Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 2133

Innlogget: 4

Overtale foreldre til å få hund!

Start ny diskusjon
Gå til side 1 2 Neste
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Åpent forum
Forfatter
Innlegg

Klasse 2

avatar_
Poeng:
2215
Innlegg: 9
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 13:48
Overtale foreldre til å få hund!
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hvordan skal jeg klare å overtale foreldrene mine til å få hund? De har godtatt feriepass av hund (altså: jeg får passe hund i ferier). 

Når jeg spør dem om jeg kan få min egen hund kommer de med argumenter som at det er så mye ansvar, ferie, kostnader osv. Jeg vet at jeg kan ta ansvar for en hund (og det vet de) og alt det innebærer. 

Årsaken til at jeg ønsker meg en hund er at jeg alltid har likt hunder veldig godt. Hund har alltid stått øverst på ønskelista mi. Bestemoren min har en hund Som jeg passer og trener en gang i blant, men det er ikke det samme.. jeg har blitt veldig facinert av klikkertrening og belønning av positiv atferd, og det er den metoden jeg ville ha trent opp hunden min med.

Jeg ønsker meg ikke bare hund for å trene den og lufte den. En av de største grunnene til at jeg ønsker meg en hund er at jeg ønsker meg en bestevenn på fulltid, en som kan være med meg hele tiden (utenomnår jeg er på skolen). Dette blir veldig personlig, men; jeg har angst og litt andre problemer, og hver gang jeg passer bikkja til bestemor blir jeg mye tryggere på alt. Altså: jeg ønsker meg en venn som er med meg hele tiden, slik at jeg slipper å være alene (JA det høres egoistisk ut, men..) Jeg vil også ha hund fordi jeg vet hvor mye det gir, både på godt og vond. Var det noen som sa menneskets beste venn? Rekke tunge

Jeg har tenkt veldig nøye på ansvaret med å ha hund, kostnader osv. Siden jeg bare er 14 år (15 i oktober) har jeg også tenkt mye på om det passer med hund da også, men jeg vet at jeg kan passe hunden min uansett hvor mye fester, skolearbeid, fritidsaktiviteter osv. det er. 

Mitt største ønske er å ta over en mellomstor omplasseringshund på rundt 1 år.

Så før jeg skriver en hel bok: Hva kan jeg si/gjøre for at jeg skal få hund? Til toppen Send PM Andre innlegg av Liker
IAA
Dobbelchampion

avatar_IAA

Rase:
Cavalier king charles spaniel
Poeng:
32786
Innlegg: 274
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 14:00 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hei. Høres ut som du har forstått at hund er mye ansvar, og at du kunne tatt deg av en hund tviler jeg ikke på. Men så er det en gang sånn at så lenge man bor hjemme, så har foreldre også  noe og si om saken. Selv hadde jeg veldig lyst på hund på din alder, og også før. Men jeg hadde noen foreldre som ikke ville ha hund i hus, desverre. Når jeg flyttet for meg selv i egen leilighet skaffet jeg meg hund.

Jeg er glad for at jeg ventet, fordi når jeg skulle leie leilighet før jeg kjøpte selv, var det ikke lett å finne noen som ville leie ut til meg hvis jeg skulle ha dyr med. Dette varierer jo etter hvor du bor, men her er det ikke så mange leiligheter til leie. I tillegg vokste jeg mye på den tiden, og frem til jeg fikk min første hund. Har du f.eks tenkt på hvor du skal gå på vidergående skole? Jeg hadde iallefall en periode i livet da jeg var mye ute med venner, og ellers gikk mye av tiden til skole.

Jeg ville passet på hunder, slik du får lov til. Og bestemoren din sin hund kan du kanskje trene og lufte enda mer? Hvis dere bor nær hverandre da. Og kjempe seg til en hund, som dine foreldre egentlig er i mot, tror jeg ikke er så veldig lurt. Når en hund bor en plass, må alle forholde seg til den, og ta del i treningen. Ellers kan hunden bli veldig forvirret, over ulike regler f.eks. Og hva når du skal bort, vil de da passe den? Har du eventuelt andre som kan passe den? 

