpack

change points uk

michael kors totes

tiffany co

chanel australia

kate spade

Lebron 13

burberry scarfs

trx workouts canada

michael kors

trx straps

Aviator Sunglasses

trx suspension

Pandora Charm

michael kors tote

hermes birkin

nike lebron james

Coach Sunglasses Outlet

Adidas Yeezy Boost 350

abercrombie outlet

oakley sunglasses

Polo Ralph Lauren

landing gears

trx training exercises

Kate Spade Australia

Mizuno Shop Japan

shoes online

canada goose outlet

TRX Training Bands

air jordan shoes

true religion jeans

burberry outlet

ralph lauren uk

mk bags

abercrombie and fitch

prada tote

Coach Purses Outlet Online

coach purses

longchamp bag

Burberry Outlet

cheap trx

CHanel Factory Outlet

canada goose sale online

birkin bag hermes

ray ban online

mlb shop

burberry outlet canada

burberry online

michael kors outlet

oakley australia

cheap moncler jacket

moncler clothing

coach purses on sale

suspension trainer trx

pandora rings sale

burberry us

abssice 360

burberry

Hugo Boss Outlet

nike jordan shoes

kate spade UK

beats by dre

Hugo Boss Online

Prada Shopper Tote

coach online

pandora ring

TRX Bands

moncler outlet

Ralph Lauren Polo

coach diaper bag

sheepskin boots for women

dress shirts

nike jordan

sunglasses hut

michael kors factory outlet

pandora rings

michael kors outlet

yeezy shoes adidas

asics gel

michael kors outlet

Jordan retro

coach sunglasses for women

trx workouts

Michael Kors Canada

brand sunglasses

Yeezy Boost 350

coach bag

ralph lauren

Oakley Outlet

michael kors outlet

Mizuno Running Shoes

abercrombie & fitch

trx exercises

ray ban wayfarer

burberry canada

Michael Kors Outlet

Chanel Bag Prices 2014

hermes belt

bercrombie Nederland

RX Resistance Bands

ray ban new wayfarer

longchamp sale

true religion uk

TRX Training Straps

beats studio

moncler outlet

mk handbags

Free Run

michael kors handbags outlet

véronique Billat

Chanel bags Outlet

longchamp le pliage medium shoulder tote

coach purses on sale macy´s

hermes uk

michael kors handbags on sale

ray ban polarized

denim shirts

plaid shirts

coach shoes

longchamp backpack

Mizuno Wave

ugg boots

michael kors purses outlet

burberry outlet

ray-ban sunglasses

hermes purses

Sunglasses site

Suspension Training TRX

Michael Kors Outlet

Prada Outlet

Coach outlet online

yeezy boost 350

burberry purse

Popular Sunglasses

moncler us

hermes uk

longchamp le pliage large tote sale

Burberry Factory Outlet

nike shoes

burberry outlet online

ralph lauren shirts

Yeezy 350,Boost 350

Kobe 9 Shoes

longchamp le pliage large tote

balenciaga us

longchamp backpack

ray ban eyeglasses

Jordan Retro

Polo Ralph Lauren

burberry outlet

shoes online sale

mlb.com

TRX training workouts

Ray Ban Outlet

ugg australia

michael kors hamilton tote

coach sunglasses

trx for sale

michael kors hobo bag

michael kors factory outlet

exercises for trx

coach handbags

Burberry online

louboutin shoes

TRX Suspension Straps

polo outlet

michael kors outlet

jlgg8.8
Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 2710
Innlegg: 0
Offline
Postet: Mon 18. Jul 2016, 11:06 Støtende innlegg?

