Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 2041

Innlogget: 2

Stor hannhund

Start ny diskusjon
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Avl/Oppdrett
Forfatter
Innlegg
Sarasf
Klasse 2

avatar_Sarasf

Rase:
Staffordshire bull terrier
Poeng:
1216
Innlegg: 42
Offline
Postet: Mandag 27. Feb 2012, 17:44
Stor hannhund
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Dersom man har en hann som er 3 cm for høy ifølge rasestandard, men alikevel er veldig riktig proporsjonert, har godt premierte foreldre og besteforeldre, har verdens beste lynne og er 100% frisk og man vil bruke han til avl... skal man da finne ei lita tispe, slik at det blir større sannsynlighet for at valpene blir etter rasestandard? eller en stor en,så det ikke gjør vondt for tispa? Har hørt at om man har en stor hann må man bruke ei stor tispe så tispa ikke blir ødelagt av hannen,men da er det jo større sannsynlighet for at valpene også blir utenfor rasestandard..? Noen råd..? Til toppen Se profil Liker
Tani
Superhund 6

avatar_Tani

Rase:
Norsk lundehund
Poeng:
136925
Innlegg: 2090
Offline
Postet: Mandag 27. Feb 2012, 17:52 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Regelen er vel at har man et avlsdyr med en svakhet (ikke sykdom) I forhold til standarden, men som man likevel ønsker å bruke i avl, skal partneren være mest mulig perfekt, på angjeldende punkt. Det vil si at i dette tilfellet, skal du finne en tispe med ideell størrelse, For å oppnå det beste resultat.

Likevel vil valpene ikke bli et gjennomsnitt av foreldrene, du vil mest sannsynlig få dem i alle størrelser, men det ville du også om du brukte to store, eller en stor og en liten som foreldredyr.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Tani Liker
rottmanneier
Trippelchampion

avatar_rottmanneier

Rase:
Dansk-svensk gårdshund
Poeng:
55589
Innlegg: 1454
Offline
Postet: Tirsdag 28. Feb 2012, 15:02 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Selv om han er 3 cm over standard så betyr det vel ikke at det vil gjøre vondt for en normal stor tispe? Det har jeg iallefall aldri hørt om før..

I min rase er det store forskjeller innen størrelsen. Standarden er alt fra 30-39. Har man en liten tispe, bruker man gjerne en stor hanne eller omvendt. Men da kan man som skrevet over få valper i alle størrelser.

Men så må man jo også se på foreldrene og linjene til hundene. Er det mye stort bakover, eller er det normalstore hunder? Det er ikke bare avlsdyret i seg selv som sier noe om hvor store avkommene kommer til å bli ;)I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av rottmanneier Liker
Tantrum
Trippelchampion

avatar_Tantrum

Rase:
Rhodesian ridgeback
Poeng:
94843
Innlegg: 2389
Offline
Postet: Tirsdag 28. Feb 2012, 15:17 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Dersom hundene din er så frisk og rask som du hevder, syns jeg du skal stille han og få han bedømt. Etter at dere har fått mer enn en kritikk på han som type, kan dere seriøst vurdere å bruke han i avel. Er hunden 3 cm over rasestandarden men harmonisk på alle andre måter, så vil han ikke bli trukket for dette. Det er bare i spesielle tilfeller de kommer trekkende med et målebånd og får "kroken på døra" dersom den er for stor.

 

Det FLORERER med staffete bullterriere på nett, så jeg syns du skal tenke deg godt om før du begir deg ut på "bestefar/mor" galeien. Har hunden din det lille eksrta som er SÅ bra for rasen at det bør viderebringes til kommende generasjoner? Rent bortsett fra at han er verdens beste hund i dine, nokså subjektive øyne? Mine er også verden mest fantastiske hunder, men det gjrø de ikke til avelmateriale ;) At foreldre og besteforeldre er godt premierte betyr null og nix når det gjelder hva DIN hund har prestert. At the Stig kan kjøre dritfort i en bil betyr ike at jeg bør prøve det samme med min noe slitne bmw.... Ei heller at mamma ikke kan lukeparkere ;)

 I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Tantrum Liker
Svar på denne tråden


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->