Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 678

Innlogget: 4

Valp 5mnd og unghund 2år sloss veldig intenst!

Start ny diskusjon
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Adferdsanalyse
Forfatter
Innlegg
Cosmolito
Klasse 2

avatar_Cosmolito

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
1663
Innlegg: 7
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 21:36
Valp 5mnd og unghund 2år sloss veldig intenst!
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Vi har to Cocker Spaniel-gutter på 5mnd og 2 år som de siste ukene har begynt å sloss veldig intenst. De har alltid lekesloss og det gjør de fortsatt, men dette er langt fra lek og går skremmende hardt for seg! Det ser ut til å være i forbindelse med eiertrang ovenfor leker/godbiter/oss, og det er alltid den yngste som ypper til bråk.

De har så langt ikke bitt hverandre til blods, annet enn at den yngste stort sett alltid mister enn tann, og det er ellers mye fråding, sikling og konstant bjeffing og biting. Vi har samtlige ganger prøvd å late som ingenting for å la de ordne opp seg imellom til å begynne med, men etter flere minutter med slossing blir vi bekymret og drar de fra hverandre (også litt pga naboene...).

Hva kan vi gjøre for å hindre denne atferden? Er det riktig å la dem ordne opp selv, enda det ser og høres ut som om de skal drepe hverandre? Evt. hvor langt kan det gå før vi skal bryte inn?

Hilsen bekymret hundemamma..Til toppen Se profil Liker
Zapp
Superhund 14

avatar_Zapp
Poeng:
289080
Innlegg: 24329
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 23:12
Neida
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hunder skal overhodet ikke gjøre opp seg i mellom. Du skal gripe inn FØR de begynner å sloss. Om mulig. Eller øyeblikkelig når du hører eller ser det begynner.

Anragelig er den minste på vei til å bli kjønnsmoden. Noen hunder har forhøyet ressursjforsvar. Og det er ikke enkelt å håndtere.

Så det første du skal gjøre er å fjerne alt av ressursjer (for godt) leker, tyggebein osv. Så skal du gi de mat i hvert sitt rom og fjerne matkoppen før du slipper de ut.

det er litt for liten aldersforskjell mellom de to, til å være av samme kjønn. Så du får bare fjerne ressursjene, hindre all opptakt til slossing og håpe det demper seg. Så du slipper omplassere den ene.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Zapp Liker
Svar på denne tråden


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->