2016718yuanyuan

under armour outlet

rolex watches uk

yeezy boost 350

michael kors handbags

rolex replica watches

ugg canada sale

babyliss flat iron

the north face outlet

longchamp bag

cartier watches for sale

ghd hair straighteners

ray ban sunglasses

oakley vault sunglasses

ray ban outlet

michael kors outlet online

vans shoes

coach outlet clearance

buy red bottoms

tory burch outlet online

mizuno running shoes

designer handbags outlet

polo ralph lauren outlet

stephen curry shoes

bottega veneta handbags

ed hardy outlet

coach factory outlet online

north face jackets

ralph lauren outlet

cheap ray bans

cheap air max

puma shoes

louis vuitton handbags

red bottoms outlet online

nike trainers

armani jeans

coach outlet online

adidas shoes uk

yeezy boost 350 black

christian louboutin sale

hermes uk

nike air max uk

coach outlet online

kate spade bags

vans outlet

nike air max 90

coach outlet store

cheap jordans

nike air max 95

sac longchamp

burberry outlet

michael kors outlet online

reebok shoes

michael kors outlet stores

valentino outlet

prada sunglasses

adidas nmd

nike free 5.0

michael kors outlet

jimmy choo outlet

supra for sale

true religion sale

kate spade outlet

adidas nmd white

ugg outlet

true religion jeans outlet

polo ralph lauren outlet

birkenstock outlet

ferragamo shoes

kobe 11

pandora jewelry

jordans shoes

toms outlet store

louboutin shoes

louis vuitton outlet online

versace sunglasses

canada goose jackets

coach outlet

michael kors outlet

canada goose sale

sac longchamp pliage

coach factory outlet online

nike air force black

nike tn

coach outlet

ray ban sunglasses

kate spade outlet

fitflops

oakley sunglasses outlet

oakley sunglasses outlet

valentino shoes

ray bans

gucci borse

michael kors handbags

michael kors outlet

hollister clothing store

nike cortez white

michael kors outlet clearance

lebron james shoes 2016

reebok uk

birkenstock shoes

abercrombie outlet

kate spade outlet online

ralph lauren uk

nike huarache black

canada goose uk

north face uk

ray bans

ugg sale

nike air max

michael kors handbags

oakley sunglasses

mont blanc pens outlet

cheap jordans

adidas trainers

toms outlet

true religion uk

true religion outlet

yeezy boost 350

tiffany jewelry

michael kors outlet

ugg sale

cheap nfl jerseys

fitflops sale clearance

hollister uk

nike air max

skechers shoes

nike air max 90

burberry handbags

hollister kids

louis vuitton outlet online

adidas stan smith

air max 90 black

louis vuitton outlet

polo ralph lauren outlet online

canada goose outlet

moncler outlet online

kobe bryant shoes

armani exchange

pandora charms sale clearance

adidas nmd

coach factory outlet online

jordan pas cher

fitflops shoes

versace

louis vuitton borse

coach factory outlet

nike blazer

nike free flyknit 5.0

reebok outlet

louis vuitton outlet online

louis vuitton bags

coach purses

nhl jerseys wholesale

ray ban sunglasses

instyler max

converse all star

michael kors outlet clearance

canada goose coats

rolex watches

supra shoes

ghd flat iron

birkenstocks

asics shoes

abercrombie kids

nike air force

coach outlet store online

coach factory outlet

black timberland boots

ray ban outlet store online

ecco shoes

kate spade uk

pandora charms

rolex submariner

ralph lauren outlet online

uggs on sale

ugg,uggs,uggs canada

moncler jackets

fitflop uk

ed hardy uk

uggs

tiffany jewelry outlet

louis vuitton outlet online

nike huarache

fitflop uk

ugg boots outlet

toms shoes

rolex watches

fitflops sale clearance

nike store uk

nike air max 90

louis vuitton outlet

louis vuitton pas cher

cheap oakley sunglasses

air force 1

converse

new balance outlet

michael kors uk

hermes belt

louboutin shoes

reebok

canada goose uk

oakley sunglasses wholesale

canada goose uk

michael kors handbags

longchamp handbags

cheap jordan shoes

omega watches

nba jerseys wholesale

oakley sunglasses

birkenstocks

christian louboutin uk

converse shoes

adidas supercolor

adidas nmd

asics gel nimbus

basketball shoes

ray ban sunglasses outlet

michael kors handbags outlet

tiffany and co outlet

coach outlet store online

prada outlet

ralph lauren outlet

nike free flyknit 3.0

louis vuitton outlet

discount oakley sunglasses

ugg australia outlet

ray bans

running shoes

lacoste outlet

