Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 717

Innlogget: 2

Valp 5mnd og unghund 2år sloss veldig intenst!

Start ny diskusjon
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Adferdsanalyse
Forfatter
Innlegg
Cosmolito
Klasse 2

avatar_Cosmolito

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
1663
Innlegg: 7
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 20:02
Valp 5mnd og unghund 2år sloss veldig intenst!
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Vi har to Cocker Spaniel-gutter på 5mnd og 2 år som de siste ukene har begynt å sloss veldig intenst. De har alltid lekesloss og det gjør de fortsatt, men dette er langt fra lek og går skremmende hardt for seg! Det ser ut til å være i forbindelse med eiertrang ovenfor leker/godbiter/oss, og det er alltid den yngste som ypper til bråk.

De har så langt ikke bitt hverandre til blods, annet enn at den yngste stort sett alltid mister enn tann, og det er ellers mye fråding, sikling og konstant bjeffing og biting. Vi har samtlige ganger prøvd å late som ingenting for å la de ordne opp seg imellom til å begynne med, men etter flere minutter med slossing blir vi bekymret og drar de fra hverandre (også litt pga naboene...).

Hva kan vi gjøre for å hindre denne atferden? Er det riktig å la dem ordne opp selv, enda det ser og høres ut som om de skal drepe hverandre? Evt. hvor langt kan det gå før vi skal bryte inn?

Hilsen bekymret hundemamma..Til toppen Se profil Liker
liv&gutta
Dobbelchampion

avatar_liv&gutta

Rase:
Fransk bulldog
Poeng:
75720
Innlegg: 1123
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 20:07 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hvorfor skal valp og voksen hund sloss?? Avbryt før det går på helsa løs!Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av liv&gutta Liker
Zatii
Dobbelchampion

avatar_Zatii

Rase:
Bull terrier
Poeng:
35149
Innlegg: 899
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 21:07 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Ikke la dem holde på sånn! Jo flere ganger de havner i slåsskamp, jo lavere blir terskelen for å slåss på ny senere. Om det er ressursforsvar hundene imellom må dere bare fjerne grunnen til forsvaret. Altså ikke ha leker liggende, ikke la de få tyggebein/snacks på samme rom/gi de mat på forskjellige rom etc. Det er helt riktig å bryte inn når sånt skjer. Helst burde man være i forkant av situasjonen og hindre at det går så langt. Du sier det er den yngste som ypper, hvordan da? Gir de noen signaler før de begynner å slåss?

Har selv opplevd konflikter mellom de to hundene vi har, og løsningen her har vært å ikke gi de mat på samme rom, eller tyggebein. Godbiter som tygges og svelges raskt går bra, men det også har vi trent på.I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Zatii Liker
pokoli
Superhund 5

avatar_pokoli

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
135349
Innlegg: 7780
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 21:32 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Enig med de andre, ikke la de krangle i det hele tatt. Ressursforsvar kan bli et stort problem i noen individer, min egen cocker er prakteksempel. Jeg kan ikke ha henne inne sammen med andre hunder en gang. Vi bodde et år med en annen hund og forsøkte forskjellige løsninger. Det endte med at cockeren til slutt fikk rundjuling og endte opp hos dyrlegen pga bøllinga si. Vi flyttet til slutt fra hverandre for hundenes skyld. Kanskje hadde det endt bedre om vi var tidlig ute med å legge ned gode rutiner og regler.

No1: Fjern alle ting som kan beskyttes. Bort med leker og tyggeting. Om de skal ha mat så får de hver sin plass og der får de bli til det er ferdig spist. Begge bør lære å sitte pent ved matfatet både før og etter maten. Eventuelt hvert sitt rom med ting som tyggebein. Om møbler er issue, så får ingen gå i møbler heller.

No2: Begynner det å bygge seg opp til fight så avslutt direkte. Dette var vår største tabbe, vi forsøkte å la de ordne selven periode. Det er ikke lurt i slike krangler. Nulltoleranse for egling var eneste som fungerte hos oss. Cockeren som startet bråket måtte stanses før det ble noe.

Jeg ville faktisk involvert en (positiv) hundetrener med erfaring innen adferd om jeg var dere. Rett og slett fordi at forhøyet ressursforsvar i en liten cocker er veldig vanskelig å håndtere.Hvis det er det dette dreier seg om.