Var ikke meningen å være negativ altså. Men tror du har mye igjen for å vente litt. Smil Lykke til! I like 2 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av IAA Liker
PålInge
Champion

avatar_PålInge

Raser:
Engelsk setter
Gordon setter
Irsk setter
Poeng:
20580
Innlegg: 163
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 14:52 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hund er veldig moro det men tenkt nøye gjennom hvilken planer du har for framtiden. Hvis du skaffer deg en hund nå så kommer du forhåpentligvis å ha den i mange år fremover. I disse årene skal du fullføre grunnskolen, du skal trolig gå noen år på videregådene og kanske ta ett par år som lærlig. Så blir det vel enda mer studier og/eller jobb på deg. Mye av dette kan nok innebære at du må flytte litt på deg og da er ikke det å ha en hund det letteste bestandig.

Men alt går hvis en vil men tenk gjennom hvilke fremtidsplaner du har. Jeg hadde nok heller satset på å passe hunder noen år fremover. Dels for at da er man ikke like låst til å ha hund i mange år og dels for å mer erfaring med ulike hunder og raser. Som du sier så blir det jo aldri helt det samme å passe andres hunder som å ha en selvTil toppen Send PM Se profil Andre innlegg av PålInge Liker
.:Doggirl:.
Trippelchampion

avatar_.:Doggirl:.

Raser:
Schäferhund
Whippet
Poeng:
90369
Innlegg: 3153
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 15:02 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg fikk heller ikke ha egen hund når jeg bodde hjemme. Maste og maste, men til ingen nytte. Besteforeldrene mine hadde en gammel BC som bare sto på kjetting hele dagen, fikk nesten aldri tur, annet enn når jeg sykla bort dit for å lufte den. Han var etterhvert blitt en gammel hund. Jeg spilte på samvittigheten til foreldrene mine og fikk til slutt lov å hente denne hunden. Jeg fikk dessverre bare ha han i 6 uker, da han ble alvorlig syk og måtte avlives. Da var det gjort, jeg fikk tent hundeinteressen hos foreldrene mine og de så jeg kunne ta meg av en hund. Så etter to uker fikk jeg min første egne i julegave. En 1,5 år gammel BCmix. 

Det var altså litt om hvordan det gikk for meg. BCmixen har jeg hatt i snart 2,5 år, og angrer forsåvidt ikke. I oktober i fjor fikk jeg min første valp. En etterlengtet schäfer.

Jeg er nå snart 20, og jeg kjenner tidvis hvor mye enklere alt hadde vært uten hund. Da jeg var like gammel som deg og folk sa at jeg kom til å slite med å finne leilighet, hundepass, at det var kostbart med hund, at jeg kom til å ville gå ut og feste, så blåste jeg det bort. Jeg var da ikke interessert i å feste, være sent ute med venner osv. Alt jeg ville var å være sammen med hundene mine. 

Joda, jeg elsker hundene mine, og bytter dem ikke bort for alt i verden. Men noen ganger så hadde det vært greit og bare kunne gått ut spontant uten å tenke på noen andre enn meg selv. Det kan jeg ikke når jeg har hundene. 

Det er også veldig dyrt å ha hund. En ting er årlig vaksine og helsesjekk, samt mat. En annen ting er om hunden blir syk. Jeg endte opp en allergihund og det er dyrt! Jeg har vært ute og inne hos dyrlegen i 7 mnd. med den hunden. Som student uten ekstra jobb ved siden av. 

Og det er gjerne litt vanskelig å finne leilighet med lov til hund, vi har ikke slitt med det, men har jo skjønt at vi har vært utrolig heldige. Her vi bor nå har vi fire hunder sammen, jeg og venninna mi. Men du stør ikke først i køen for å få leilighet, og du må regne med å lette litt på standarden. Ikke så mange som har lyst å leie ut en nyoppusset leilighet til noen med hund.