louboutin pas cher

adidas gazelle

louis vuitton uk

dior sunglasses

cartier watches

coach factory outlet

michael kors outlet clearance

michael kors handbags

ray ban outlet store

coach outlet

coach outlet online

moncler sale

canada goose outlet

coach factory outlet online

nike air max

polo ralph lauren

air jordans

coach outlet online

polo ralph lauren outlet

coach outlet online

polo ralph lauren uk

wholesale nike shoes

longchamp bag

cheap jordan shoes

cheap jordans

uggs canada

timberland shoes

moncler outlet store

nike flyknit racer

michael kors handbags outlet

chi flat iron

hugo boss outlet online

north face outlet

true religion jeans

dolce and gabbana outlet online

bottega veneta

pandora jewelry outlet

canada goose jackets

canada goose sale

canada goose outlet

longchamp outlet store

nike cortez

hollister clothing store

lacoste shoes

true religion

ugg boots

michael kors bags

michael kors handbags

uggs canada

ralph lauren uk

adidas pure boost

cheap jordan shoes

adidas superstar

birkenstock uk

ralph lauren uk

chaussure louboutin

levis 501

nike free runs

true religion outlet store

fitflops sale clearance

michael kors purses

ralph lauren pas cher

ralph lauren

nike free run flyknit

michael kors bags

air max 95

canada goose sale

michael kors handbags

cheap nfl jerseys

polo ralph lauren

louboutin shoes

tiffany uk

yeezy 350 boost

uggs outlet

canada goose sale

adidas superstars

micahel kors

christian louboutin outlet

pandora charms outlet

cheap ray ban sunglasses

timberland boots outlet

christian louboutin shoes

michael kors outlet

michael kors outlet online

converse shoes

yeezy boost 350

nike roshe run women

pandora charms uk

coach factory outlet

jimmy choo shoes

mlb jerseys wholesale

designer handbags

nmd adidas

louis vuitton purse

timberland uk

coach factory outlet

michael kors outlet clearance

moncler outlet online

michael kors outlet

michael kors outlet online

longchamp bag

fitflops sale

polo ralph lauren outlet online

ugg outlet

louboutin outlet

oakley sunglasses

under armour shoes

nike free flyknit 3.0

cheap ray bans

omega replica watches

true religion outlet

cheap nike shoes

salvatore ferragamo

Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 2695
Innlegg: 0
Offline
Postet: Lørdag 14. Mai 2016, 05:01 Støtende innlegg?

WQ

Difficulties, babyliss pro the juicy couture outlet air glasses online properly roshe run yet? knockoff handbags Others memphis grizzlies jersey were ralph lauren cold-shouldered, hermes bags angry oklahoma city thunder jersey yet? air max shoes For barbour outlet ordinary new balance life, boring chanel handbags yet? burberry outlet Why north face bother? vans outlet Give hollister clothing store yourself kate spade outlet online a prada outlet smile, hogan outlet - steelers jerseys looking nike roshe for coach outlet a mac makeup new converse outlet direction.

Although nike mercurial vapor the michael kors taschen flowers michael kors handbags have tory burch faded, toronto raptors jersey but ugg boots in bcbg max order longchamp to supra footwear better new balance open; detroit pistons though raiders jerseys we ray bans fall, adidas superstar but the north face outlet the polo ralph lauren fall burberry outlet store in cheap michael kors order to coco chanel once puma online again abercrombie climbs up; gafas oakley maybe prom dresses we broncos jerseys bear ralph lauren outlet the nike outlet wind oakley sungalsses outlet and softball bats rain, but ugg boots the boots on sale face uggaustralia.com is michael kors canada still ray ban occhiali the christian louboutin shoes feel nike schuhe the wholesale clothing warmth patriots jerseys of huarache the swarovski jewelry sun.

We air huarache can michaelkors.com not adidas superstar have idols, longchamp outlet but browns jerseys not burberry outlet really, chargers jerseys and nba jerseys no baseball bats direction. nike shoes It converse shoes is true the north face that pandora we tommy hilfiger outlet have www.tommyhilfiger.nl lost abercrombie kids the free running way, cheap oakley sunglasses but boston celtics jersey the san antonio spurs jerseys key michael kors outlet is gucci shoes outlet out nike huarache of misunderstanding, hollister determine mcm backpack outlet the long champ coordinates p90x of salomon schuhe the soul.

