Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 2529

Innlogget: 1

Å trene to hunder, en om gangen

Start ny diskusjon
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Klikkertrening
Forfatter
Innlegg
Egi
Superhund 5

avatar_Egi

Raser:
Whippet
Staffordshire bull terrier
Poeng:
118381
Innlegg: 4553
Offline
Postet: Mandag 26. Sep 2011, 11:04
Å trene to hunder, en om gangen
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Nå har vi hatt hund nr. 2 i hus i ca 10 uker, og har ikke fått øvd særlig mye på tull, siden vi har vært mye ute på tur og gjort ting, og heller trent litt ute enten hver for seg eller med løse hunder.

Nå tenkte jeg å prøve å trene litt inne, og da er det lite annet å bry seg om for den hunden som ikke er med akkurat da enn det at det trenes.

Ingen av dem har noen videre perfekt "bli", og dessuten er det sånn at når man har lagt hund i "bli" og den skal vente på tur, så vil den likevel bort og følge kommando som hunden som trener får.... 

Ser for meg behov for designert venteplass, som læres inn at der må man rett og slett bli og får ikke være med før man blir direkte tiltalt igjen.

Nå er mine godt voksne omplasseringshunder, begge to, ingen som er valper.

Men dere andre som har mer enn en hund, hvordan gjør dere det med trening inne? Og hvordan har dere lært, spesielt hund som var alenehund i hjemmet først, at man ikke alltid snakker til begge og at de må vente på tur?

Det å måtte bryte korte små økter for å følge hund tilbake på venteplass vil være veldig forstyrrende. Så jeg lurer litt på å lage til en god plass å vente, og rett og slett være så fæl at jeg hiver bånd på dem som ikke klarer å vente der, bare som en kriseløsning til de lærer seg å vente. Og selvsagt trappe godt opp på "bli"-trening.

Kan nevne at ved fôring så får de mat som tar kort tid å spise litt fra hverandre i samme rom, men får utdelt hver sin skål og venter på "værsågod". Når de får ting som bein, så får de gjerne sitte og vente mens jeg setter matskål i gangen og i kroken i stuen, så de får fred når de spiser, og må vente på beskjed om hvem som skal gå hvor, og får gå en om gangen. Har tatt litt  tid, men nå går det som regel greit.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Egi Liker
Pixie&Bindi
Dobbelchampion

avatar_Pixie&Bindi

Rase:
Staffordshire bull terrier
Poeng:
37613
Innlegg: 282
Offline
Postet: Mandag 26. Sep 2011, 11:36
(Red: Mon 26. Sep 2011, 11:37)
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Det jeg har gjort et å ikke gjøre annet ut av det enn at jeg ser på den hunden som trenes og klikker denne. Så har jeg gradvis shapet inn ønsket adferd på hunden som ikke trenes ved å belønne ønsket adferd fra denne. Først belønnet jeg lydløshet (de kan sutre hvis de blir frustert) og fravær av å tilby ulik adferd også lengre avstand fra "aktivt trenende ekvipasje" (legge seg i kurven eller på sofan) og fravær av øyekontat/avslapping. Jeg har "Bra" som betinget forsterker på ene hunden og "Flott" som betinget forsterker på andre hunden, så dermed blir det ikke forvirrende for hunden som trenes når jeg belønner den som "ikke trenes".

Har ikke kommet så langt at jeg kan belønne med lek (for hunden som trenes) når jeg gjør dette enda da. Trener noen ganger med dem i separate rom, for føreløbig tar jo denne "dobbelt-treninga" noe av fokus fra hunden som aktivt trenes, og det er ikke alltid jeg er opplagt nok til å få bra trening på denne måten...

Ute setter jeg den hunden som ikke trenes i bånd. Å trene med begge har gitt bieffekten at Bindi har blirr treningsnarkoman hos meg. Hun har alltid vært glad i å trene lydighet, men nå kommer hun liksom bort å prøver å sette igang en trenings-sesjon OFTE. Og når det ligger i kortene at vi skal trene er hun supergira:) kjekt med litt konkurrase innimellom:)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Pixie&Bindi Liker
LeneS
Trippelchampion

avatar_LeneS

Rase:
Welsh corgi cardigan
Poeng:
56086
Innlegg: 548
Offline
Postet: Mandag 26. Sep 2011, 11:56 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

syns da ikke det er fælt å sette den ene i bånd mens den andre trener? Gjorde det her også da nr 2 kom i hus. Var litt protester til og begynne med på den som ikke fikk være med, men etterhvert har de lært seg at det blir deres tur hvis de venter rolig... ikke alltid jeg trenger å ha på bånd nå lenger da, det kommer litt an på hva den andre hunden trener på, og hvor gode godbiter jeg bruker :PTil toppen Send PM Se profil Andre innlegg av LeneS Liker
Egi
Superhund 5

avatar_Egi

Raser:
Whippet
Staffordshire bull terrier
Poeng:
118381
Innlegg: 4553
Offline
Postet: Mandag 26. Sep 2011, 12:08 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Prøvde litt mer nå, og det går tålelig greit. Har lagt teppe rett over dørstokken i gangen, der de har ventet, og virker som staffen tar det greit, mens whippeten har litt behov for påminnelser om at jeg ikke alltid snakker til ham. Han går gjerne og legger seg når jeg ber henne gå ut på teppet også :p Han skal gjøre alt, han. Da får man jo godbit.

