Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

Arne Arrestad svarer på spørsmål om hverdagslydighet og problematferd. Arne er forfatter av boka 100% positiv hverdagslydighet og driver Siddis Hundeskole i Stavanger.

Se alle spørsmål til Arne Aarrestad


Lære blandingshund å trekke

Hei, hunden vår er en blanding av Samojed og Bordercollie, hun er nå 1,5 år. Hun har vist ivrige tegn på å trekke tidligere men vi har ventet til nå, for vi fikk høre at skjelettet måtte være sterkt nok. I mellomtiden har vi jobbet hardt med å få henne til å gå ved siden av oss i bånd når vi går tur, dvs ikke trekke! Vi har nettopp kjøpt oss en Kickbike Cross Max for å trene henne til å trekke den. Men hun trekker bare hvis en av oss sykler foran med en annen sykkel og lokker henne. Hvis vi trener alene, uten at noen sykler foran og lokker, så løper hun pent ved siden av sparkesykkelen. Vi lurte på om vi skulle prøve å finne noen som drev med hundekjøring, som kunne la henne bli med i et spann eller noe slikt, slik at hun lærer av andre hunder. Hva tror du om det? Og vet du om en hundkjøringsklubb i Oslo hvor vi kunne henvendt oss om det, eller har du noen andre råd?
vh Irene

(Besvart 08.12.2014)

 

Hei

Først vil jeg si at du har gjort en god jobb med å lære hunden til å gå fint i bånd. Om du har en hund som liker å trekke bør det ikke være så vanskelig for den å skille mellom det å trekke for eksempel en Kickbike og å gå pent i bånd. Jeg er ikke noen ekspert på trekkhunder så jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Norsk trekkhund, http://www.sleddog.no/ eller Oslomarka trekkhundklubb http://www.omtk.no/

Lykke til

Hilsen Arne Aarrestad Siddishundeskole.com

Neste spørsmål


Logg inn for å kommentere denne artikkelen


Spørsmål & Svar til Arne Aarrestad

 

1

 


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?