Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 2377

Innlogget: 1

Profesjonell valpefabrikk

Start ny diskusjon
Gå til side 1 2 3 4 5 6 7 Neste
Svar på denne tråden Canis diskusjonsforum -> Åpent forum
Forfatter
Innlegg
c.r.
Superhund 6

avatar_c.r.
Poeng:
148676
Innlegg: 4294
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 08:52 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Kan ikke forstå at ventelisten på minier skal være så lang. Det ligger jo et utall av miniatyrer og minimixer på finn.I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Andre innlegg av c.r. Liker
yurij
Trippelchampion

avatar_yurij

Rase:
Borzoi
Poeng:
113003
Innlegg: 4191
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 08:58 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Vi gjør et lite regnestykke da. De har 2 - 3 kull pr mnd. La oss si 2 så vi ikke tar for hardt i. Det er 24 tisper pr år. De får to kull før forverten overtar dem,det vil si 2 år da,om de effektiviserer. Dvs at de eier ca 50 tisper i slengen,da ivesterer de annenhvert år en halv million i tisper. Forutsatt at alle tar seg og de ikke går tomme... Veeeldig sannsynlig?I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av yurij Liker
Valpefabrikken
Unghund

avatar_Valpefabrikken
Poeng:
278
Innlegg: 10
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 15:34 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Ja du begynner å nærme deg sannheten. Snart kan du starte eget og om 5 år er du rik og eier av en stor kennel om du legger det opp riktig.

 

Om du i dag er fattig, går du på Finn og kjøper omplasserings tisper 1-3 år gammle, med bra gemytt og stamtavler som alerede er HD/AD røntget og øyelyst fri. Tispa selges billig på Finn. Omplasseringen skyldes alergi i familien eller noe annet. Det er oftest ikke hunden det er feil på. Ta med deg tispa på kurs, utstillin og konkuranse og få noen bra priser, ring tispas oppdrettere og sjekker om de har sykdommer i slekten, så kan du være heldig å ha en ferdig avels tispe i løpet av et par tre måneder. Kanskje har tispa redan hatt et alpe kull i NKK før eier ble syk eller må omplassere sin avels tispe forde de fikk barn. Denne tispa kan du parre med en hannhund som alerede er avelsgodkjent chapion.

 

Med tre  avels tisper og en hanne som får et kull hver seg, så får du kanskje 30 valper det året. Av disse 30 valpene selger du 24 valper noe som gir deg en intekt på 240 000- 360 000 mius utgiftene på 70-80 000. De 6 tispe valpene du ikke selger setter du ut på for til 6 forskjellige familier. Disse kan du kanskje bruke i avel om to år. Du er nå eier av 10 hunder og over 200 000 kr rikere.

 

Året etter gjør du om prosessen. Tre tisper med tre valpe kull. Du setter ut 6 nye forvert tispe valper på for. Du er nå eier av 16 tisper og minst 200 000 kr rikere. I tillegg har du under året kanskje funnet deg et par avels tisper til på Finns omplaserings sider og er eier av 18 tisper og ha kanskje hat et valpe kull til på en av dem. Det du må gjøre er å kjøpe deg en ny avels hanne eller to så atdu har noe å parre tispene med neste år.

 

Tredje året, kan du antgligen sette en eller alle de 6 første forvært tispene dine i avel. Du kan velge å la de tre første avels tispene dine gå i pensjon. NKKs regler sier 4 kull pr tispe, Valpe kull en gang i året pr tispe eller annet hvert løp. Dette året kan du ha ha minst 6 valpe kull. Fra disse setter du ut to tispe valper på for fra hvert kull. Altså eier du 12 nye tispe valper til i tillegg til de 17 du har fra før. Altså 29 etter tre år.

 

Fjerde året kan du ha minst 12 valpe kull. Vil du, kan du nå bli eier av 24 forvert tisper til.

 

Femte året  er du sten rik og eier så mange tisper at du nesten ikke klarer å holde styr på dem. Du har blitt en stor oppdretter som har råd til å kassere dårlig avels mteriale med minste lille feil.

 

Sjette året har du over 50 avelstisper om du vill.

 

Vi kjenner mange oppdrettere som eier over 50 tisper alene. Men de går stille i dørene og forteller ikke dette til "Gud og hver mann". Kjøperne får bare greie på att de har et par tre tisper og et par kull om året. Hvorfor skal store oppdrettere måtte fortsette med sitt falske spill?

Tispene har det bra. De bor hos sine 50 familier, som betaler, mat, vaksien, forsikkring og utstillings gebyrene for de utstillinger og andre kurs og konkuranser de går på med hunden. Oppdretter har ikke noen utgifter på forvært tispene sine.

 

Vad er problemet med det? Så lenge avels tispene har det bra og valpene vokser opp under veldig bra forhold? 

Det eneste problemet vi ser er att det finns folk som ikke tåler at noen tjener gode penger på hundeoppdrett. Noe vi har sett oss lei på.

 

At Griser og Ulver får unger og valper på hver enste løpe tid/brunst er det ingen som reagerer på.

 

Fortsett med denne diskusjonen dere, så har dere sysselsetting en stund til. Hilsen Canistrollet.Til toppen Se profil Liker
dogangel
Superhund 2

avatar_dogangel

Raser:
Pumi
Schäferhund
Golden retriever
Chinese crested powder puff
Poeng:
102348
Innlegg: 4065
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 16:53
(Red: Sat 04. Aug 2012, 16:56)
Jeg svarer med fet skrift
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Valpefabrikken:

Mattillsynet i Norge velkommner at Norske oppdrettere avler fram flere valper og setter i gang større oppdrett og gode valpefabrikker som føder opp valper under gode forhold.
Så slipper vi kanskje smugglehunder med rabies og mange andre sykdommer fra importerte smuglehunder fra dårlige oppdrett.

 


Oddrun Espelund ved distriktskontoret i Oslo for Mattilsynet forteller at etterspørselen til de små hunderasene har blitt så stor at det har oppstått lange køer hos Norske oppdrettere.
Noen har over 200 på venteliste. Den lange ventetiden og den store etterspørselen har gjort at prisene har steget betraktelig.
Noe må gjøres for å avhjelpe situasjonen.

Det kan jeg ikke på noen måte tro stemmer... Er mange slike annonser ute på Finn og på FB, der oppdretterne faktisk har valper igjen for salg. Chihuahua valper er også lett å finne til rundt 10.000 nå... og det kan man vel trygt si ikke var prisen for noen år siden...

Vi vet at det finnes valpefabrikker i Øst-Europa. Spesielt i polen og Tsjekkia. I fabrikkene har hundene dårlige forhold og valpene blir solgt allerede i fem ukers alder.
På valpefabrikkene drives det rovdrift på tispene. Opptil 10-12 kull kan de ha uten å få innhentet seg mellom hvert kull. I tillegg tas valpene vekk altfor tidlig fra moren.
Hundene lever under elendige forhold før de smugles inn til Norge og Sverige. Hundene blir kjøpt for ca 500 kroner på valpefabrikkene, og kan bli solgt for 20.000. Det er dessverre gode penger å tjene på dette.
Hundene har mangel på vann og luft når de smugles i biler over grensene. Hundene er forkomne, og menge dør, sier vetrinær Oddrun Espelund.
Og så lenge det er kjøpere, så er det desverre et marked for det, legger hun til.