Hund er kjempekjekt, og jeg ville ikke bytta bort den hobbyen for noe, men det er mer enn bare kos, tur og trening. Det er mye ansvar, spesielt økonomisk.Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av .:Doggirl:. Liker
theresedh
Klasse 2

avatar_theresedh
Poeng:
2215
Innlegg: 9
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 15:17 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Skjønner hva dere mener, ja.

På videregående har jeg tenkt til å ta studiespess med realfag. Av enkelte årsaker kommer jeg mest sannsynlig ikke til å flytte ut før jeg er ferdig med utdannelse osv.

Foreldrene mine er veldig glad i hunder og sånt, og pappa sier at han gjerne vil gi meg hund, men igjen så kommer den biten med ansvar osv.. Til toppen Send PM Andre innlegg av theresedh Liker
.:Doggirl:.
Trippelchampion

avatar_.:Doggirl:.

Raser:
Schäferhund
Whippet
Poeng:
90369
Innlegg: 3153
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 15:22 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

theresedh:

Skjønner hva dere mener, ja.

På videregående har jeg tenkt til å ta studiespess med realfag. Av enkelte årsaker kommer jeg mest sannsynlig ikke til å flytte ut før jeg er ferdig med utdannelse osv.

Foreldrene mine er veldig glad i hunder og sånt, og pappa sier at han gjerne vil gi meg hund, men igjen så kommer den biten med ansvar osv.. 

Hvis foreldrene dine går med på det, kan du/dere kanskje få en hund sammen, der dine foreldre står for det økonomiske ansvaret og der du ikke MÅ ha med deg hunden når du en gang skal flytte ut. Med mindre du har et utrolig flott forhold til dine foreldre, så kan jeg love deg at du blir drittlei av å bo hjemme, trust me ;)

Hvis faren din har lyst å gi deg hund, så er du jo på god vei ;)Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av .:Doggirl:. Liker
Moi123
Champion

avatar_Moi123

Raser:
Labrador retriever
Collie korthåret
Dobermann
Rottweiler
Poeng:
26878
Innlegg: 663
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 16:25
(Red: Thu 04. Jul 2013, 16:27)
Også et økonomisk stort ansvar
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg kjenner deg ikke,så hvor ansvarsfull du er,kan jeg jo ikke si noe om! :)

Men du er bare 14år,og det som slår meg er,- hvordan skal du ha råd til dette,hvis du ikke får nok økonomisk støtte fra foreldrene dine? Jeg vet ikke om du får ukes-/mnd.lønn f.eks. Men et grovt regnestykke er at det koster ca

7.200kr i året for hundefôr (litt billigere om du velger råfôring,og det bør man kanskje sette seg inn i) Dette er prisen uten tyggebein og godbiter, så da må du legge til 200kr til ca i mnd.

Så koster det ca 500kr i vaksine hvert år (ca det dobbelte hvert 3.år)

Kennelklubben + en hundeklubb er ca 500kr i året.

Forsikring koster mellom 2-3.000 kr i året,og det må man ha!

Kanskje du skal gå på et valpekurs? Ca 2.500kr

Så kommer utstyr som halsbånd,sele,leiebånd,seng,bilbur osv i tillegg.

Prisen på en hund ligger på mellom 10.000-15.000kr.

Hvis hunden holder seg frisk,vil den koste deg/dere ca 11-12.000kr i året. Så ville jeg regnet noen ekstra tusenlapper det første året,da valpen må ha de nødvendige tingene den trenger + valpekurs.

Dette er prisen på et vanlig hundehold. Det vil koste mye mer om du skal gå på kurs osv. Så dette er ikke svartmaling. Svartmaling er hvis du som meg,får en veldig syk hund,og forsikringen ikke dekker alt. Jeg betaler ca det overnevnte + 11.000 i året i veterinærutgifter. Den ene hunden min koster meg faktisk rundt 23.000 i året!!