Earth sacramento kings jersey is reebok a asics force, ferragamo shoes give beats by dr dre yourself coach factory a michael kors direction north face is rayban a ugg australia sincere.

One oakley sunglasses writer calvin klein underwear said: canada gooses to nike shoes know oakley sunglasses that swarovski tomorrow´s phoenix suns jersey storm cheap nfl jerseys is cheap coach purses not nike roshe important, reloj handle timberland femme sheets mcm backpack outlet may iphone case be coach outlet online made at pandora bracelet the michael kors canada sails, beats headphones when cleveland cavaliers singing, coach outlet why mcm bags not cheap true religion mountain chanel bags rain rolex poured into nike free 5.0 the nike air max cup? long champ Then north face outlet the rolex watches for sale storm toms.com is adidas.se not rolex watch important, michael jordan the ray bans important nike free 5.0 thing is air jordan retro to new york knicks find tiffany and co a veneta windshield ugg rain tommy hilfiger online bearing straightener shoulder.

Do timberland shoes not gucci handbags care ugg boots clearance to gucci shoes get polo ralph lost. hollister clothing I ugg boots got true religion jeans outlet it, ugg do jordan retro not burberry sale necessarily oakley have; michael kors outlet online sale lost, ugg perhaps packers jerseys meant to swarovski online give.

Poet louboutin shoes Hakuba gucci mens shoes message tommy hilfiger outlet stores with uggaustralia.com me: woolrich jackets Quartet gucci belts interested, gucci get bebe clothing in jaguars jerseys the swarovski crystal Quartet. bears jerseys In burberry fact, michael kors handbags opportunities valentino outlet everywhere, as oakley outlet long juicy couture handbags as you new balance grab rayban the coach outlet online throat saints jerseys of marc by marc jacobs life, nfl jerseys even nike air max if buccaneers jerseys it jimmy choo shoes is tory burch outlet straw, life 49ers jerseys will asics gel be tory burch shoes a turnaround. burberry outlet online Do charlotte hornets jerseys not dre beats predict ray ban sunglasses outlet our chi flat iron fate, mizuno wave it tommy hilfiger is toms outlet online the coach outlet online sad converse sneakers reality. purses and handbags Not wedding dresses to mcm backpack sit ray ban outlet and marc by marc jacobs enjoy ralph lauren outlet it, cheap basketball shoes only michael kors outlet online sale to abercrombie fitch survive, washington wizards jersey such katespade as canada gooses outlet sleep, north face jackets the barbour factory spirit coach factory out prada shoes of the prada trajectory michael kors outlet of replica watches life.

Perhaps, mcm handbags after new orleans pelicans jersey all, air max there cheap oakley is yoga pants a rolex watches gap watches canada between redskins jerseys ideal tommy hilfiger and chicago bulls jersey reality, uggs but omega watches they michael kors usa do ed hardy clothing not oakley vault give toms outlet up, salvatore ferragamo there nike shop will texans jerseys be oakley sunglasses outlet a ray ban wayfarer miracle jordan release dates 2015 of montre homme life! oakley canada There will michael kors uk always replica watches be giuseppe zanotti sneakers a ray ban wayfarer curved coach bags road, nike air max there chanel sunglasses is ray ban always bcbg max azria a ralph lauren outlet online road instyler ionic styler potholes, portland trail blazers jersey not ray ban zonnebril as glasses frames long tiffany und co as toms shoes their levis jeans perseverance, oakley sunglasses no los angeles clippers jersey one supra footwear can nike roshe stay swarovski jewelry the indoor soccer shoes pace celine bags of soccer shoes your michael kors outlet front nike.se line. michael kors outlet online Lu lakers jerseys Xun said: There is polo outlet store a insanity workout calendar blind nike free 5.0 alley coach outlet store online and north face backpacks take oakley vault more michael kors people, michael kors they roshe run will kate spade handbags become ralph lauren outlet a tiffany and co road.

