Bergen

  Follo  OsloFORSIDEN

 

 

Berner sennenhund

Berner sennenhund


Oppdrettere av denne rasen:
Finn flere oppdrettere av Berner sennenhund her

Str: Stor
Aktivitetsbehov: Middels
Pelslengde: Langhåret
Behov for pelsstell: Middels
Allergivennlig: Nei
Generell omtale:
Berner sennen er en stor rolig hund, med jevnt og rolig temperament. Men den er også meget ivrig og lekelysten. Bernere er selvsikre, oppmerksomme og modige, og er ellers en lærevillig hund som er enkel å ha i hus. De er vaktsomme, men samtidig godmodige og hengivne overfor folk den kjenner. Selvsikker og vennlige overfor fremmede. De kan ha en tilbøyelighet til HD-AA og skal vokse forsiktig opp til 2 årsalderen. Elsker at være ute sommer som vinter.
Rasestandard:
Opprinnelsesland: Sveits. Langhåret, trefarget og harmonisk hund over middels stor. Bernere er kraftig bygget, men harmonisk og bevegelig. Hodet er kraftig, med tydelig, ikke for markert stopp. Sort nesebrusk og sorte lepper. Komplett saksebitt.Mørkebrune mandelformede øyne. Trekantede ører som er høyt ansatt.

Ben rette og parallelle. Bakben skal være velvinklede. Korte, runde og godt sluttede poter. Kraftig og kompakt kropp, uten opptrukket underlinje. Halen er busket og rekket minst til hasen. Bevegelsene skal være jordvinnende, sunne og jevne i alle gangarter. God steglengde foran og svært god driv bak.

Pelsen skal være lang, enten glatt eller lett bølget. Fargen skal være sort med rike tantegninger på kinn, over øyne, på alle ben og på brystet. Har også rene hvite tegninger på hodet, strupe og bryst. Det er ønskelig med hvite poter og hvit haletipp.

Mankehøyde: hannhunder 64-70 cm. (ideal 66-68 cm.), tisper 58-66 cm. (ideal 60-63 cm.)

Forrige Rase Neste Rasespacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?