Nå er jo dette kanskje litt krisemaksimering av meg for det kan jo faktisk være at det bare er alderen som gjør at kranglinga er som den er.To unge hanner kan jo bråke, så det trenger jo ikke være det problemet som jeg har hatt med min, men bedre føre var på sånt synes jeg. Og uansett så bør de nok ikke få krangle.

Uansett håper dere finner en løsning, lykke til!Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av pokoli Liker
Cosmolito
Klasse 2

avatar_Cosmolito

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
1663
Innlegg: 7
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 21:44 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Takk for gode svar!

Grunnen til at jeg har "latt de holde på" er fordi jeg både har lest og hørt av "erfarne" hundefolk at dette kun er forsøk på å stige i rang fra valpen sin side, og at de bør få ordne opp på hundemåten slik som også i naturen.. På denne måten skulle de etterhvert finne sin plass i familien og roe seg ned, spesielt etter lillemann er ferdig i puberteten...

Siden dette er det eneste jeg har hørt har jeg prøvd å holde meg til den teorien som i og for seg høres logisk ut, men det føles jo helt feil å la de holde på slik, derfor ber jeg nå om andre råd, og takk for det!

Når minstemann hopper i han største er det så og si uten forvarsel, han knurrer ofte for å passe på ting uten å gjøre han noe, men de gangene han flyver i han sier han ikke et pip først, liksom som at han prøver å overraske... Men hvordan bør jeg da gå fram hvis det oppstår igjen (nå skal jeg naturligvis prøve å holde fristelser unna, mat er ikke noe problem da de begge sitter pent og venter på hver sin skål i hver sin ende av kjøkkenet). Men skal jeg trekke minstemann av han største eller omvendt? Setter jeg dem i hvert sitt rom eller skal jeg prøve å roe dem ned og belønne dem for å sitte rolig ved hverandre etterpå?Til toppen Se profil Liker
Zatii
Dobbelchampion

avatar_Zatii

Rase:
Bull terrier
Poeng:
35149
Innlegg: 899
Offline
Postet: Tirsdag 30. Aug 2011, 22:39 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Mest sannsynlig har hundene gitt signaler som du rett og slett ikke har lagt merke til. Det behøver ikke være så veldig merkbart. F.eks så ser jeg tydelig på min hund om ressursforsvar er i anmarsj, om hun har funnet/stjelt noe ekstra godt som hun vil passe på. Da bøyer hun seg over tingen, er anspent i kroppen, holder hodet lavt og stirrer. Andre signaler kan være å snu bort hodet, slikke seg på snuten, gjespe, løfte på leppa, stivne i en positur, anspent i kroppen, senket hode, litt senkede ører og mye mer. Anbefaler deg å lese boken "På talefot med hunden" av Turid Rugaas, knallbra bok om dempende signaler og hundens språk/kroppsspråk. Da kan du lettere gripe inn før det blir såpass alvorlig at de begynner å slåss.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Zatii Liker
Kamel
Trippelchampion

avatar_Kamel
Poeng:
76364
Innlegg: 3444
Offline
Postet: Onsdag 31. Aug 2011, 09:00 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Zatii:

Mest sannsynlig har hundene gitt signaler som du rett og slett ikke har lagt merke til. Det behøver ikke være så veldig merkbart. F.eks så ser jeg tydelig på min hund om ressursforsvar er i anmarsj, om hun har funnet/stjelt noe ekstra godt som hun vil passe på. Da bøyer hun seg over tingen, er anspent i kroppen, holder hodet lavt og stirrer. Andre signaler kan være å snu bort hodet, slikke seg på snuten, gjespe, løfte på leppa, stivne i en positur, anspent i kroppen, senket hode, litt senkede ører og mye mer. Anbefaler deg å lese boken "På talefot med hunden" av Turid Rugaas, knallbra bok om dempende signaler og hundens språk/kroppsspråk. Da kan du lettere gripe inn før det blir såpass alvorlig at de begynner å slåss.

Samme her. Her er det ofte høy og stiv haleføring, stirrende blikk og hunden går gjerne forran den andre liksom for å sperre som er signal på at noe ikke er helt som det skal mellom de to. Jeg syns dette er fryktelig enkelt å se, men jeg er obs og har mange års trening. Så bare vær obs på små signal, som hunden gjør med kroppen og skill de før det.