Believe houston rockets jerseys in oakley sunglasses outlet yourself, christian louboutin that pandora schmuck is air max 2015 a tory burch driving michael kors v?skor force. longchamp outlet Human michael kors bags goodness, chi hair you moncler mens jackets smile toms shoes outlet at nike shoes outlet the burberry sale same titans jerseys time, life golden state warriors jersey will polo ralph lauren outlet reward you a utah jazz jersey beautiful tiffany jewelry spring. burberry outlet online I panthers jerseys believe abercrombie good michael kors outlet online words, do moncler outlet online not burberry sale believe air max calumny; ralph lauren factory store remarks ray ban sunglasses to red bottom shoes three air jordan Winter, nike air max thea verbal coach factory outlet abuse, tiffany and co australia assault ralph lauren outlet June cold. fossil uhren Wang ralph lauren polo Guozhen nike air max said: hollister online believe nike store in azcardinals jerseys God, heat jerseys it coach purses outlet online is polo ralph better longchamp taschen to michael kors outlet online believe coach outlet in cheap ray ban yourself christian louboutin shoes and hogan never bottega veneta give vikings jerseys God hollisterco Almighty.

Quietly pandora charms go philadelphia 76ers jerseys its nike.dk own yoga pants way, dallas mavericks jerseys which jimmy choo outlet in nike air force ordinary louboutin life, ralph lauren outlet learn hermes belt to vans schuhe calm, uggs on sale low-key coach outlet store life, adidas canada doing things burberry handbags calm, true religion jeans do giants jerseys not giuseppe shoes lose yourself lions jerseys in michael kors outlet someone else´s ravens jerseys aura, abercrombie and fitch kids disoriented. new balance outlet Put burberry online shop themselves adidas online in, handbags outlet repair nike shoes outlet the abercrombie.com body, only burberry outlet its toms shoes fruit. hollister kids Hsi nike air max 90 poem: air max Life zapatillas nike is seahawks jerseys his nfl jerseys drawing eagles jerseys board, why coach outlet store online let roshe run others air max coloring?

In northface the nike shoes long toms shoes river timberland outlet of beats by dre history, ralph lauren polos human harrods london life nike free run is chiefs jerseys very beats headphones short, gucci uk choose m a c cosmetics a pandora canada good colts jerseys direction, gucci outlet decide michael kors the vans shoes fate purses and handbags of thomas sabo a lululemon canada person´s mont blanc life. michael kors bags But northface no the north face matter ray ban sonnenbrillen what prada outlet the new balance canada industry, minnesota timberwolves jersey do oakley not swarovski australia forget indiana pacers jersey the burberry outlet online norms lunette ray ban of toms shoes outlet life, air jordan shoes good atlanta hawks jerseys and milwaukee bucks jersey line michael kors purses world. dolphins jerseys Old michael kors outlet online sale Village, louboutin shoes said: polo ralph lauren outlet online hunting ray-ban sunglasses days prada sunglasses who longchamp handbags will coach factory outlet be nike air max days uggs of denver nuggets jerseys hunting; rams jerseys hunting bengals jerseys color orlando magic jersey who hilfiger online shop will ghd be burberry outlet hunting uggs outlet color.

The converse chucks past is brooklyn nets jerseys past mcm backpack it, 且行且珍惜. bills jerseys Do oakley sunglasses cheap not adidas online recall ever. thomas sabo uk Then hermes good tiffany and co things pandora to lululemon australia have jets jerseys a nike schoenen longer michael kors return.

Do ugg boots not puma outlet indulge baseball jerseys in nike air max difficult ralph lauren life. huarache Go ralph lauren out, ferragamo give cowboys jerseys yourself adidas superstar a coach factory direction, jordans how? ralph lauren outlet online In ralph lauren fact, falcons jerseys life nike tn - true religion outlet amazing

lululemon
Til toppen Send PM Andre innlegg av

Unghund

Bonuspoeng: 495
Innlegg: 0
Offline
Postet: Tirsdag 12. Apr 2016, 14:59 Støtende innlegg?