Det kan høres grusomt ut (for oss alle),men dette er sannheten,hvertfall den økonomiske! :)

Jeg vet selv at hund kan gi mye støtte i "sykdom",men det kan også være til stor belastning. (jeg er fysisk syk, og som jeg forstår sliter du ikke med kroppen,så det er jo en god ting :) ) Men en hund er som en baby,den er avhengi av deg hele tiden,også når det ikke "passer".

Jeg har hund på tross av dette,og jeg hadde hund da jeg var på din alder! Jeg fikk ikke noe hjelp hjemme. I dag er jeg eldre, og kunne jeg gått tilbake,hadde jeg ikke skaffet meg hund som 14/15åring.

Så jeg tror det er viktig at foreldrene dine er "med",og at dere eier en hund sammen!

 

 I like 2 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Moi123 Liker
Tekopp
Champion

avatar_Tekopp

Rase:
Blandingshund
Poeng:
34746
Innlegg: 787
Offline
Postet: Torsdag 04. Jul 2013, 23:37 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

I realiteten vil det være foreldrene dine som er eiere av hunden, og om de er ansvarlige (noe det virker som), om du faller gjennom er ansvaret deres, og det har vist ikke de lyst til.

Som argumenter til deg, vil jeg anbefale deg å lese opp om hunders påvirkning på personer med angst, da spesielt "servicedogs" for mental helse. Du kan også påpeke at trening av hunden/kurs (kanskje til og med konkuranser) vil være god sosial trening for deg.

Om du kan presentere ett dokument til foreldrene dine som skisserer ut hvordan hundeholdet skal se ut, hvordan ulike utfordringer som ferier o.l. skal løses. Forplikter du deg til å ikke overlate langtur til foreldre mer enn 1 dag i uka etter avtale osv.

Kanskje du burde tilby deg å støvsuge huset 2 ganger i uka med umiddelbar start for å vise at du vil bidra til å holde det rent og pent selv med en røytende pels i huset. Støvsuger du fortsatt som avtalt etter ett par mnd vil det garantert imponere foreldre.I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Tekopp Liker
Bou
Dobbelchampion

avatar_Bou

Rase:
Portugisisk vannhund
Poeng:
27404
Innlegg: 655
Online
Postet: Fredag 05. Jul 2013, 01:25
(Red: Fri 05. Jul 2013, 01:32)
Lånehund?
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg var 9 år da jeg endelig fikk lov til å bruke alle sparepengene mine på en omplasseringshund, etter flere ååår med masing.

-Og rakk å bli 14 før jeg egentlig ble ansvarlig nok til å ta hele ansvaret for en egen hund  med trening, etc selv, Så jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver i savnet etter en egen hund.

I forutgifter (per idag bruker jeg 300 på råfor +tilskudd,etc) i måneden per whippet -ikke de mest glupske hundene måvite og derfor noe rimelige i drift... I tillegg kommer utgifter til dyrlege, vaksiner, kontingent i NKK/klubb, påmeldingsgebyr, utstyr og ikke minst kursing til deg& bikkja. Lurt å regne over kostnadene, iallefall for din egen del.

Jeg startet med en ikke helt lett omplasseringshund, og  ble fort "ekspert" på hva en gjør med trøblete atferd, og vil derfor anbefale valp som nybegynner så slipper du å måtte jobbe gjennom andre sine feil med hunden. -iallefall om du er klar for å delta på valpekurs/ være med i klubb for å lære mer.

Vi eier nå en egen hund, og låner for tiden hund nr to. Min erfaring er at i perioder hvor  vi kanskje ikke er klare for ansvaret med å eie/trene flere hunder hele tida, er vi isteden fast avlastning for en annen hund (eller to- i vårt tilfe

lle) . Avtalen er ganske så stabil for oss, bikkja og eier, og fungerer helt greit. Jeg tror nøkkelen med lånehund er stabilitet, og at hunden har en fast base og dermed vet hvilke mennesker som er "sine".

Hva med å snakke med foreldrene dine om en avtale med fast "lånehund" (fast hundepass/avlastning) eller evt en forvalp?