Eriksen forteller om en lastebil som kom fra Danmark hvor et titalls chihuahua lå med bena fastbundet. og dette er bare toppen av isfjellet. For det smugles!, sier hun

Det gjør det nok desverre ja....


Svenske tollere fant i fjor høst 30 valper som var sammenpresset nede i et bagasjerom. Bilen ble stoppet ved Øresundbroen. Valpene hadde sammenteipede ben og var neddopet. De var også uttørket og utsultet. 29 av dem ble avlivet. Den siste var allerede død. Fordi hundene kom fra et land med rabies og ver for unge til å settes i karantene måtte de avlives.


Useriøse importører i Norge tar imot disse valpene, gir dem ormekur, feter dem opp ett par uker og tar dem med seg til en Norsk veterinær der de får vaksine og helseattest før de blir sogt på det Norske marked som Norske fødte valper. En voksen av samme rase vises farm som moren til valpene.

Hvor har du alt dette fra...bevis?


Er det slik vi vil ha det i Norge? Antar at svaret er Nei. Om noen Normenn med et genuint intresse for hund forsjøker å avhjelpe den akutte situasjonen, gjennom å avle fram flere valper, blir de høyt krittisert og kallt valpefabrikk. Det spiller ingen rolle hvor godt hundene har det og hvor nøye og kunnskapsrik oppdrettern er. Folk finner alltid noe å kritisere dem for. Det er og forblir tabu å tjene penger på hund i Norge. (Det går bra å tjene penger på sau, gris e.t.c som blir parra på hver eneste brunst.)
Oppdrettere som tjener penger på hunder, tørr skjelden å fortelle det. De forteller om utgiftene, mat, paringsavgifter, veterinær utgifter og utsillings kostnadene.
Når du er hjemme hoss dem for å plukke ut en valp, forteller de ikke at de har et kull til, som akkurat nå er blitt gjemt bort hos datteren eller sønnen for at du ikke skal se dem. Om oppdrettern har for mange valpekull å vise fram, så blir de anklaget for fabrikk produksjon og rov drift på tispene ... Kjøperen vil ikke kjøpe av dem. Derfor lyver ofte oppdretterne om antallet kull de har. Jeg prater av erfaring.

Bare forde du har gjort det slik så er det ikke dermed sagt at det er sånn over hele linja


Har man mange avels tisper, så blir det ingen rovdrift. Tisper som er satt ut på for, får som regel aldrig mer enn 2 kull. I avtalen står det at Forverten får tispa gratis etter kull nr 2. Driver du stort, så kan du uten videre ha 20 tisper på for til en hver tid. Valpekullene kan du oftest registrere på forverten om du behøver å være litt annonym.

Leser du i det hele tatt det du selv skriver???


Vi er 5 oppdrettere i 40-60 års alderen, med voksne utflytta barn, som har sett oss lei på dette falske tullet. Vi er alle utdanna hundeinstruktører, to av oss er NKK dommere. Vi har lang kompetanse av oppdrett på to raser hver. Nå har vi slått oss sammen så at vi kan drive større. På den måten kan vi avlaste hverandre og hjelpe hverandre så at vi orker å ha flere kull pr år. 

Ja... dette gjør det jo faktisk bare ennå mer trist... og hvorfor er det så viktig å ha flest mulig kull i året??? Kvalitet fremfor kvantitet sier nå jeg!


Vad er en seriøs oppdretter?
En som har 2-3 hunder den syns er verdens fineste og ikke ser virkeligheten. En som jobber heltid og har to kull valper pr år? En som jobber fra 8-16 og kommer hjem til sine valper for å vaske opp all dritten ettter dem før ungene kommer hjem og hopper opp i valpekassa?

ikke nødvendigvis det nei... men må si at jeg ikke syns beskrivelsen av deres oppdrett hyler seriøsitet heller!

 
Alle vill ha seriøst oppdrett, men missliker att oppdrettere tjener penger på det. Samtidig vil de at oppdretterne skal være hjemme med valpene sine døgnet rundt i 8 uker. De skal ha stor kunnskap om rasen, avelsindividene og oppdrett, samtidig som oppdretter ikke skal eie mer enn ett par hunder og helst ikke ha mer enn 2 kull per år, for at de ikke skal bli kallt for fabrikk.
Altså skal den perfekte oppdretter være arbeidsledig 4 måneder hvert år uten intekt for å produsere valper som noen egoistiske kjøpere vill ha.

Hvem har sagt det? Det går ann å planlegge kullene sine vettu.. og bruke opptjent ferier og slike ting.. noe som seriøse og idlsjele oppdrettere gjerne gjør.


Hvor kunnskapsrik er den oppdrettern som har et lite idyllisk hjemmeoppdrett med 2 skole barn, bare 4 hunder og 2 kull pr år?
Hvor mye tid har de over til å studere blodslinjer, stamtavler, arvelære, sykdomsbærere. e.t.c.  Hvor bredt avelsmateriale har de tillgang til?

Det varierer jo for den enkelte det.. Jeg har 3 barn der den yngste er 4 og den eldste er 10, jeg har likevel tid til å kurse meg, lese meg opp selv og å spørre og samarbeide med dem som har lengre erfaring enn meg selv...

Til å være noen som er så i mot å bli satt i bås fordi dere velger å drive på som dere gjør og tjene penger på oppdrettet deres... så er dere jammen kjappe til å kritisere å båssette andre som ikke gjør det samme!

vi har vel tilgang til like bred avlsmateriale som dere har? Om ikke mer... Det hjelper ikke å ha 20-50 tisper om du bare har 3-4 hanner å bruke dem på!
Vi "gammle" som har drevet heltid med dette i 20 år og tatt imot flere hundre valper pr år har selvfølgelig mye beder kunnskap om dette enn mange andre.

nei.. det er absolutt ingen selvfølge! kommer helt ann på det... Bare fordi man har oppdrettet mange valper så er det ikke dermed sagt atman vet hva man driver med.

Er bare å se på div hundeeiere det... som har hatt hund hele livet... men kan fremdeles ikke en dritt om hverken hundespråk eller adferd forøvrig!

 


Min gammle veterinær spørr meg ofte om råd når det gjelder, valpefødsler, arvelære o.s.v. Han sier rett ut at dette kan jeg mye mere om enn han. De har ikke en gang hatt om det i utdannelsen sin. De fleste veterinærene hvet ikke vilke farger som er dommenate. De vet ikke at man helst ikke skal krysse merle med gylden o.s.v.

Der må jeg gi deg rett... og er det er veldig synd.. men etter det jeg har hørt så skal det bli litt anderledes der.. enkelte kan også spesialisere/kurse seg på div felt etterhvert.

Men på den annen side.. hvem i huleste spørr vet sin om råd når det kommer til kombinasjoner og avl????

 


Den vanlige mann i gata og hjemmeoppdrettere hvet oftest ingen ting om dette. Det finns ingen skole du kan gå for å lære dette.

hva vet du om kunnskapsnivået til alle hjemmeoppdrett? At den vanlige mannen i gata ikke vet dette sier seg jo selv... hvorfor skulle han det???