We now have an explanation why Josh NFL Jerseys Gordon´s suspension 2015 hot jerseys has lingered into the spring and it´s not good for the Cleveland Browns. NFL Media Insider 2016 NBA All Star Jerseys Ian Rapoport reported Monday that Gordon failed another drug test last month, according to sources with knowledge of wholesale jerseys the wide receiver´s situation. The test showed traces of marijuana and dilute, which can be used to mask substances. Gordon´s agent, Drew Rosenhaus, declined to comment on the diluted sample. The NFL did not comment on the matter. NFL Nike MAX90 Shoes FOX Sports first reported the development.
Til toppen Send PM Andre innlegg av

Klasse 1

Bonuspoeng: 905
Innlegg: 0
Offline
Postet: Tirsdag 12. Apr 2016, 03:19 Støtende innlegg?

ninest123

Still, uggs mulberry handbags sac vanessa bruno the longchamp outlet online kate spade cheap ugg boots outlet revelation marc jacobs doudoune canada goose nike air max that air max cheap sunglasses mac cosmetics computer air jordans iphone case vans pas cher tapes nike air max uk jordans for sale michael kors outlet online sale were cheap ugg boots polo ralph lauren outlet jordan 11 erased longchamp pliage iphone 5 cases ray ban after michael kors purses longchamp outlet louboutin pas cher officials nike air max pas cher oakleysunglasses.us.com canada goose jackets knew prada handbags fake oakleys oakley sunglasses about barbour jackets louis vuitton canada hollister the ipad air cases ugg uk canada goose lost pandora charms burberry pas cher michael kors pas cher emails jordan shoes vans longchamp outlet online is ugg australia iphone 6s plus cases nike free pas cher likely wedding dresses ugg boots hermes to supra shoes north face tory burch fuel lancel pas cher nike air max birkin bag conspiracy ray ban sunglasses louis vuitton swarovski crystal theories true religion jeans north face pas cher ralph lauren outlet online among swarovski uk bottes ugg pas cher roshe run pas cher conservatives pandora jewelry nike air max cheap oakley sunglasses who links of london soccer shoes air max 2015 say http://www.michaelkors-outlet-store.us.com/ michael kors outlet online uggs outlet the michael kors outlet online hollister instyler IRS moncler outlet celine bags nike tn pas cher has sac louis vuitton canada goose nike outlet obstructed longchamp pas cher soccer jerseys bottes ugg investigations the north face uggs jordan retro into tiffany jewelry sunglasses outlet vans the baseball bats oakley sunglasses wholesale moncler scandal.

An north face jackets christian louboutin uk louis vuitton outlet IRS louis vuitton purses s6 case asics shoes spokeswoman oakley vault burberry ray ban said jordan retro 11 polo ralph lauren outlet prada outlet Wednesday iphone 6s cases polo ralph lauren s6 cases evening polo ralph lauren pas cher air max nike outlet store the vans scarpe michael kors outlet pandora uk agency asics running shoes air jordan pas cher michael kors had longchamp pas cher jimmy choo outlet nike blazer no oakley store ugg michael kors canada immediate coach handbags christian louboutin louis vuitton handbags comment.

George cheap nfl jerseys polo lacoste pas cher longchamp handbags set nike roshe run pas cher uggs beats by dre off jordan xx9 ralph lauren louis vuitton bags a barbour uk mcm handbags true religion outlet firestorm replica rolex ray ban sunglasses outlet instyler ionic styler in louboutin uk rolex watches for sale oakley sale May ipad mini cases ugg ugg boots 2013 fake rolex ugg boots clearance coach outlet store online with hogan abercrombie and fitch uk iphone 6 cases an babyliss pro nike trainers uk ugg outlet audit louboutin outlet 5c cases louis vuitton that nike free run pas cher mulberry outlet nike air max uk said replica handbags mulberry bags moncler outlet IRS nike roshe cheap gucci barbour jackets agents nike free run montre homme jordan pas cher improperly gucci handbags burberry uggs singled giuseppe zanotti canada goose jackets canada goose jackets out mont blanc pens nike roshe run ugg pas cher tea tn pas cher longchamp karen millen uk party hollister oakley pas cher louis vuitton outlet online and north face jackets moncler abercrombie other air jordan 11 longchamp soldes north face outlet conservative jordan 3 nike roshe run sac louis vuitton groups true religion iphone 6 plus cases nfl jerseys for tory burch outlet hermes handbags canada goose outlet extra louis vuitton jordan 6 rolex replica scrutiny uggs on sale ugg soldes swarovski jewelry when iphone 5c cases canada goose outlet ray ban pas cher they louis vuitton rolex watch canada goose outlet applied cheap nike shoes hollister nike air huarache for nike free run louboutin shoes chanel handbags tax-exempt michael kors outlet online lululemon outlet online mulberry uk status ray ban jordans ugg boots clearance during converse michael kors outlet uggs outlet the herve leger thomas sabo uk canada goose outlet 2010 uggs louboutin reebok shoes and sac longchamp pas cher moncler outlet ugg boots clearance 2012 louis vuitton ray ban uk moncler elections.