Red: Selv om du som ungdom ønsker hund, vil mye av ansvaret etterhvert falle på dine foreldre, fint innlegg om støvsuging, f. eks over. Min  datter ønsket seg en kattunge og lovet gull og grønne skoger, men  etter Pusen kom glemmer hun likevel fort å gi mat/vann og rense kattekassa... (Og har helt mista interessen for å lufte de andre firbeinte...) Så det blir mer jobb på mor ja... Lurt å få til en avtale med dine foreldre, og ikke love mer enn du kan holde. 

 

 

 Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Bou Liker
GoneFishing
Superhund 19

avatar_GoneFishing
Poeng:
331724
Innlegg: 18017
Offline
Postet: Fredag 05. Jul 2013, 10:18 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg har elsket hunder lenger enn jeg kunne gå...og fikk min egen først etter å ha passert 30.  Fordi jeg endte med å ta en utdannelse som jeg ikke kunne kombinert med å gi en hund et godt og stabilt liv.Og det er det siste som er viktig ikke hvor mye en ønsker seg hund.

Det er ingen krise å vente til du kan ta hele avgjørelsen selv...du har ikke en gang lov til å eie egen hund før du er 16 - noe som betyr at den vil være dine foreldre sin til den er voksen.  De bør derfor få bestemme selv om de er villige til å ta på seg det ansvaret.
Bruk heller tida til du selv kan bestemme på å lære om hund.I like 4 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av GoneFishing Liker
Scott11
Klasse 3

avatar_Scott11

Rase:
Nova scotia duck tolling retriever
Poeng:
6583
Innlegg: 114
Offline
Postet: Fredag 05. Jul 2013, 12:46 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg var 11 år da jeg fikk min første hund. Jeg hadde masa og masa og masa hver dag. Til slutt gikk de med på at vi kunne få hund. Jeg betalte 5.000 og pappa betalte 8.000.

Vi ble enige om at vi skulle hjelpe hverandre og at jeg skulle begynne å støvsuge mer hjemme. 

Nå har det gått mer enn et år siden vi fikk han å jeg har tenkt tilbake på det at jeg er kjempe glad for at mamma og pappa har hjelpet meg med det økonomiske. Jeg hadde ikke klart det selv. 

Jeg håper at dere finner en løsning og at dere blir fornøyd med det, Lykke til!!!LerTil toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Scott11 Liker
Tamsi
Dobbelchampion

avatar_Tamsi

Raser:
Norsk lundehund
Løwchen
Shih tzu
Poeng:
40494
Innlegg: 315
Offline
Postet: Lørdag 06. Jul 2013, 23:22
(Red: Sat 06. Jul 2013, 23:33)
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Nå vet jeg ikke, om du har lest andre tråder..... Men det er annen caniser her på forum, Bergliot, som har ein tråd om langtidsopstalling av hund, da hun skal være bortrejst ett år. Kunne du overtale foreldrene dine til hundepass ett år, og så se om det var noe? Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Tamsi Liker
Mvjnz
Trippelchampion

avatar_Mvjnz

Raser:
Blandingshund
Jack Russel Terrier
Toy puddel
Poeng:
86982
Innlegg: 2604
Offline
Postet: Søndag 07. Jul 2013, 03:23 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg er ikke noen stor tilhenger av at barn/tenåringer som bor hjemme skal mase seg til hund.

For det første, det er dyrt å ha hund. Mye dyrere enn jeg trodde da jeg skaffet meg hundene mine. En tenåring har ikke råd til hund, og det blir dermed foreldrene som må betale mye av hundeholdet.

For det andre, det er tidkrevende å ha hund. Hunden skal ut flere ganger om dagen, minst en time til sammen per dag (minimum), pluss man skal trene den, leke med den, gi den mental stimuli. Den er en del av hverdagen selv når man ikke tilbringer dedikert tid med den, hvor man må prate til den, klappe den, flytte den osv. Det er ikke som å ha en katt i hus. Tenåringer er gjerne veldig opptatt med skole, lekser og venner, og da blir det ikke mye tid igjen til hunden. Igjen er det foreldrene som må hjelpe til.

