Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 1990

Innlogget: 1

hvor ofte løpetid og hvor ofte ´´smitter´´ det ?

Start ny diskusjon
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Åpent forum
Forfatter
Innlegg
shenina
Champion

avatar_shenina

Raser:
Schäferhund
Rottweiler
Poeng:
19633
Innlegg: 390
Offline
Postet: Tirsdag 02. Nov 2010, 23:55
(Red: Tue 02. Nov 2010, 23:58)
hvor ofte løpetid og hvor ofte ´´smitter´´ det ?
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

hvor ofte har deres hunder løetid? er intr i å høre fakta svar - det som står i boka kan jeg :P men intr å høre hvordan løpetidene til de forksjellige arter seg i løpet av et år! Noen har 1 gang, mens andre kan ha 4 ganger. Noen har likt intervall, mens andre har forskjellig..

Lurer også på om erfaring rundt ""smitting"" av løpetid, hvor tett pleier tispene deres som bor sammen å ha løpetiden - kommer det etter få dager eller går det uker? og er det flere som har tisper som bor sammen som ikke samkjører løpetiden men har på forskjellig tidspunkt?

kunne også tenkt meg å hørt om erfaringer fra andre som har hatt tisper uten eggløsning -  jeg opplevde det i høst, blod i 22 dager - utstryket viste hu var klar men blodprøvene tilsa null eggløsning... har aldri målt det tidligere så veit ikke om det har vært vanlig med eggløsning de andre løpetidene hun har hatt.

Spør av nyskjerrighet - å håper på svar annet enn fakta setninger fra nett :)Til toppen Send PM Andre innlegg av shenina Liker
*Voff*
Trippelchampion

avatar_*Voff*
Poeng:
86012
Innlegg: 4672
Offline
Postet: Onsdag 03. Nov 2010, 00:02 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Min tispe fikk sin første løpetid da hun var 5,5 mnd gammel, og den andre da hun var 11,5 mnd, så ganske nøyaktig 6 mnd mellomrom der, og 2 ganger i året. 

En annen wheaten tispe jeg kjenner har en syklus med 11 mnd. mellomrom. 

Oppdretteren min sine tisper pleier å samkjøre løpetidene, så der går det vel maks 1-2 uker fra den første løper til den andre gjør det.Til toppen Liker
TigerguttogRaisa
Dobbelchampion

avatar_TigerguttogRaisa

Raser:
Border collie
Vorstehhund strihåret
Poeng:
42037
Innlegg: 638
Offline
Postet: Onsdag 03. Nov 2010, 00:19 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

AV de tre tispene jeg har hatt i huset så var det en på ti månters intervaler, en som har hatt 6 månters intervaler men nå kniper igjen og en som ikke har fått løpetid endaog er 9 månter


Til toppen Se profil Liker
Zapp
Superhund 14

avatar_Zapp
Poeng:
289080
Innlegg: 24329
Offline
Postet: Onsdag 03. Nov 2010, 01:11
Med smitte mener du synkronisering?
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Da jeg hadde 3 tisper hadde to normal løpetid 2g. pr år. Mens den 3 hadde 8-9 mnd. mellom hver.

Ingen av de synkroniserte noensinne. (Intet behov for)

Så fikk jeg nr 4. som synkroniserte med sin biologiske mor fra første løpetid.

Hun med lange intervaller kortet da ned til "normalen" på 6 mnd. Og blødde alt for lenge. Blodprøvene viste ingen eggløsning.

Det kunne vært psykisk i og med lav rang i flokken. Men siden jeg vet at to kullsøsken heller ikke er til å få parret heller jeg til at det er en fysisk feil. Kanskje unnslapp eggløsningen prøvene. Men om så varte den mindre enn 24 timer.

Og det er ikke bra nok:) Til å anse greit å ev. avle på. Om så.