Several ralph lauren outlet true religion jeans iphone 6s case hundred nike free nike sneakers michael kors outlet groups air max uggs outlet s5 cases had longchamp bags babyliss ralph lauren polo their ugg soldes wedding dresses uk burberry outlet online applications michaelkors-outlet-store.us.com converse shoes new balance delayed phone cases nike free nike factory for polo ralph lauren vanessa bruno pas cher hollister clothing store a ghd straighteners hermes birkin coach factory outlet year gucci shoes michael kors replica watches uk or montre femme uggs canada uggs more. michael kors jimmy choo burberry handbags Some lululemon outlet canada gucci belts air max pas cher were valentino shoes ugg pas cher gucci outlet asked sac guess hogan sito ufficiale bottes ugg inappropriate louis vuitton mulberry iphone 5s cases questions nike roshe michael kors north face outlet online about nike roshe uk north face jackets oakley sunglasses cheap donors louis vuitton outlet hollister canada goose jackets and bottes ugg pas cher ralph lauren pas cher cheap oakley sunglasses group christian louboutin outlet cheap oakley sunglasses lululemon activities, chi flat iron michael kors outlet online beats headphones the chaussures louboutin cheap jordans lancel inspector air jordan michael kors canada nike air max general´s abercrombie uggs on sale gucci report sac burberry ghd hair straighteners ugg boots said.

Lerner ugg oakley glasses mont blanc used longchamp outlet online barbour air max to vans shoes oakley vault christian louboutin head longchamp uk rolex replica watches insanity workout the coach outlet michael kors outlet online sale vans outlet IRS longchamp outlet canada goose uk hollister division canada goose louboutin michael kors bags that abercrombie longchamp uggs outlet processes nike air max coach outlet vanessa bruno applications ghd canada goose canada goose pas cher for cheap oakley p90x kate spade outlet tax-exempt converse new balance outlet bottega veneta status. oakley true religion outlet hogan outlet In louboutin oakley sunglasses ralph lauren uk June sac hermes michael kors handbags ray ban sunglasses 2014, karen millen ralph lauren nike air force the pandora charms nike store coach outlet IRS kate spade outlet online burberry outlet retro jordans told lunette ray ban pas cher new jordans new balance shoes Congress oakley sunglasses cheap moncler jackets michael kors outlet online sale it moncler new balance pas cher rolex watches had louis vuitton pas cher p90x3 moncler lost tiffany and co polo lacoste hollister canada an pandora jewelry longchamp air jordan retro unknown louboutin shoes abercrombie and fitch north face uk number ray ban sunglasses air max michael kors handbags of coach outlet store abercrombie and fitch nike roshe run uk Lerner´s polo ralph lauren outlet rolex watches air huarache emails burberry factory outlet tiffany jewelry nike free uk when christian louboutin outlet coach bags hermes pas cher her juicy couture outlet moncler outlet scarpe hogan computer louboutin outlet timberland pas cher longchamp handbags hard true religion jeans christian louboutin shoes nike free run uk drive north face outlet oakley vault louboutin crashed nike air max 2015 p90x workout montre pas cher in louis vuitton uk michael kors outlet online tiffany and co 2011.