Og det gjør forsåvidt det.. NKK sin oppdretterskole tar for seg mye av disse tingene.. og itillegg så har de fleste nybegynnere en god og erfaren oppdretter i ryggen for å hjelpe og veilede seg... det har ihvertfall jeg.

 


Det er så mye, mye mer som man etter 20 år med oppdrett har lært seg. Vi vil ta vare på den kunnskapen.

Selvfølgelig er det mye som kommer med erfaring... det sier jo seg selv det... Men en plass må jo folk begynne....regner med du har hatt ditt første kull engang du også? 


Nå er vi altså 5 oppdrettere med voksne barn, som har holdt på med oppdrett i over 20 år. Alle har vi gjort våre feil. Mine første to valpekull for over 20 år siden, var ikke veldig gjennomtenkt. Min fine friske HD/AD-frie schæfer med utstillingsmeriter, ble parra med nabons fine og friske HD/AD-fire schæfer med utstillingsmeriter. Alle krav oppfyllt. De fikk fine valper som alle ble solgt. Det vi ikke viste var at begge foreldrene var bærer av en øyesykdom som gjorde at to av valpene seiner ble blinde. Denne feilen vill jeg aldrig gjøre om. Men mange unge oppdrettere gjør det i dag, forde de ikke vet bedere. Viste du at man nå kan DNA teste mange raser på 5 forskjellige øyesykdommer, om prøvene sendes utenlands.

Bare fordi at dine første kull ikke var igjennomtenkt så behøver jo ikke det å gjelde alle?

Mitt første valpekull var planlagt over en periode på over 1 år det.. der jeg også på det året skolerte meg og spurte min oppdretter til råds.

Godt oppdrett bygger på erfaring og kunnskap og vilje til å følge det du har lært.

Mye enig her... men komer jo også ann på den lærdommen du har.


Vi er som sagt 5 gammle oppdrettere som har slått våre kloke hoder sammen for å starte et kunskaps center og en riktig seriøs valpefabrikk. Men for å komme dit må man få vekk jante loven og fy skam du tjener penger på hund.

Er ikke så mye det faktum at du/dere tjener penger på hund jeg reagerer på , men hvordan dere gjør det! Hvor i huleste har du fått for deg at valpene har godt av eller behov for all den sosialiseringen/miljøtreningen du sier dere gjør?!?! Har du lest deg opp på hva stress kan gjøre med ett individ både i mors liv og etterpå?


Uansett hvor bra vi gjør ting, så vil det være mange som kritiserer oss. Det værste er at de som krittiserer mest og skriker høyest er de som har minst kunnskap. Se bare på Drøbakk hundehotell, hvor mye kritikk har ikke de fått for sin valpe fabrikk av folk som aldrig har vært på besøk der. Det minste man må kreve er at folk har vært der på besøk først og ikke bare utale seg om ting de ikke har det minste peiling på.

veldig flott at de har det rent og pent ..etc.. men hva hjelper det når det ikke er tid til oppfølging og hjelp til vær enkel valpekjøper? Eller når den fantastiske pelsen ikke er så fantastisk som de sier og både hund og eier lider pga den?

 
De fleste oppdrettere i dag, smyger med at de tjener penger. De lyver og sier at det ikke blir så mye igjen når alle utgiftene er betalt. De lyver. 10 valper gir en skattefri intekt på 100 000 til 150 000. Vaksine og helse sjekk; til 10 valper koster deg kanskje 8 000 men meg bare 2 000 forde jeg få mengderabbatt hos en avtalt veterinær.
Mat: 10 valper spiser 2 sekker 15 kg bra valpemat = 1 300 kr.
Stamtavler; til 10 valper koster 5 000 kr.
Tispas; herpes vaksine under graviditeten 400 kr.
Foreldras HD/AD røntgen; kosta meg 1 200 kr forde jeg får det rabbatert når jeg skaffer veterinæren flere kunder.
Øyelysningen 500 kr. DNA test 2 000 kr.
Veterinærforsikkringen min er en Flokkforsikkringen som koster meg 3000 kr pr år for 20 hunder hos Agria fordi jeg får reklamesponsa oppdretter rabatt. Agria dekker da opperasjoner på mine 20 hunder for 50 000 kr pr år.
Ettersom avelsdyra bor hos forværter, har jeg ikke utgifter til mat og vaksine på dem. 
Det dyreste er alle utstillingene vi går på. ca 20 pr avels tispe = 6 000 kr + reise.
Alikevel blir summen utgifter under 20 000 kr og intektene 100 000 - 150 000 pr kull, om du eier hanhunden selv.  En parring koster det samme som inkjøp av en hannhund. Man tjener på å kjøpe in en hannhund og la denne parre to tisper for en annen oppdretter. Da er hannhunden gratis.
Du sitter igjen med 80 000 til 130 000 kr netto hver gang du har solgt et kull på 10 valper.

Nå har jeg hverken egen hannhund, rase som gir 10 valper, rabatt hos vet eller flokk forsikring.. itillegg så reiser jeg mye rundt for å sjekke avlsdyr, stille ut og for å lære meg mer om rasen i sitt opprinnelses land.

Ei heller har jeg 20 avlstisper...

Skal si at jeg på mitt valpekull satt igjen med noen kroner ja... men når man begynner å regne på det så var det ikke så mye igjen nei. Jeg hadde tjent mye mer på å ta meg en jobb for å si det sånn...


Fordelen med å drive valpefabrikk, er at man har god råd til å bytte ut avelsdyrene så fort man finner minste lille feil på de. (Som f.eks bærer av en sykdom som tispa aldrig selv vil få, men som valpene får om du parrer den med en som er bærer av samme sykdommen). Det er ingen feil på tispa, men den bør ikke settes i avl.


Avelsdyr med minste lille feil selges 2 år gammle til forværten eller andre for ca 7 000 kr. Så koster det 15 000 kr å kjøpe in en ny. Tapet på 8 000 kr er så lite. Om du tenker at du skal ha 20 valper på dette avelsdyret, så er det bare 400 kr pr valp. Det er det verdt, forde kvaliteten på valpene blir så mye mye bedere.

ja vel... og hvordan løses dette med tanke på mangfoldet... om den aller minste feil blir utelukket? Avl er ikke å se seg blind på feil... men å se helheten...

 


Mens den idylliske hjemmeoppdrettern, ikke orker å bytte ut avels dyret sitt, som er barnas beste venn, og i steden fortsetter å avle på den lille eller store feilen.

igjen tar du alle under en kam... hvor har du det fra?? Ved bena mine nå så ligger min 7 år gamle schæfertispe som skulle vært starten på mitt oppdrett.. hun har aldri hatt valper pga hd-grad c (vet om reglene på rasen men jeg avler ikke bevist på feil som man kan unngå ) Nei jeg byttet henne ikke ut pga både jeg og ungene mine ...faktisk hele min familie er veldig glad i henne.. men det er jo ikke dermed sagt at jeg bruker henne i avl!