Og så prøvde jeg litt trening på å "holde", der jeg ikke bevegde meg rundt, og derfor testet å bare snu meg godt bort fra den som ikke trente da. Gikk veldig bra :) 

Var ikke så håpløst som det kjentes ut som først, helt uten noen plan :p

Det er litt tendenser til konkurranse her, men så lenge jeg er tydelig på hvem jeg ber om noe og at det bare er den som får belønning uansett, så virker det som det vil bli ganske greit.
Og det kan virke som det er greit å gjøre begge deler, både å kunne henvende seg til èn om gangen når de er nær meg begge to, og å kunne be dem vente et sted og ikke blande seg.

Men andres erfaringer er jo alltid kjekt :)Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Egi Liker
Illiya
Trippelchampion

avatar_Illiya

Raser:
Labrador retriever
Cane corso
Poeng:
107284
Innlegg: 3419
Offline
Postet: Mandag 26. Sep 2011, 12:17 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Kanskje ikke dette du ønsker som svar, men jeg trener ofte hundene sammen også. Når jeg skal trene bare en, setter jeg den andre i bånd eller inn på et annet rom.

Det er morsomt for både meg og hundene å trene begge samtidig. Det er mye du kan gjøre da også med hver enkelt, og det er fint å lære dem å sortere ut hva som er for den ene men ikke for den andre. Altså at de lærer at de skal gjøre ulike ting eller å måtte vente til sitt navn nevnes. Eller at de begge skal gjøre det jeg sier. Det at de har lært å skille på hvem som gjør hva sammen, er også nyttig når du er ute med dem sammen.I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Illiya Liker
Egi
Superhund 5

avatar_Egi

Raser:
Whippet
Staffordshire bull terrier
Poeng:
118381
Innlegg: 4553
Offline
Postet: Mandag 26. Sep 2011, 12:20 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Illiya:

Kanskje ikke dette du ønsker som svar, men jeg trener ofte hundene sammen også. Når jeg skal trene bare en, setter jeg den andre i bånd eller inn på et annet rom.

Det er morsomt for både meg og hundene å trene begge samtidig. Det er mye du kan gjøre da også med hver enkelt, og det er fint å lære dem å sortere ut hva som er for den ene men ikke for den andre. Altså at de lærer at de skal gjøre ulike ting eller å måtte vente til sitt navn nevnes. Eller at de begge skal gjøre det jeg sier. Det at de har lært å skille på hvem som gjør hva sammen, er også nyttig når du er ute med dem sammen.Jeg ønsker å høre hva folk gjør, jeg. Alle erfaringer er kjekke å høre om og velkomne :)

Og jeg ser absolutt hva du mener med at det er greit at de skjønner at noen ganger så snakker man til den ene, og ikke begge. Whipsen har litt problemer med at jeg ikke alltid snakker til ham :p For han har jo vært vant til at hver gang jeg ber en hund gjøre noe her, så er det ham jeg snakker til.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Egi Liker
Mvjnz
Trippelchampion

avatar_Mvjnz

Raser:
Toy puddel
Blandingshund
Jack Russel Terrier
Poeng:
86982
Innlegg: 2604
Offline
Postet: Mandag 26. Sep 2011, 12:57 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg har en matte som hunden som ikke jobber skal ligge på. Den får belønning med jevne mellomrom for å bli liggende (gå til matten læres inn som en egen kommando).

Hvis den bryter får den beskjed om å gå og legge seg igjen, og hvis den bryter for andre gang sendes den ut av rommet og får verken være sammen med oss eller trene.

Etter at jeg innførte "bannlysning" for å bryte har de blitt mye flinkere til å bli liggende :)Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Mvjnz Liker
*Ane*
Dobbelchampion

avatar_*Ane*

Raser:
Staffordshire bull terrier
Mops
Whippet
Fox terrier glatthåret
Poeng:
44915
Innlegg: 917
Offline
Postet: Fredag 30. Sep 2011, 16:14 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Enn så lenge trener jeg mest på nye ting med valp som lett lar seg distrahere, så vi trener mest på badet :) Den dagen det blir en ung hund til i hus som skal trenes (gamlefar er dårlig til beins og døv så det begrenser seg litt) tenker jeg benytte meg av crate games og/eller ca samme prinsipper som Mvjnz.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av *Ane* Liker
Svar på denne tråden


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->