The abercrombie and fitch michael kors barbour IRS ugg boots cheap uggs timberland had oakley vault louboutin hollister uk discovered ugg outlet polo ralph lauren uk oakley sunglasses outlet that replica watches nike air max louis vuitton outlet the kate spade handbags converse pas cher true religion outlet emails jordan 4 louis vuitton outlet canada goose were toms outlet longchamp bags burberry outlet online lost oakley sunglasses michael kors outlet online nike free in nike huaraches longchamp bags oakley February ralph lauren burberry outlet 5s cases 2014. nike factory outlet gucci outlet online ugg boots A doudoune moncler ray ban outlet michael kors bags month michael kors outlet celine handbags nike tn later, longchamp links of london uk michael kors handbags workers timberland boots abercrombie michael kors handbags erased michael kors outlet ugg jordan 1 the michael kors moncler uk michael kors outlet canada 422 nike free run ugg boots uk nike roshe computer coach outlet online true religion jeans moncler backup louboutin replica watches moncler jackets tapes, michael jordan shoes cheap oakley michael kors outlet online sale George barbour outlet michael kors reebok outlet says polo ralph lauren sac louis vuitton pas cher nike air max in barbour jackets uk louis vuitton handbags coach outlet store online his jordan 5 coach outlet ralph lauren outlet testimony.

The lunette oakley pas cher louis vuitton outlet online moncler IRS lululemon outlet louis vuitton michael kors outlet says wedding dresses air jordan jerseys it iphone 6s plus case prada shoes michael kors has jordan future hermes bags moncler sito ufficiale produced marc jacobs handbags gucci bags oakley outlet 78,000 air max abercrombie replica watches Lerner moncler ipad cases hollister pas cher emails, burberry sale lacoste pas cher polo ralph lauren outlet online many michael kors michael kors outlet air max 2015 of sac michael kors jordan 12 new balance which red bottom shoes nike huarache air max have hollister clothing guess pas cher sac longchamp been uggs outlet air force iphone 6 plus case made iphone cases michael kors handbags clearance hermes belt public ferragamo belts christian louboutin burberry by michael kors outlet nike air max 2015 longchamp congressional michaelkors-outlet-store true religion outlet juicy couture investigators. uggs tory burch outlet online nike trainers IRS ugg outlet www.michaelkors-outlet-store.us.com sac lancel officials coach factory michael kors outlet online louis vuitton outlet stores said toms shoes discount oakley sunglasses ralph lauren outlet no lululemon canada ferragamo shoes north face more louis vuitton moncler pas cher moncler jackets could ray ban sunglasses ugg thomas sabo be ugg boots swarovski oakley sunglasses recovered.

canada goose nike roshe run lululemon the north face polo outlet iphone 6 case christian louboutin shoes canada goose outlet michael kors uk nike blazer pas cher oakley sunglasses cheap north face outlet christian louboutin ugg italia jimmy choo shoes coach purses nike shoes wedding dress air jordan shoes uggs on sale cheap oakley sunglasses polo ralph lauren lululemon outlet ghd hair longchamp outlet
Til toppen Send PM Andre innlegg av
Nemi-XX
Trippelchampion

avatar_Nemi-XX

Rase: Blandingshund
Bonuspoeng: 112441
Innlegg: 7044
Offline
Postet: Onsdag 08. Feb 2012, 20:44 Støtende innlegg?

I denne artikkelen savner jeg dokumentasjon for denne påstanden: Sitet: Hverken proteiner fra kjøtt eller soyabønner er idealproteiner, men de er tilstrekkelig i kombinasjon med andre proteinkilder. Sitat slutt. Vil ikke det være tilstrekkelig om man varierer kjøttkildene og gir innmat og bein som er rikt på vitaminer og mineraler? Linker til disse undersøkelsene hadde og vært fint: Undersøkelser har vist at drektige tisper som ble fôret på karbohydratfri diett hadde problemer med å føde valper, og valpene var heller ikke sterke og sunne. Forøvrig ville refaranser og dokumentasjon gjort artikkelen mere troverdig for min del.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Nemi-XX

Logg inn for å kommentere denne artikkelenspacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5