For det tredje, en hund lever i 12-16 år. En 15-åring skal flytte ut i løpet av 3-5 år. Hva skjer da med hunden som de liksom har ansvar for? Skal de ta den med seg og ikke ha tid til den pga studier, jobb og venner (dessuten har studenter veldig dårlig råd, og som nevnt, hundehold er DYRT), eller skal de la den være igjen hos foreldrene og igjen er det foreldrene som må stille opp?

Hvis en tenåring skal ha hund, må foreldrene også ha lyst på hund, siden de kommer til å bruke mye tid og penger på hunden. Hvis foreldrene egentlig ikke har lyst på hund, burde man ikke skaffe hund.

Jeg forstår ønsket om hund, jeg hadde hund kun i korte perioder som barn, og hadde alltid lyst på hund og maste konstant gjennom hele oppveksten. Da jeg flyttet ut og ble student vurderte jeg seriøst å kjøpe meg hund, men fant ut at jeg verken hadde råd eller tid. Jeg ble 28 år gammel før jeg skaffet meg egen hund. Det var en lang ventetid, men jeg ser nå at det absolutt var det beste at jeg ventet. Den mengden tid og penger jeg bruker på hundene hadde jeg ikke hatt mulighet til da jeg var tenåring/student.Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Mvjnz Liker
Rex13
Trippelchampion

avatar_Rex13

Raser:
Border collie
Drever
Poeng:
100220
Innlegg: 8649
Offline
Postet: Søndag 07. Jul 2013, 16:17 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Eg er 14 år og har egen hund.  Eg har drevet med den gamle familie hunden vår i 3-4 år og da skjønnte di jo at eg greide å ta meg av ein hund på nytt.  MEN det er ikkje lett å bo med familien og ha hund !  Det blir mye press osv spesielt om di vil gjøre som dem selv vil.

Men vi får se hvordan det ender med meg når eg må flytte ut om 2 år. Kanskje eg får med meg hunden og kanskje ikkje...  Eg vil i allefall gjøre ALT for å få han med. 

Kanskje du kunne fått lånt deg ein hund ?Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Rex13 Liker
GoneFishing
Superhund 19

avatar_GoneFishing
Poeng:
331724
Innlegg: 18017
Offline
Postet: Søndag 07. Jul 2013, 19:59 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Rex13:

Eg er 14 år og har egen hund.  Eg har drevet med den gamle familie hunden vår i 3-4 år og da skjønnte di jo at eg greide å ta meg av ein hund på nytt.  MEN det er ikkje lett å bo med familien og ha hund !  Det blir mye press osv spesielt om di vil gjøre som dem selv vil.

Men vi får se hvordan det ender med meg når eg må flytte ut om 2 år. Kanskje eg får med meg hunden og kanskje ikkje...  Eg vil i allefall gjøre ALT for å få han med. 

Kanskje du kunne fått lånt deg ein hund ?

Hva skjer om ikke?

 Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av GoneFishing Liker
Tuvane
Trippelchampion

avatar_Tuvane

Rase:
Schäferhund
Poeng:
98363
Innlegg: 3309
Offline
Postet: Søndag 07. Jul 2013, 20:34 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

GoneFishing:

Rex13:

Eg er 14 år og har egen hund.  Eg har drevet med den gamle familie hunden vår i 3-4 år og da skjønnte di jo at eg greide å ta meg av ein hund på nytt.  MEN det er ikkje lett å bo med familien og ha hund !  Det blir mye press osv spesielt om di vil gjøre som dem selv vil.

Men vi får se hvordan det ender med meg når eg må flytte ut om 2 år. Kanskje eg får med meg hunden og kanskje ikkje...  Eg vil i allefall gjøre ALT for å få han med. 

Kanskje du kunne fått lånt deg ein hund ?

 

Hva skjer om ikke?

