Bergen


  Follo
  Oslo
FORSIDEN

 

 

 

 

Besøkende: 1101

Innlogget: 2

Berner sennenhund

Berner sennenhund


Oppdrettere av denne rasen:

Apoletano NOTODDEN TELEMARK.

Bernerstallen elnesvågen

Bernerberries SVELVIK - VESTFOLD

Emma tunet Haus

Finn flere oppdrettere av Berner sennenhund her

Str: Stor
Aktivitetsbehov: Middels
Pelslengde: Langhåret
Behov for pelsstell: Middels
Allergivennlig: Nei
Generell omtale:
Berner sennen er en stor rolig hund, med jevnt og rolig temperament. Men den er også meget ivrig og lekelysten. Bernere er selvsikre, oppmerksomme og modige, og er ellers en lærevillig hund som er enkel å ha i hus. De er vaktsomme, men samtidig godmodige og hengivne overfor folk den kjenner. Selvsikker og vennlige overfor fremmede. De kan ha en tilbøyelighet til HD-AA og skal vokse forsiktig opp til 2 årsalderen. Elsker at være ute sommer som vinter.
Rasestandard:
Opprinnelsesland: Sveits. Langhåret, trefarget og harmonisk hund over middels stor. Bernere er kraftig bygget, men harmonisk og bevegelig. Hodet er kraftig, med tydelig, ikke for markert stopp. Sort nesebrusk og sorte lepper. Komplett saksebitt.Mørkebrune mandelformede øyne. Trekantede ører som er høyt ansatt.

Ben rette og parallelle. Bakben skal være velvinklede. Korte, runde og godt sluttede poter. Kraftig og kompakt kropp, uten opptrukket underlinje. Halen er busket og rekket minst til hasen. Bevegelsene skal være jordvinnende, sunne og jevne i alle gangarter. God steglengde foran og svært god driv bak.

Pelsen skal være lang, enten glatt eller lett bølget. Fargen skal være sort med rike tantegninger på kinn, over øyne, på alle ben og på brystet. Har også rene hvite tegninger på hodet, strupe og bryst. Det er ønskelig med hvite poter og hvit haletipp.

Mankehøyde: hannhunder 64-70 cm. (ideal 66-68 cm.), tisper 58-66 cm. (ideal 60-63 cm.)

Forrige Rase Neste RaseSkal du kjøpe valp? Vær godt forberedt!

En veloppdragen hund er en lykkelig hund! For å gi valpen din en god start i livet er det viktig at du lærer deg så mye som mulig om hundetrening og hundeadferd.

Canis-redaksjonen anbefaler spesielt disse bøkene for nye hundeeiere:

Når du føler deg klar for å lære enda mer anbefaler vi disse videregående bøkene:

Bli med på valpekurs!

I tillegg til å lese noen gode hundebøker anbefaler vi også at du melder deg på et valpekurs. Se Canis Hundeskole sin kursplan her.

spacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?
 
Hovedsponsor4
 
Hovedsponsor4
 
Hovedsponsor4
 
Hovedsponsor4