De fleste feil er ikke så grove at NKK bryr seg. NKK får som regel ikke greie på det. Men du som oppdretter hvet det. Du har oppdaget at din avelstispe gav valper med scondeloce eller noe annet. Men du har kanskje bare den ene fine utstillings tispa å avle på, og sjanser på at tispa de, vil gi bare friske valper i neste kull om du bytter til en annen hannhund. Alle valpene blir solgt til uvidende valpekjøpere.

igjen hvor har du det fra?? Jeg driter i hva du kaller det... dette er ikke seriøst oppdrett uansett hvem som gjør det! Og det er ikke endten eller... deres måte eller det du her beskriver!

 
Hvordan skal vi ha det i framtiden folkens?
Skal vi konsentrere oss på å avle bort alle ubetydelige skjønhets feil og utstillings feil, som ofte er godkjent på andre raser, eller skal vi konsentrere oss på å avle bort så mange sykdommer som mulig?

En gylden middelvei mener jeg... Helse og mentalitet skal helt klart komme først.. men det er også viktig at man ivaretar rasen slik den var/ og forhåpentligvis er i dag. Det er ikke alle sykdommer som lar seg avle bort heller.. ta HD som ett eks.. og i noen raser så er den så utbredt at det vil føre til innavlsdepresjon å fjerne den helt sånn over natten....

Men dette vet du vel.. så erfaren som du er.

 
Små hjemmeoppdrett avler som regel ikke bort noe som helst.

Igjen.. bevis? hvordan vet du dette? Du må jammen ha mye tid du  som sjekker avlsmålene til ethvert oppdrett... Og hva er egentlig ett hjemme opdrett?.. Om man skal følge deres skala så må jo det gjelde de fleste? Skal si dere er tøffe i tryne altså... på en måte så sier dere jo at det er kun dere som kan oppdrett og vet hva dere driver med.


På den andre siden, så skal de fleste hunder bare være snille gode familiehunder, som gleder oss i 12-15 år, da spiller det kanskje ikke så stor rolle om de har utstillings feil eller sykdoms bærer feil. Det viktigste er faktisk gemyttet. Noe skal de jo dø av etter et langt liv, om de blir døve eller blinde eller stive i ryggen de to siste åra av livet er kanskje uviktig for mange?

Både ja og nei... det spiller ingen rolle (for hunden ihvetfall)om hunden har ett skjevt ørefeste så lenge den er friks i hodet, kropp og fungerer i samfunnet og med familien den bor i.


Vi avler jo på mennesker med alle mulige feil som HD=hofteledds dysplasi og lar babyene ligge i gips i flere måneder.
Vi lar to hyperaktive mennesker med ADHA avle fram 5 barn med ADHD.
Og lar en Autistisk forelder parre seg med en Ashberger, resultatet er katastrofalt for de mange barna som blir født og vokser opp hos disse foreldrene.

Denne får jeg meg bare ikke til å kommentere engang...

 
De fleste velger i dag små kunskapsløse hjemmeoppdrett, som vinters tid føder opp valper på varmekabelgulv i baderummet og ikke lar valpene være ut p.g.a kulda. Disse valpene blir veldig vanskelig å få stuereine.

Igjen.. hva vet du om kunnskapsnivået? jeg blir kvalm i måten du trykker ned andre på i ett forsaøk på å forsvare og å virke bedre selv!


De som tror de kan mest og skriker høyest på internett om oseriøse valpefabrikker er ofte de som aldrig har hatt et valpe kull.
Eller som bare har hatt 1-2. De tror at de kan masse.

 

igjen så gjelder ikke det alle... Jeg vet det jeg vet og har mine meninger... men det er ikke dermed sagt at jeg ikke er åpene for å lære mer eller ikke lytter til andre med mer erfaring enn meg selv. Innen hund så blir man aldri ferdig utlært.. og om man tror man kan alt så er det på  tide å slutte!
Lycke till sier jeg da. Hvordan vil dere ha det folkens?


Værse god Flatterne. En stjerne i boka til deg. Du har helt rett. Jeg har hatt det kjempe gøy med alle disse reaksjonene. Takk for komplementet om annonsen. Jeg har også ledd så tårene triller.
Jeg har fått 103 mail svar hvorav ca halvparten er bare reaksjoner på annonsen og nyfikne liksom kjøpere, fra Canis og andre steder, som bare vil bruke valpekjøp som påskudd for å finne ut hvem vi er, og komme på inspeksjon til kennelen i Sørkedalen:-) Den andre halvparten var helt seriøse kjøpere som ville kjøpe hund av oss. Så nå er alle valpene solgt :-)
En takk til M.O for de mest sakelige inlneggene i denne debatten.
Lang nese til alle dere som legger ned masse tid på å stoppe annonsen hoss Finn, ringe mattillsynet og dømme folk før dere har hilst på hundene, valpene og oppdretterne.

Og du har aldri stoppet opp for å tenke på hvorfor du får de responsene?

Takk for meg. Hilsen Canistrollet.I like 4 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av dogangel Liker
dogangel
Superhund 2

avatar_dogangel

Raser:
Pumi
Schäferhund
Golden retriever
Chinese crested powder puff
Poeng:
102348
Innlegg: 4065
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 17:03
fet skrift
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Valpefabrikken:

Ja du begynner å nærme deg sannheten. Snart kan du starte eget og om 5 år er du rik og eier av en stor kennel om du legger det opp riktig.

 

Om du i dag er fattig, går du på Finn og kjøper omplasserings tisper 1-3 år gammle, med bra gemytt og stamtavler som alerede er HD/AD røntget og øyelyst fri. Tispa selges billig på Finn. Omplasseringen skyldes alergi i familien eller noe annet. Det er oftest ikke hunden det er feil på. Ta med deg tispa på kurs, utstillin og konkuranse og få noen bra priser, ring tispas oppdrettere og sjekker om de har sykdommer i slekten, så kan du være heldig å ha en ferdig avels tispe i løpet av et par tre måneder. Kanskje har tispa redan hatt et alpe kull i NKK før eier ble syk eller må omplassere sin avels tispe forde de fikk barn. Denne tispa kan du parre med en hannhund som alerede er avelsgodkjent chapion.

 he,he.. ja og de er det sikkert mange av... huff a meg...

Med tre  avels tisper og en hanne som får et kull hver seg, så får du kanskje 30 valper det året. Av disse 30 valpene selger du 24 valper noe som gir deg en intekt på 240 000- 360 000 mius utgiftene på 70-80 000. De 6 tispe valpene du ikke selger setter du ut på for til 6 forskjellige familier. Disse kan du kanskje bruke i avel om to år. Du er nå eier av 10 hunder og over 200 000 kr rikere.

kommer jo ann på rase og raseantallet... men jeg vet ihvertfall at jeg aldri på min rase kunne brukt samme hanne på 3 tisper ...

 

 

Året etter gjør du om prosessen. Tre tisper med tre valpe kull. Du setter ut 6 nye forvert tispe valper på for. Du er nå eier av 16 tisper og minst 200 000 kr rikere. I tillegg har du under året kanskje funnet deg et par avels tisper til på Finns omplaserings sider og er eier av 18 tisper og ha kanskje hat et valpe kull til på en av dem. Det du må gjøre er å kjøpe deg en ny avels hanne eller to så atdu har noe å parre tispene med neste år.