 

Spørsmålet er nok om Rex får lov eller ikke av foreldrene sine, ikke om hun har mulighet til å ta han med eller ikke. :)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Tuvane Liker
theresedh
Klasse 2

avatar_theresedh
Poeng:
2215
Innlegg: 9
Offline
Postet: Søndag 07. Jul 2013, 20:50 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Flere av dere overdriver, men ja, skjønner hva dere mener. Får jeg hund blir det uansett familiens hund, og jeg får ikke hund uten at foreldrene mine er med på det. Jeg kan ikke akkurat ha bikkja inne på rommet mitt, uten at foreldrene mine vet det Blunke

 Til toppen Send PM Andre innlegg av theresedh Liker
GoneFishing
Superhund 19

avatar_GoneFishing
Poeng:
331724
Innlegg: 18017
Offline
Postet: Søndag 07. Jul 2013, 21:11 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Tuvane:

GoneFishing:
Rex13:

Eg er 14 år og har egen hund.  Eg har drevet med den gamle familie hunden vår i 3-4 år og da skjønnte di jo at eg greide å ta meg av ein hund på nytt.  MEN det er ikkje lett å bo med familien og ha hund !  Det blir mye press osv spesielt om di vil gjøre som dem selv vil.

Men vi får se hvordan det ender med meg når eg må flytte ut om 2 år. Kanskje eg får med meg hunden og kanskje ikkje...  Eg vil i allefall gjøre ALT for å få han med. 

Kanskje du kunne fått lånt deg ein hund ?

 

Hva skjer om ikke?

 

 

Spørsmålet er nok om Rex får lov eller ikke av foreldrene sine, ikke om hun har mulighet til å ta han med eller ikke. :)

Det spiller i grunnen ikke noen rolle om det er det ene eller det andre -spørsmålet mitt gjelder likevel. I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av GoneFishing Liker
Rex13
Trippelchampion

avatar_Rex13

Raser:
Border collie
Drever
Poeng:
100220
Innlegg: 8649
Offline
Postet: Søndag 07. Jul 2013, 23:53 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

GoneFishing:

Rex13:

Eg er 14 år og har egen hund.  Eg har drevet med den gamle familie hunden vår i 3-4 år og da skjønnte di jo at eg greide å ta meg av ein hund på nytt.  MEN det er ikkje lett å bo med familien og ha hund !  Det blir mye press osv spesielt om di vil gjøre som dem selv vil.

Men vi får se hvordan det ender med meg når eg må flytte ut om 2 år. Kanskje eg får med meg hunden og kanskje ikkje...  Eg vil i allefall gjøre ALT for å få han med. 

Kanskje du kunne fått lånt deg ein hund ?

 

Hva skjer om ikke?

 

Åhh, nei da blir han hjemme med foreldrene mine :)  Di har hatt hund i mange år så det er null problem, unntatt at han blir stående meir i bånd og får kanskje litt mindre aktivisering.Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Rex13 Liker
GoneFishing
Superhund 19

avatar_GoneFishing
Poeng:
331724
Innlegg: 18017
Offline
Postet: Mandag 08. Jul 2013, 20:24 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Rex13:

GoneFishing:
Rex13:

Eg er 14 år og har egen hund.  Eg har drevet med den gamle familie hunden vår i 3-4 år og da skjønnte di jo at eg greide å ta meg av ein hund på nytt.  MEN det er ikkje lett å bo med familien og ha hund !  Det blir mye press osv spesielt om di vil gjøre som dem selv vil.

Men vi får se hvordan det ender med meg når eg må flytte ut om 2 år. Kanskje eg får med meg hunden og kanskje ikkje...  Eg vil i allefall gjøre ALT for å få han med. 

Kanskje du kunne fått lånt deg ein hund ?

 

Hva skjer om ikke?

 

 

Åhh, nei da blir han hjemme med foreldrene mine :)  Di har hatt hund i mange år så det er null problem, unntatt at han blir stående meir i bånd og får kanskje litt mindre aktivisering.

