Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 1334

Innlogget: 2

Valper?

Start ny diskusjon
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Avl/Oppdrett
Forfatter
Innlegg
Atene
Unghund

avatar_Atene
Poeng:
356
Innlegg: 2
Offline
Postet: Tirsdag 07. Mar 2006, 18:17
Valper?
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hei!

Jeg har en skjønn tispe på 2 år som jeg gjerne vil sette valper på. Hun er en flott blanding av Golden Retriever og Briard.
Hun er snill, lydig og verden skjønneste hund.
Jeg ønsker å komme i kontakt med noen som kan ´hjelpe´..*S* Helst en lignende rase.
Vi bor på østlandet


Til toppen Send PM Andre innlegg av Atene Liker
Cockerjente
Champion

avatar_Cockerjente

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
20994
Innlegg: 601
Offline
Postet: Tirsdag 07. Mar 2006, 21:08
Uff....
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Kan man virkelig ikke finne en annen plass å annonsere etter en hannhund som skal parre blandingstispen sin????


Til toppen Se profil Hjemmeside Liker
camma
Trippelchampion

avatar_camma

Rase:
Grand danois
Poeng:
52445
Innlegg: 971
Offline
Postet: Tirsdag 07. Mar 2006, 22:44
Atene
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Det høres ut som en nydelig blanding du har, men dette er nok ikke plassen å annonsere etter en eventuell partner til tispa di... Jeg er sikker på at du ikke er ute etter en moralpreken, og det har det en tendens til å bli her inne når det er snakk om planlagt blandingsavl...


Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av camma Liker
FLY
Superhund 7

avatar_FLY

Raser:
Dvergpinscher
Labrador retriever
Poeng:
212004
Innlegg: 7084
Offline
Postet: Tirsdag 07. Mar 2006, 23:55
Igjen så er min hund best
Støtende innlegg? Gulltråd?
SiterDen er sååå søt, den er sååå snill, den er såå vakker og god, helt herlig familiehund, god på tur, snill i bil, snill mot nabokatten, og den lille piken som vi pleier å treffe utenfor butikken, svigermor elsker hunden, gammefar må tørke tårene når han snakker om hunden. Den spiser alt av mat, blir aldri syk, blir aldri sint, bare når noen bryter seg inn i huset. Den stikker aldri av osv. Det er helt klart at mange har en slik hund, ung eller gammel så vil de fleste hunde eiere en gang begynne å tenke tanken, JEG VIL HA EN VALP ETTER DENNE HUNDEN, en valp som er prikk lik godhunden min. Om den har stamtavle eller ikke, om den er renraset eller ikke, spiller ingen rolle for jeg bare må ha en valp etter godhunden min. MEN hva med de andre valpene i kullet, hvem er det som skal ha dem, hvilket liv er det som tilbys dem, for de er ikke prikk like godhunden, de skal ikke bo hjemme hos godhunden og eier, hvem er det som skal gi disse hundene et kjærlig hjem i ti år fremover, kanskje valpene blir syke og trenger stell pga. dårlig forarbeid, noen glemte å se hvilke sykdommer som finnes på avldyrene, kanskje valpene for dårlig gemytt, det er jo så enkelt å bruke naboens hund, for enkelt mange ganger. Planløs avling vil i mange tilfeller gi dårlig resultat, spør en bonde når han høster åkeren sin om han kan anbefale planløs avling, jeg tror ikke han ønsker at det skal gro poteter i havreåkeren, det vil jo skape merarbeid, ikke sant. Nei til alle dere som ønsker valp etter godhunden deres, det kan i mange tillfeller lønne seg å ta kontakt med oppdretteren deres, ofte så vil en oppdretter ha de samme linjene i sin avels stamme og det er fullt mulig å finne en godhund til der. Og til dere som har blandingshund som godhund, hva med å sjekke hos omplasseringen i Norge og Sverige, jeg vet at det finnes mange godhunder der som fortjener et godt og kjærlig hjem. Det er nå en gang slik at de fleste hunde eiere kjenner igjen den følelsen som kommer snikende, jeg vil ha en valp etter godhunden min..


Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av FLY Liker
Atene
Unghund

avatar_Atene
Poeng:
356
Innlegg: 2
Offline
Postet: Onsdag 08. Mar 2006, 08:30
Beklager
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg har med mitt innlegg ikke ønsket å støte noen. Det at jeg søkte etter "hjelp" her var i grunnen " et skudd i blinde". Jeg trodde at det var her man kunne finne noen. Men beklager så mye.
Det at jeg vil ha et kull etter hunden min er fordi hun er så snill og godlynt og at det er flere som ønsker en valp etter henne. Jeg har ingen planer om oppdrett, dette hadde blitt kun en engangshendelse.
Men uansett til dere som kritiserer blandingshunder så har man uansett ingen garanti for at valpen man kjøper er frisk, forblir snill...osv. Men nok om det!
Ha en fin dag alle sammen!