 

Tredje året, kan du antgligen sette en eller alle de 6 første forvært tispene dine i avel. Du kan velge å la de tre første avels tispene dine gå i pensjon. NKKs regler sier 4 kull pr tispe, Valpe kull en gang i året pr tispe eller annet hvert løp. Dette året kan du ha ha minst 6 valpe kull. Fra disse setter du ut to tispe valper på for fra hvert kull. Altså eier du 12 nye tispe valper til i tillegg til de 17 du har fra før. Altså 29 etter tre år.

 Du vet jo ikke hva du snakker om... snakker om at andre ikke har kunnskaper... det er ikke 4 kull som er godkjent av NKK men 5... Slev så syns jeg både det og 4 er for mye... kommer aldri til å ha mer ennn maks 3 kull på mine tisper...

Og alle de tispene og valpene dere får er selvfølgelig gode nok til å gå i avl... pølsevev alt sammen...

Og dere har vært oppdrettere så lenge.. og noen av dere er itillegg NKK dommere... ikke rart at hundeavlen er så skakkjørt som den er..sukk...

Fjerde året kan du ha minst 12 valpe kull. Vil du, kan du nå bli eier av 24 forvert tisper til.

 

Femte året  er du sten rik og eier så mange tisper at du nesten ikke klarer å holde styr på dem. Du har blitt en stor oppdretter som har råd til å kassere dårlig avels mteriale med minste lille feil.

 

Sjette året har du over 50 avelstisper om du vill.

 

Vi kjenner mange oppdrettere som eier over 50 tisper alene. Men de går stille i dørene og forteller ikke dette til "Gud og hver mann". Kjøperne får bare greie på att de har et par tre tisper og et par kull om året. Hvorfor skal store oppdrettere måtte fortsette med sitt falske spill?

Tispene har det bra. De bor hos sine 50 familier, som betaler, mat, vaksien, forsikkring og utstillings gebyrene for de utstillinger og andre kurs og konkuranser de går på med hunden. Oppdretter har ikke noen utgifter på forvært tispene sine.

 

Vad er problemet med det? Så lenge avels tispene har det bra og valpene vokser opp under veldig bra forhold? 

Det eneste problemet vi ser er att det finns folk som ikke tåler at noen tjener gode penger på hundeoppdrett. Noe vi har sett oss lei på.

 

At Griser og Ulver får unger og valper på hver enste løpe tid/brunst er det ingen som reagerer på.

 

Fortsett med denne diskusjonen dere, så har dere sysselsetting en stund til. Hilsen Canistrollet.

Ja... om slike som dere skal være hundens/hundeavlens redning så ser jeg ikke mye lyst på fremtiden...

Men vi skal nok passe på å gjøre vårt beste.. jeg og de andre kunnskapsløse hjhemme oppdretterne..I like 4 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av dogangel Liker
yurij
Trippelchampion

avatar_yurij

Rase:
Borzoi
Poeng:
113003
Innlegg: 4191
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 17:05 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Altså,la oss oppsummere. Det er stor etterspørsel etter miniatyrer skriver du derfor avler du labrador,puddel og blandingshunder + et par store raser til. OK

Du får 2 kull pr mnd ca. Tispene blir etter 2 kull overført til forvertene. Du parrer gjerne(?) på neste løpetid etter fødsel. Dette gir jo et storforbruk av tisper. Alle disse er hos norske forverter? Eller- valpene blir hentet i utlandet? hmm.

Du stiller tispene og helsesjekker dem alle sammen,og parrer dem med en championhanne,AV EN ANNEN RASE? Altså,en haug med champion-hannhundeiere som gladlig lager blandingsvalper. Bra det ikke er hest,da hadde de stått i fare for å bli avkåret i enkelte forbund.

Du har en nettside du ikke vil vise frem

Med 2 valpekull i mnd og et kjempeanlegg hvor du holder kurser og dere er flere ansatte,så måtte dere rappe bilder fra andre nettsteder til annonsen?

Du har testet foreldredyra for alt det finnes DNA tester på,står det i annonsen. Vel. Det er MYE....

Sorry,jeg kjøper den ikke. Håper ikke det er snakk om valper fra øst - europa dette.I like 6 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av yurij Liker
dogangel
Superhund 2

avatar_dogangel

Raser:
Pumi
Schäferhund
Golden retriever
Chinese crested powder puff
Poeng:
102348
Innlegg: 4065
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 17:12 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

yurij:

Altså,la oss oppsummere. Det er stor etterspørsel etter miniatyrer skriver du derfor avler du labrador,puddel og blandingshunder + et par store raser til. OK

Du får 2 kull pr mnd ca. Tispene blir etter 2 kull overført til forvertene. Du parrer gjerne(?) på neste løpetid etter fødsel. Dette gir jo et storforbruk av tisper. Alle disse er hos norske forverter? Eller- valpene blir hentet i utlandet? hmm.

Du stiller tispene og helsesjekker dem alle sammen,og parrer dem med en championhanne,AV EN ANNEN RASE? Altså,en haug med champion-hannhundeiere som gladlig lager blandingsvalper. Bra det ikke er hest,da hadde de stått i fare for å bli avkåret i enkelte forbund.

Du har en nettside du ikke vil vise frem

Med 2 valpekull i mnd og et kjempeanlegg hvor du holder kurser og dere er flere ansatte,så måtte dere rappe bilder fra andre nettsteder til annonsen?

Du har testet foreldredyra for alt det finnes DNA tester på,står det i annonsen. Vel. Det er MYE....

Sorry,jeg kjøper den ikke. Håper ikke det er snakk om valper fra øst - europa dette.

Men vi må bare holde kjeft du og jeg... så kunnskapsløse som vi er!I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av dogangel Liker
yurij
Trippelchampion

avatar_yurij

Rase:
Borzoi
Poeng:
113003
Innlegg: 4191
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 17:15
(Red: Sat 04. Aug 2012, 17:16)
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

dogangel:

yurij:

Altså,la oss oppsummere. Det er stor etterspørsel etter miniatyrer skriver du derfor avler du labrador,puddel og blandingshunder + et par store raser til. OK

Du får 2 kull pr mnd ca. Tispene blir etter 2 kull overført til forvertene. Du parrer gjerne(?) på neste løpetid etter fødsel. Dette gir jo et storforbruk av tisper. Alle disse er hos norske forverter? Eller- valpene blir hentet i utlandet? hmm.

Du stiller tispene og helsesjekker dem alle sammen,og parrer dem med en championhanne,AV EN ANNEN RASE? Altså,en haug med champion-hannhundeiere som gladlig lager blandingsvalper. Bra det ikke er hest,da hadde de stått i fare for å bli avkåret i enkelte forbund.

Du har en nettside du ikke vil vise frem

Med 2 valpekull i mnd og et kjempeanlegg hvor du holder kurser og dere er flere ansatte,så måtte dere rappe bilder fra andre nettsteder til annonsen?

Du har testet foreldredyra for alt det finnes DNA tester på,står det i annonsen. Vel. Det er MYE....

Sorry,jeg kjøper den ikke. Håper ikke det er snakk om valper fra øst - europa dette.