Du ha fortlt tidligere hvordan dine foreldres hundehold er, og vært kritisk til det...

 I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av GoneFishing Liker
Baskerville
Superhund 6

avatar_Baskerville

Rase:
Finsk lapphund
Poeng:
136665
Innlegg: 2044
Offline
Postet: Onsdag 10. Jul 2013, 17:36 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hva du skal gjøre? Vente til du er klar for hund.

Jeg liker ikke ideen med å mase seg til levende dyr. Godt mulig jeg er sær, men for meg blir påstand om at man er moden og klar for dyr flåsete når den kombineres med masing om dyr på sine foreldre.  

Dessuten syns jeg ikke man er klar for hund før man faktisk kan ta seg av den helt og fullt. Og det inkluderer det økonomiske. Før man kan det, er man ikke klar for hund og alt ansvaret det innebærer.I like 2 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Baskerville Liker
Rex13
Trippelchampion

avatar_Rex13

Raser:
Border collie
Drever
Poeng:
100220
Innlegg: 8649
Offline
Postet: Søndag 14. Jul 2013, 15:02 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

GoneFishing:

Du ha fortlt tidligere hvordan dine foreldres hundehold er, og vært kritisk til det...

 

Ja, men det er med dreveren... Nå er min blitt såpass lydig at det er ikkje noe problem. Ikkje straffer di han heller fordi di har lært at det ikkje lønner seg.Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Rex13 Liker
Cavalierflat
Dobbelchampion

avatar_Cavalierflat

Raser:
Flat coated retriever
Cavalier king charles spaniel
Poeng:
32867
Innlegg: 685
Offline
Postet: Søndag 14. Jul 2013, 15:55 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg fikk min første hund da jeg var 14 og det var egentlig ganske tilfeldig. Jeg passet andres hunder i noen år og da jeg var 14 fikk jeg tilbud om å ta over den ene hunden jeg passet.

Foreldrene mine hadde ikke lyst på hund, ikke fordi de ikke likte hunder, men fordi der visste hvor mye ansvar det er å ha hund. Derfor hadde vi hunden på prøveperiode noen måneder før vi bestemte oss.

Det gikk veldig fint og hunden flyttet hit. 

Nå gikk jeg på videregående med hundefag osv. så jeg hadde med meg hunden på nesten alt jeg gjorde, men det hadde kanskje vært litt vanskeligere om jeg hadde valgt en annen type skole, eller måtte flytte tidlig. Jeg var også heldig som hadde foreldre som tok alt økonomisk ansvar siden jeg ikke hadde jobb den gangen.

I fjor da jeg ble 20 kjøpte jeg hund nr 2 med alt ansvar selv og jeg angrer ikke.

Men, det jeg egentlig skulle frem til var at det kanskje er lurt å passe en hund en stund først. Kanskje er det en hund som trenger langtidspass sånn at du kan få kjenne litt på hvordan det er å ha hund?Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Cavalierflat Liker
Zampa
Eliteklasse

avatar_Zampa

Rase:
Chihuahua langhåret
Poeng:
7233
Innlegg: 402
Offline
Postet: Tirsdag 16. Jul 2013, 11:59 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg fikk min første hund når jeg flyttet hjemme fra. Mor mi mente jeg måtte lære meg ansvar før jeg skaffet et levende dyr. Flyttet hjemme fra i en alder av 18, kjøpte hund i en alder av 20, er 21 nå.

 

Slapp av, du har goood tid! :)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Zampa Liker
Moi123
Champion

avatar_Moi123

Raser:
Labrador retriever
Collie korthåret
Dobermann
Rottweiler
Poeng:
26878
Innlegg: 663
Offline
Postet: Tirsdag 16. Jul 2013, 12:19 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

TS har allerede anskaffet hund (med familien). Jeg tror ikke vi ser mer til TS,jeg fikk hvertfall en rimelig krass beskjed om å dra "et visst sted" via pm ;)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Moi123 Liker
Svar på denne tråden Gå til side 1 2 Neste


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->