Et kriterium for avl er sunn og frisk hund. Og det betyr relativt normal forplantningsevne. Og lyst:)

Om de synkroniserer eller ikke har nok med rang å gjøre. Og ikke hormoner:)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Zapp Liker
shenina
Champion

avatar_shenina

Raser:
Schäferhund
Rottweiler
Poeng:
19633
Innlegg: 390
Offline
Postet: Onsdag 03. Nov 2010, 08:24
takk for svar :)
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Intresangt å høre hvordan andre har det! noen mener jo at tisper skal løpe sammen uansett når de bor sammen, men det har aldri jeg opplevd, til nå ihvertfall... hu ene som hadde innbilt i år har hatt intervall på 6 mnd, men når hun ble innbilt forskjøv hun det 2 mnd som var den tiden det tok henne å bli det, oxo har hun gått tilbake til 6 mnd intervall igjen, så det er vel mye som kan ""forstyrre"" den vanlige syklusen :)

Ang tisper uten eggløsning er jeg enig i at det ikke er noe å avle på om eggløsningen kun varer i 24 timer og det da evt er vanlig så det er et problem hver gang, (og ihvertfall om det ligger til slekta) men i følge en spesialist på reproduskjon i fra Danmark er det noen hunder som velger å bare ha eggløsning 1 g i året om de f.eks har 2 vanlige løpetider, denne vil da som regel komme på våren/sommeren - mens den uten eggløsning gjerne vil komme på høsten uten at det trenger å være noe galt av den grunn.

Det er jo oxo som du skriver at det kan komme av lav rang, men da kunne det oxo hjelpe å ""fjerne"" tispen fra de som evt var høyere i rang, da kunne hun forløpe normalt bare av den grunn.

Men det er nok mange flere muligheter og mange flere intervaller, så jeg vil gjerne høre mer :)

takk for svar :)Til toppen Send PM Andre innlegg av shenina Liker
KT
Dobbelchampion

avatar_KT

Rase:
Pinscher
Poeng:
26528
Innlegg: 518
Offline
Postet: Onsdag 03. Nov 2010, 09:34 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Her rekker vi 3 løpetider i året; januar, mai og september (grovt anslått). Minstetispa (datteren hennes) er fortsatt bare 4 mnd, så blir spennende å se om de synkroniserer (håper nesten det, men det vil vise seg).

Løpetiden vi paret på sist varte i knappe 2 uker, og vi hadde 2 "stådager", 1 parring og traff dagen... Mens andre løpetider har vart lengre (3 uker) og hatt mere "normalt" (dvs. etter boka) forløp. Så det har variert litt. Så å utelukke en tispe fordi hun ikke hadde eggeløsning "lenge nok" på èn løpetid mener jeg er feil, er dette "normalen" - ja, men ikke om det er ett "unntak". (Infertilitet og dårlig eggeløsning kan komme av bl.a. innavl...).

Tisper/ hunder generelt, som ikke har evnen til å reprodusere normalt og uten "hjelp", mener jeg bør utelukkes for videre avl... Til toppen Se profil Liker
Siri&Dina
Dobbelchampion

avatar_Siri&Dina

Raser:
Etnahund
Coton de tulear
Poeng:
25504
Innlegg: 698
Offline
Postet: Onsdag 03. Nov 2010, 10:12 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Tispa vår har til vanleg ca. 8 månader mellom kvar løpetid, så det blir 1 - 2 gangar i året. Spørst når på året det kjem :)

Ho vart "smitta" av ein hund vi passa i nesten 1 år. Tok vel nokre dagar, oppunder ei veke før tispa vår også begynte og blø.  Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Siri&Dina Liker
Zapp
Superhund 14

avatar_Zapp
Poeng:
289080
Innlegg: 24329
Offline
Postet: Onsdag 03. Nov 2010, 11:52
Shenina
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Kjenner til det med annenhver løpetid med og uten eggløsning. Både på 6 mnd. intervaller, men enda oftere på tisper som har hyppigere intervaller enn det. Altså 3-4 løpetider pr. år. Da er "oftest" annenhver ute av funksjon.

Ved lavrang vil de få normalt løp når de fjernes fra flokken. Et problem da kan være at de vil kaste valpene om de kommer tilbake i flokken igjen.

Jeg tror også at noen tisper kan få fart på sakene av å gå en periode forut med den utvalgte.

Vi kunne ikke la hannen vi ev. skulle brukt være sammen med tispen men da vi lot henne ha minien til å kurtisere seg virket det som det skjedde en viss endring. Så for noen tisper kan det kanskje være det som trengs. For at kroppen og hormonene skal klargjøre seg:)

 Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Zapp Liker
Svar på denne tråden


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->