 

Men vi må bare holde kjeft du og jeg... så kunnskapsløse som vi er!

Neida,nå må du følge med i timen :))) Hun sa jeg nærmet meg!!  Jeg kunne snart starte eget oppdrett og om 5 år var jeg rik :))  Om ikke dette stemmer vet jeg hvem jeg skal saksøke :)

Sånn. Nå er jeg ferdigI like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av yurij Liker
dogangel
Superhund 2

avatar_dogangel

Raser:
Pumi
Schäferhund
Golden retriever
Chinese crested powder puff
Poeng:
102348
Innlegg: 4065
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 17:17 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

yurij:

dogangel:

yurij:

Altså,la oss oppsummere. Det er stor etterspørsel etter miniatyrer skriver du derfor avler du labrador,puddel og blandingshunder + et par store raser til. OK

Du får 2 kull pr mnd ca. Tispene blir etter 2 kull overført til forvertene. Du parrer gjerne(?) på neste løpetid etter fødsel. Dette gir jo et storforbruk av tisper. Alle disse er hos norske forverter? Eller- valpene blir hentet i utlandet? hmm.

Du stiller tispene og helsesjekker dem alle sammen,og parrer dem med en championhanne,AV EN ANNEN RASE? Altså,en haug med champion-hannhundeiere som gladlig lager blandingsvalper. Bra det ikke er hest,da hadde de stått i fare for å bli avkåret i enkelte forbund.

Du har en nettside du ikke vil vise frem

Med 2 valpekull i mnd og et kjempeanlegg hvor du holder kurser og dere er flere ansatte,så måtte dere rappe bilder fra andre nettsteder til annonsen?

Du har testet foreldredyra for alt det finnes DNA tester på,står det i annonsen. Vel. Det er MYE....

Sorry,jeg kjøper den ikke. Håper ikke det er snakk om valper fra øst - europa dette.

 

Men vi må bare holde kjeft du og jeg... så kunnskapsløse som vi er!

 

Neida,nå må du følge med i timen :))) Hun sa jeg nærmet meg!!  Jeg kunne snart starte eget oppdrett og om 5 år var jeg rik :))  Om ikke dette stemmer vet jeg hvem jeg skal saksøke :)

Sånn. Nå er jeg ferdig

Vi skal ikke slå oss sammen da... så kan vi bli rike på 2,5 år isteden for 5?

 Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av dogangel Liker
yurij
Trippelchampion

avatar_yurij

Rase:
Borzoi
Poeng:
113003
Innlegg: 4191
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 17:19 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

dogangel:

yurij:

dogangel:

yurij:

Altså,la oss oppsummere. Det er stor etterspørsel etter miniatyrer skriver du derfor avler du labrador,puddel og blandingshunder + et par store raser til. OK

Du får 2 kull pr mnd ca. Tispene blir etter 2 kull overført til forvertene. Du parrer gjerne(?) på neste løpetid etter fødsel. Dette gir jo et storforbruk av tisper. Alle disse er hos norske forverter? Eller- valpene blir hentet i utlandet? hmm.

Du stiller tispene og helsesjekker dem alle sammen,og parrer dem med en championhanne,AV EN ANNEN RASE? Altså,en haug med champion-hannhundeiere som gladlig lager blandingsvalper. Bra det ikke er hest,da hadde de stått i fare for å bli avkåret i enkelte forbund.

Du har en nettside du ikke vil vise frem

Med 2 valpekull i mnd og et kjempeanlegg hvor du holder kurser og dere er flere ansatte,så måtte dere rappe bilder fra andre nettsteder til annonsen?

Du har testet foreldredyra for alt det finnes DNA tester på,står det i annonsen. Vel. Det er MYE....

Sorry,jeg kjøper den ikke. Håper ikke det er snakk om valper fra øst - europa dette.

 

Men vi må bare holde kjeft du og jeg... så kunnskapsløse som vi er!

 

Neida,nå må du følge med i timen :))) Hun sa jeg nærmet meg!!  Jeg kunne snart starte eget oppdrett og om 5 år var jeg rik :))  Om ikke dette stemmer vet jeg hvem jeg skal saksøke :)

Sånn. Nå er jeg ferdig

 

Vi skal ikke slå oss sammen da... så kan vi bli rike på 2,5 år isteden for 5?

 

Gjerne. Borzoi med pumi-ører hadde vært kult :) Og dyrt!I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av yurij Liker
dogangel
Superhund 2

avatar_dogangel

Raser:
Pumi
Schäferhund
Golden retriever
Chinese crested powder puff
Poeng:
102348
Innlegg: 4065
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 17:29 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

yurij:

Neida,nå må du følge med i timen :))) Hun sa jeg nærmet meg!!  Jeg kunne snart starte eget oppdrett og om 5 år var jeg rik :))  Om ikke dette stemmer vet jeg hvem jeg skal saksøke :)

Sånn. Nå er jeg ferdig

 

Vi skal ikke slå oss sammen da... så kan vi bli rike på 2,5 år isteden for 5?

 

 

Gjerne. Borzoi med pumi-ører hadde vært kult :) Og dyrt!

Dyre er bare fornavnet... du må huske at vi avler frem hunder som garantert får pels som ikke røyter og derfor er 100% allergi vennelige.. og de vil bli minst 100 år også og helt uten sykdommer

 Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av dogangel Liker
Nøtteliten
Trippelchampion

avatar_Nøtteliten

Rase:
Italiensk mynde
Poeng:
89643
Innlegg: 2212
Offline
Postet: Lørdag 04. Aug 2012, 18:13 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Heldigvis stemmer ikke mye av det som blir sagt her. Blant annet med tanke på Mattilsynet. Skatteetaten og div andre offentlige etater er også informert. Heldigvis finnes det mange mennsker som ikke liker dette og de jobber gjerne frivillig for å sette en stopper for det. Vi kan ihvertfall se bort i fra at det offentlige mener dette er en god ting, for det er kun mer løgn og fanteri ;-)I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Nøtteliten Liker
Valpefabrikken
Unghund

avatar_Valpefabrikken
Poeng:
278
Innlegg: 10
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:38
Mattilsynet, Skatteetaten og div andre offentlige
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Mattilsynet, skatteetaten og div andre offentlige etater er også informert.

 

 

Ja, nå ser du vel selv hvorfor flere store oppdrettere smyger med at de driver stort. Her har du gått in og anmeldt oppdrettere av hunder, valper, og anleggninger du ikke en gang har sett. Mattillsynet skal få leite lenge rundt i Sørkedalens skoger før de finne noen Valpefabrikk. Ha ha. Blunke

 

Jeg kjenner flere store oppdrettere som har hundegårds oppdrettet sitt ute på bondegården til sin "gammle" pappa. Når valpene blir 7-8 uker,  frakter sønnen hvalpene hjem til sin barne familie i villan der han bor, og selger valpene der i fra. Det ser ut som et lite koselig hjemme oppdrett. Da slipper de fabrikk beskyldningene, kritikk, ubegrunnede anmeldelser, skatte etaten og mattilsynet.