Til toppen Send PM Andre innlegg av Atene Liker
Cockerjente
Champion

avatar_Cockerjente

Rase:
Cocker spaniel
Poeng:
20994
Innlegg: 601
Offline
Postet: Onsdag 08. Mar 2006, 08:47
Jeg forstår at du...
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

ikke ville støte noen med ditt innlegg. Det er bare det at det finnes veldig mange som sitter med så mange tanker som det du gjør - at hunden er så fin og snill og derfor vil man ha valper på den. I stedet for å sette flere blandingsvalper til verden, hvorfor ikke ta seg av de som allerede er? At det er flere som vil ha valp etter henne er ingen unnskyldning for å bruke tispen din i avl - du vet alldeles ikke hva du får når du blander en blanding med en annen blanding. Du forstår vel det? Nei, man har ingen garantier når man kjøper en rasehund, men tross alt så er det mye arbeid som ligger bak hos hver eneste raseoppdrettere med tanke på at man vil unngå sykdommer og dårlig temperament osv. Du bør heller kose deg med den hunden du har og eventuelt råde de som vil ha valp av henne til å hjelpe de som ikke har noe hjem. DET er en større gave overfor disse hundene enn at du skal være med å sette flere blandinger til verden. (Nei, jeg er ikke imot de blandinger som allerede finnes - men man trenger ikke å lage flere)


Til toppen Se profil Hjemmeside Liker
FLY
Superhund 7

avatar_FLY

Raser:
Dvergpinscher
Labrador retriever
Poeng:
212004
Innlegg: 7084
Offline
Postet: Onsdag 08. Mar 2006, 10:40
Atene, du støter ingen:)
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Men det finnes sååå mange hunder allerede som trenger gode hjem, og de fleste av disse er blandingshunder. Sjekk med finn.no og svenske blocket. Jeg syntes det er så ille at disse blandingshundene må drive å bytte hjem hele tiden og de fortjener et godt liv, og en oppdretter som følger dem hele livet. Hadde du tenkt å gjøre det, for en oppdretters ansvar stopper jo ikke på utsiden av valpekassa. Det er jo fint at du allerede har noen til å kjøpe valper av deg, men hva om hun får 10-12 valper, har du hjem til alle sammen, har du mulighet til å beholde valpene du ikke får solgt til de er et år eller eldre. Det er så mye å tenke på ved det å ha et kull valper, ikke bare det at de er søte og mamman er grei, for valpene blir helt egne og selvstendige indevider de, med egen personlighet. Tenk litt lengre du, redd en blandingshund fra en omflakkende tilværelse, ikke sett valper på tispa di...


Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av FLY Liker
Frida
Dobbelchampion

avatar_Frida
Poeng:
27997
Innlegg: 1031
Offline
Postet: Onsdag 08. Mar 2006, 12:50
Atene
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

At mange vil ha valpene, allerede før de er planlagt, er selvfølgelig en meget stor fordel.
Det er ikke alle som kan si det samme, til tross for alle mulige former for resultater.
Men, er du sikker på dette ? Ta en runde til alle de som ønsker valp etter din tispe, og be om et forskudd på Kr. 1.000,- før du parrer henne. Da vet du hvor mange som kunne tenke seg valp etter henne, og som ikke bare er høflige, og kanskje litt ubetenksomme.

Om du parrer, bør du forvente minst 8 valper. Hva om du blir sittende igjen med 2, eller 4 av disse ?

Tenk også på at den kan oppstå komplikasjoner under svangerskapet. Enkelte komplikasjoner kan få fatale konsekvenser for tispen. Er du villig til å ta sjansen.

Den største grunnen til all motbøren her inne, er at så godt som ingen blandingshundeiere bryr seg om helsen på sine eventuelle avkom. Minimumsinformasjon innen raseavel, er blandt annet HD-røntging av foreldredyrene, samt undersøkelser vedrørende forskjellige sykdommer som de forskjellige rasene er disponert for.

All avel innebærer en form for risiko, men jo mere man vet, jo større er mulighetene for at man kan kalkulere med et relativt forventet resultat.

Om hundens lynne er dens beste fortrinn, ville jeg absolutt ha tatt denne til en test, hvor jeg fikk dette dokumentert av fagpersoner.

Vi har alle verdens beste hunder. Uansett hva andre måtte si, så har vi fortsatt verdens beste hunder i våre egne øyne, og slik skal det også være. Men når det gjelder avel, så er dette en form for produksjon av hunder for andre, og da bør vi kunne støtte oss på en del "fakta" fra andre enn oss selv.

Forøvrig synes jeg du svarte kritikerene meget fint, med din ydmykhet.

Kanskje du har foretatt de tester m.m. som jeg nevner over, hva vet jeg ?.

Lykke til med verdens beste hund, la den fortsette å være det.


Til toppen Se profil Liker
Svar på denne tråden


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->