Her i huset er det nulltoleranse for slikt. Det hender den ene knurrer på den andre, men eller er det sjelden det er noe klammeri dem i mellom. (Litt større aldersforskjell er det mellom mine to hanner da, men).Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Kamel Liker
Cosmolito
Klasse 2

avatar_Cosmolito

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
1663
Innlegg: 7
Offline
Postet: Onsdag 31. Aug 2011, 12:58 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg mener selv at jeg er ganske observant på signaler, da jeg har tatt flere kurs hos skolen til Turid Rugaas (har ikke lest akkurat den boken). Den eldste leser jeg som en åpen bok, og den ene gangen han så ut til å bli sint på minstemann fikk jeg heldigvis stoppet det. Han viser også mye dempende signaler for tiden som å vende blikket vekk, gjespe, slikke i munnvik osv.

Minstemann derimot, blir jeg ikke klok på. Kanskje snakker han sitt "eget" språk, eller så viser han signalene for kort til at jeg rekker å observere de, for han kan nesten angripe fra sovende stilling noen ganger.. Så jeg får vel bare prøve å følge med bedre, og holde fristelser unna. Det er ikke så lett når det ser ut til at han viser eiersyke over både meg, buret sitt, buret til den eldste, sengen til den eldste, plassen i sofaen, og til tider også katten..!

De hadde en veldig stresset dag i går, derav kom også innlegget fordi jeg var så fortvilet.. De kunne knapt se på hverandre uten å stivne til, så det vistes veldig godt på de på ettermiddag/kveldingen at de var "uvenner". Idag derimot har det gått veldig bra, i dette øyeblikk leker og herjer de som før med litt uskyldig knurring og lekebiting og engasjement fra begge parter. Heldigvis har jeg fri i hele dag og i morgen så jeg kan følge litt ekstra med! :-)Til toppen Se profil Liker
pokoli
Superhund 5

avatar_pokoli

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
135349
Innlegg: 7780
Offline
Postet: Onsdag 31. Aug 2011, 13:19
(Red: Wed 31. Aug 2011, 13:20)
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Det høres litt ut som min dessverre. Hun startet ganske uskyldig med å av og til forsvare forskjellige ting. Etterhvert som hun ble eldre ble forsvaret sterkere. Nå forsvarer hun alt innendørs, spesielt meg. Det er for meg helt umulig å fikse nå fordi jeg tydelig er beste ressursen, så mitt nærvær gjør at hunden går helt amok på andre. Noen ganger viser hun tydelige signaler, men andre ganger kan man såvidt se at blikket blir litt stivere før hun angriper. Det er nesten umulig å være i forkant hele tiden om man ikke stirrer på henne konstant.

Eneste grunnen til at jeg forteller deg om dette er fordi jeg feilet totalt. Jeg forsøkte ulike metoder, og tenkte at hun skulle vokse det av seg. Jeg skjønte ikke hvor alvorlig problemet kunne komme til å bli. Forhåpentligvis så kan du få orden på din lille røver. Du bor jo med en annen hund, det gjorde ikke vi når hunden var ung. Også vet du allerede nå at det er noe som potensielt kan bli et stort problem. Jeg tror og håper at min hund aldri hadde blitt så ille om jeg haddehatt nulltoleranse fra starten av. Lykke til! Ps: hunden min er ellers en nydelig skapning, bare så jeg ikke maler henne med djevelhorn her ;)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av pokoli Liker
MonaO
Trippelchampion

avatar_MonaO

Rase:
Shetland sheepdog
Poeng:
84335
Innlegg: 3128
Offline
Postet: Onsdag 31. Aug 2011, 13:41 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg ville iallefall sørget for å ta en skikkelig opprydding i heimen og fjernet alt av tyggeleker og annet som ligger strødd. Altså ting som kan utløse krangel om eiendomsrett.

Tyggebein f.eks, bør kun gis under overvåking og i kontrollerte former, f.eks la dem kose seg med dem mens du ser et tv-program og holder øye med dem i øyekroken. Når du ikke kan holde øye med dem lenger, fjernes tyggebeina og legges bort på et utilgjengelig sted for hundene inntil neste gang du velger å gi dem slike goder.