 

Mitt poeng er at det er latterlig at det skal behøve å være slik. Tispene er mange, forvertene er mange, oppdrettet er bra, og valpene har det fortreffelig under sin oppvekst på gårde. Men det hjelper ikke for det stikker så fryktelig i øynene på visse, at noen tjener grovt på hundesalg, at de bruker masse energi på å få virksomheten stoppet på en eller annen måte.

 

 

 Til toppen Se profil Liker
Baba
Dobbelchampion

avatar_Baba

Raser:
Irsk ulvehund
Dvergschnauzer hvit
Poeng:
32690
Innlegg: 1156
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:44 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Det finnes jo andre, enklere og mer stuerene måter å bli rik på da. Feks ta en utdannelse og jobbe litt. 

 I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av Baba Liker
Nøtteliten
Trippelchampion

avatar_Nøtteliten

Rase:
Italiensk mynde
Poeng:
89643
Innlegg: 2212
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:44 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Valpefabrikken:

Mattilsynet, skatteetaten og div andre offentlige etater er også informert.

 

 

Ja, nå ser du vel selv hvorfor flere store oppdrettere smyger med at de driver stort. Her har du gått in og anmeldt oppdrettere av hunder, valper, og anleggninger du ikke en gang har sett. Mattillsynet skal få leite lenge rundt i Sørkedalens skoger før de finne noen Valpefabrikk. Ha ha. Blunke

 

Jeg kjenner flere store oppdrettere som har hundegårds oppdrettet sitt ute på bondegården til sin "gammle" pappa. Når valpene blir 7-8 uker,  frakter sønnen hvalpene hjem til sin barne familie i villan der han bor, og selger valpene der i fra. Det ser ut som et lite koselig hjemme oppdrett. Da slipper de fabrikk beskyldningene, kritikk, ubegrunnede anmeldelser, skatte etaten og mattilsynet.

 

Mitt poeng er at det er latterlig at det skal behøve å være slik. Tispene er mange, forvertene er mange, oppdrettet er bra, og valpene har det fortreffelig under sin oppvekst på gårde. Men det hjelper ikke for det stikker så fryktelig i øynene på visse, at noen tjener grovt på hundesalg, at de bruker masse energi på å få virksomheten stoppet på en eller annen måte.

 

 

 

 

Nå må du skjerpe deg litt. Hvor står det at jeg har anmeldt noe som helst? Og de respektive etatene vet godt hvor de skal lete. En er ikke alltid så anonym som man skulle kunne tro vet du.

Og med den kommentaren din om at man skal lete lenge rundt i Sørkedalen så har du vel nå også innrømmet glatt at det du/dere driver med er høyst lysskye aktiviteter hvor dere lurer og svindler folk med falske annonser og tekster.I like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Nøtteliten Liker
Flåtten
Dobbelchampion

avatar_Flåtten

Rase:
Boston terrier
Poeng:
45617
Innlegg: 2698
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:44 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Valpefabrikken:

Mitt poeng er at det er latterlig at det skal behøve å være slik. Tispene er mange, forvertene er mange, oppdrettet er bra, og valpene har det fortreffelig under sin oppvekst på gårde. Men det hjelper ikke for det stikker så fryktelig i øynene på visse, at noen tjener grovt på hundesalg, at de bruker masse energi på å få virksomheten stoppet på en eller annen måte.

Men hva er hensikten din, å tjene penger eller å tilføre en rase noe ekstraordinært og fantastisk, som du har oppnådd med dine hunder?Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Flåtten Liker
Misky
Superhund 4

avatar_Misky

Raser:
Malteser
Tsjekkisk rottehund
Poeng:
118914
Innlegg: 5945
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:51 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Kom 1. April litt sent i år eller? SkeptiskTil toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Misky Liker
Nøtteliten
Trippelchampion

avatar_Nøtteliten

Rase:
Italiensk mynde
Poeng:
89643
Innlegg: 2212
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:52 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Misky:

Kom 1. April litt sent i år eller? Skeptisk

Dessverre ikke.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Nøtteliten Liker
yurij
Trippelchampion

avatar_yurij

Rase:
Borzoi
Poeng:
113003
Innlegg: 4191
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:54 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Hvorfor legge ut igjen annonsen bare noen timer etter at du påstod at alle valgene var solgt? Og om alt er så flott så er det vel bare å vise til hjemmesiden? I første annonsen ble det hevdet at dere hadde hjemmeside,men Finn nektet dere å linke til denne. En hjemmeside er vel bare flott reklame,og ingen ting å holde hemmelig?


Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av yurij Liker
Nøtteliten
Trippelchampion

avatar_Nøtteliten

Rase:
Italiensk mynde
Poeng:
89643
Innlegg: 2212
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 13:59 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

yurij:
Hvorfor legge ut igjen annonsen bare noen timer etter at du påstod at alle valgene var solgt? Og om alt er så flott så er det vel bare å vise til hjemmesiden? I første annonsen ble det hevdet at dere hadde hjemmeside,men Finn nektet dere å linke til denne. En hjemmeside er vel bare flott reklame,og ingen ting å holde hemmelig?

Det blir jo gjerne litt vanskelig å svare for seg når man ikke vil ut med hva en egentlig driver med ser det ut til.Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av Nøtteliten Liker
dogangel
Superhund 2

avatar_dogangel

Raser:
Pumi
Schäferhund
Golden retriever
Chinese crested powder puff
Poeng:
102348
Innlegg: 4065
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 15:33 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Flåtten:

 

 

Men hva er hensikten din, å tjene penger eller å tilføre en rase noe ekstraordinært og fantastisk, som du har oppnådd med dine hunder?

tror vi trygt kan si at her er målet å tjene mest mulig penger å ingenting annet :(

Og med tanke på at alle de fantastiske avlstispene deres endten er omplasseringshunder eller avkom av disse så... vel.. trenger jeg egentlig å si mer?Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av dogangel Liker
dogangel
Superhund 2

avatar_dogangel

Raser:
Pumi
Schäferhund
Golden retriever
Chinese crested powder puff
Poeng:
102348
Innlegg: 4065
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 15:35 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

yurij:
 I første annonsen ble det hevdet at dere hadde hjemmeside,men Finn nektet dere å linke til denne. En hjemmeside er vel bare flott reklame,og ingen ting å holde hemmelig?

Det er fakrisk fakta.. har selv blitt "nektet" annonse når jeg hadde med link til hjemmesiden.. er kun de med egne avtaler som får det... Noen ganger så blir det ikke oppdaget.. men det er altså ikke lov...

Men hva med å legge ut linken her... så kan vi jo se selv hvor fantastisk det er...Til toppen Send PM Se profil Hjemmeside Andre innlegg av dogangel Liker
yurij
Trippelchampion

avatar_yurij

Rase:
Borzoi
Poeng:
113003
Innlegg: 4191
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 15:41 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

dogangel:

yurij:
 I første annonsen ble det hevdet at dere hadde hjemmeside,men Finn nektet dere å linke til denne. En hjemmeside er vel bare flott reklame,og ingen ting å holde hemmelig?

Det er fakrisk fakta.. har selv blitt "nektet" annonse når jeg hadde med link til hjemmesiden.. er kun de med egne avtaler som får det... Noen ganger så blir det ikke oppdaget.. men det er altså ikke lov...