 

Ikke la hundeting ligge og slenge, rett og slett, da det kan gi opphav til krangel mellom hundene.I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av MonaO Liker
Cosmolito
Klasse 2

avatar_Cosmolito

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
1663
Innlegg: 7
Offline
Postet: Onsdag 31. Aug 2011, 21:41 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Siste nytt:

Idag har det gått stort sett bra, de har lekt mye og tilogmed ligget sammen og kost seg på gulvet. Alt så altså ut til å gå helt fredelig for seg fram til nå i sted.. Etter å ha vært med på biltur og ligget i bilbur sammen i nesten 2 timer, og fått en tur sammen kom vi hjem, jeg tok av begge båndet og skulle til å ta av meg skoene da minstemann fikk utfall igjen! Fikk meg et lite bitt med uhell selv da jeg gikk imellom og fikk omsider stengt minstemann inne på et rom til han fikk roet seg. Det er jo ikke alltid å skille dem når man står der alene i forhold til om man er to siden de tross alt er ganske sterke til små hunder å være!

Er det noen tips på hvordan jeg bør skille dem? Kroppsspråk osv fra min side? Jeg bør vel prøve å gjøre situasjonen minst mulig stressende og ikke bruke kjeft eller overdrevne bevegelser?

Hva tror dere videre om jeg bør søke profesjonell hjelp fra hundetrenere eller om jeg kan prøve meg litt mere fram selv for å se på utviklingen? Som sagt har det kanskje skjedd 1-2 ganger daglig i nesten to uker nå.. Men fram til i går har de fått sloss unna en stund før jeg har gått imellom, så det kan jo ha vært en stor feil som forårsaket fortsettelsen..Til toppen Se profil Liker
pokoli
Superhund 5

avatar_pokoli

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
135349
Innlegg: 7780
Offline
Postet: Onsdag 31. Aug 2011, 22:02 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg ville spandert på litt hjelp av en flink hundetrener, men det sier jeg bare mest fordi jeg ikke klarte dette selv, og har heller ikke funnet noen god fasit i mine søk på nett og i bøker :) Og fordi det er verdt det om du får skikkelig gode råd tidlig. Bare pass på at det er en som bruker positive metoder, cockere fungerer dårlig på harde metoder.

Jeg fikk meg også noen nyp og tannmerker når jeg skilte våre to. En sint cocker er latterlig sterk og rask. Jeg tror du tenker rett i å være rolig, men bestemt. Helst stanse før det smeller såklart, men man er jo menneske. Det jeg syntes fungerte best var å stille meg i mellom og blokke den sinte hunden. Ikke truende, men rett i ryggen, rolig blikk og stille meg beskyttende foran den som ikke er sint.

Akkurat når man skiller de så er det lite som er helt trygt, man skal jo liksom ta bakbeina for å ikke bli bitt, men altså...ikke så lett. Min beit ikke hardt nok til å lage sår, bare blåmerke så jeg lot det stå til. Jeg må innrømme jeg bare grabba tak og dro hissigproppen bort, også stilte jeg meg raskt i midten og hindret henne i å angripe på nytt med kroppspråk. Det var den beste løsninga jeg fant. Også timeout til hun roa seg. Med andre ord kanskje akkurat det du gjør :)

En ting, vær obs på at slikt skjer oftere når hunden er trøtt. Det så du jo idag, uhellet skjedde etter en lang og fin dag. Så lurt å være obs på at grettenpetter får hvile nok i fred og ro :)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av pokoli Liker
Cosmolito
Klasse 2

avatar_Cosmolito

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
1663
Innlegg: 7
Offline
Postet: Torsdag 01. Sep 2011, 01:03 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Spørs om vi blir å kontakte noen adferdsterapeuter ja, i beste fall får vi jo kanskje noen konkrete svar på mail, og i verste fall får vi bare ta litt av "sydenturpengene" til å få kustus på hundene ;-)

Så greit å få svar fra noen som har vært igjennom det samme, og til og med med samme rase! De er virkelig noen trivelige og sosiale flotte hunder når de bare vil, derfor blir det så ekstra skremmende/skuffende når de plutselig oppfører seg sånn "uten grunn"...
Det å stille seg mellom dem kan vel fungere før situasjonen oppstår, har gjort det noen ganger når jeg ser de stirrer litt intenst, men når slosskampen først er i gang har jeg STORE problemer med å få slitt dem fra hverandre, da de vanligvis sitter i kjevelås på hverandre og begge er like sta på å ikke slippe taket.. Huff jeg grøsser nesten bare ved tanken! Men det er vel eneste måten. Jeg får prøve et par dager til å se hvordan de reagerer på å bli atskilt på denne måten, og hvis ikke blir det et fint oppdrag til de på Trondheim Hundeskole! ;-)

Takk igjen for all hjelp, spesielt fra deg pokoli ;-)Til toppen Se profil Liker
Svar på denne tråden


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->