Men hva med å legge ut linken her... så kan vi jo se selv hvor fantastisk det er...

Jepp,var det jeg mente :) Så kan vi jo lese med egne øyne.I like 2 brukere liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av yurij Liker
yurij
Trippelchampion

avatar_yurij

Rase:
Borzoi
Poeng:
113003
Innlegg: 4191
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 15:50 Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Jeg håper det er oss som blir holdt for narr her, og ikke 240 valpe-kjøpere i året. 12 mnd X 20 valper,siden disse hundene fikk kull på 10 valper pr. og 2 pr mndI like 1 bruker liker dette innlegget.
Til toppen Send PM Se profil Andre innlegg av yurij Liker
Valpefabrikken
Unghund

avatar_Valpefabrikken
Poeng:
278
Innlegg: 10
Offline
Postet: Søndag 05. Aug 2012, 20:40
(Red: Sun 05. Aug 2012, 23:57)
Anonsen er nå klikket på Solgt
Støtende innlegg? Gulltråd?
Siter

Sist endret: 05. august 2012 20:35 FINN-kode:  . Labrador Valp 8 uker fra proffesjonelt oppdrett i seriøs valpefabrikk. Pris: kr 12 000,- Pris på finansiering. Beskrivelse Vi har en svart leverings klar labrador retriever valp igjen av et kull på 10. Alle de golden fargede valpene i kullet forsvant nesten før annonsen kom ut. Valpen er oppvokst i en seriøs Valpefabrikk som ligger i skjønne skogsomgivelser langt ute i Sørkedalen i Oslo. Valpen er oppvokst med valper og voksne av rasene; Shæfer, Labrador Retriever, Sheltie, Cocker Spaniel, Malteser, Puddel, Cockapoo, Maltipoo og Labradoodle. Vi er 5 gammle oppdrettere som nå har slått oss sammen og starta denna store kennelen. Vi jobber turnus med døgnvakt. Vi har kappasitet for 2-3 valpe kull hver måned. Vi er alle utdanna hundeinstruktører, to av oss er dommere i NKK. Alle har jobbet 20-30 år med hunder og har stor kompetanse på hver vår rase. Det avles kunn på nøye utplukkede foreldredyr, med høye utstillings meriter og gått gemytt. Som er friske HD-frie, AD-frie, Øyelyste og DNA-testa for alle sykdommer som det i dag finns tester på. Under følger beskrivelse av hvordan valpekullet har hatt det under sin oppvekst hoss oss: Mor føder inne, og sover med sine valper, inne på soverummet til nattevakta, de to første ukene. Fra uke 3-4 bor valpene i stille omgivelser i kennelen. Valpene støttefores med ekstra mat 1-4 ganger i døgnet avhengig av morens melkeproduksjon. Fra valpen åpnet ørene i 3 ukers alder, fikk han høre på radion, musikk og Anders Hallgrens CD-skive fra Jycke Tryck i Sverige "Fyrverkeri, åska och skott" Denne CD-skiva forebygger valpene fra å bli redd for fyrverkerier, torden, skyting og andre lyder. Fra uke 4 får valpene mulighet til å gå ut. Hver gang vi serverer dem mat, så blåser vi i en fløyte først, noe som er første steget for inkalling. Fra uke 5 bor de ute i hundegård hele dagen og inne om natten. Ute har de tilgang til å gå inn og sove i en koslig, deilig, halmet lekestue som er omgjort til hundehus. Ettersom de ikke vil gjøre fra seg på samme sted som de sover, lærer de seg nå å bli stuereine i en alder av 5 uker. De får nå ta imot besøk, og blir dagelig koset med av barn og voksne i alle aldere. De får sin første biltur. De blir gradvis tilvendt katt og de andre hundene i kennelen. Fra uke 6 får de sin første vaksine hos veterinæren. Vi begynner å gå korte skogsturer med dem hver dag. Hver gang vi blåser i fløyta, kommer de springende og får godbit av oss. På denne måten lærer de innkalling. 6,5 uker gammle begynner vi bånd trening. Når det er varmt får de svømme i et tjærn. Fra uke 7 blir de dagelig kjørt til Oslo sentrum. Hver morgen får halve valpekullet 2 timers miljøtrening. Første gangen sitter de i et stort bur på jul som vi tar med oss på t-banen, toget, bussen, Oslo S, heiser, varehuset Oslo City og gå gata Carl Johan mens hundemor går ved siden av. Noe som i tillegg till miljøtrening også gir dem forbredelse for flytransport i kasse. De påfølgende dagene må valpene gå på sine føtter de samme rundene rundt i byen. Sammen med moren og et par søsken tar de trikk, buss, t-bane og tog. Etter hvert går de en og en med oss. Hver ettermiddag tar vi med oss den andre halvparten av valpe kullet til Frognerparken og treffer masse fremende hunder. Dagen etter bytter vi så at de som var i Frognerparken dagen føre, nå får sentrums trening med buss, t-bane, tog o trikk. Hver kveld ligger valpene trøtte og fornøyde framfor tv´n sammen med oss og får kos. Hver valp får 3 turer til centrum og 3 turer til Frogner parken før de blir solgt. Vi tror at det er viktig at valpene får oppleve ting sammen med mamma og søsken først og ikke bare blir hentet ut av valpekassa eller eller oppdretters gressplen, tatt fra mor og søsken, plassert i et bur alene, plassert i en bil, buss, tog eller fly for hjemme transport til ny eier. Utkjørt til den store verden for første gang alene, den dagen den blir solgt og henta av valpekjøperen. Fra uke 8 blir de solgt til nye hjem. De har da fått ormekur hver 14. dag og selges ID-merket, vaksinert med helseatest og stamtavle fra NKK. Foreldrene til valpene er plassert ut på for, og bor hele sitt liv i helt vanelige familier fra de er 8 uker til de dør. Hver gang familien behøver hundevakt, så kommer hunden hit på ferie. Her får de foruten masse turer, leke i gammle sauehager som nå er omgjort til 2-3 mål store hundegårder med hundehus og lekestuer. Alle lekestuene er utrusta med halmede senger og billig varmepumpe fra Jula, som gir hundene varme om vintern og air condition om sommeren. Etter to valpekull, blir forværten eier av hunden. Den er da deres, og får ikke noen flere valper. Fra hvert valpekull setter vi ut en tispe valp eller to på for. Hanhunder kjøper vi fra andre oppdrettere. På den måten kan vi holde et bredt avelsmaterial og en høy standar. Vi har full Agility bane og holder kurser for forværter og valpekjøpere. Vi bruker kun snille myke inlærnings metoder. Utvidelse er underveis. Vi skal ansette flere så at vi kan holde kurs flere dager i uka. Om du er interesert i å kjøpe denne valpe, så ta kontakt med oss på mail. Mailer du med telefon nummer, så ringer vi tilbake. Vi sender ikke valp med fly. Vi syns det er uetisk, men vi kan eventuelt møte deg på flyplassen så at du kan ta valpen med som handbagage inne i kabinen under ditt flysete.Til toppen Se profil Liker
Svar på denne tråden Gå til side 1 2 3 4 5 6 7 Neste


Tips noen om denne tråden


spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
Hovedsponsor5
 
-->